Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : karta sieciowa WiFi na USB i Win7 - zonk ;/

sote
08-11-2010, 12:04
Musialem kupic sieciowke bezprzewodowa i wymyslilem, ze kupie takowa na USB,
kupilem TP-LINK TL-WN422G v2.4.

Niby jest kompatybilna z W7 ale nie moglem jej najpierw zainstalowac, sprobowalem na netbooku z WinXP
i tez sie nie udalo, wiec wymienilem w sklepie na inny egzemplarz.

Pogrzebalem wiecej w sieci i znalazlem do niej sterowniki (niby podpisane cyfrowo) do W7.
Costam sie zainstalowalo, tylko teraz jest tak ze karta dziala przez kilka minut
i pozniej gubi siec i jakby jej wogole nie bylo ;/
Pomaga wylaczenie jej z portu USB (podpieta na przejsciowce) i podlaczenie ponownie,
jednak znow tylko na kilka minut.
W opcjach oszczedzania energii odznaczylem mozliwosc wylaczania urzadzenia przez system,
w systemie jak wejde we wlasciowosci karty, nie ma zadnych konfliktow i jest info ze urzadzenie dziala poprawnie.

Zainstalowalem ja na netbooku i dziala bez problemu.

Czytalem w sieci opinie o tej karcie i byly praktycznie same pozytywne i nikt nie pisal ze sa jaja z W7,
wiec problem lezy gdzies w moim systemie, tylko nie wiem o co moze chodzic...

p.s. Win7 w wersji 64b

Greg77
09-11-2010, 08:16
Zainstaluj program driver max, znajdziesz go w googlach, wersja darmowa pozwala na sciagniecie dwoch driverow dziennie.
Mialem problemy z Wifi na PCI pod W7 64bit, za pomoca tego programu sciagnalem pozadne sterowniki, trzeba zalozyc sobie konto na stronce programu, ale warto.
Sadze, ze na 99% to rozwiaze twoj problem;)

Grzybu
09-11-2010, 10:32
A próbowałeś może sterowniki z TP-Linka?
(sprawdź czy poprawny model)
http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TL-WN422G&h=V2
Jeśli się da to zaktualizuj firmware.

sote
09-11-2010, 11:34
Panowie, dzieki za odzew :)
Wczoraj spotkala mnie mila niespodzianka, wlaczylem kompa i siedzialem dluzsza chwile (2-3h) i karta przez ten czas dzialala zupelnie normalnie,
mam nadzieje, ze juz tak zostanie.
Jak bede mial z nia znow jakies jaja to bede sprawdzal Wasze propozycje, za ktore dzieki!

ku6i
15-11-2010, 00:43
Spróbuj podpiąć kartę bez przejściówki.

sote
15-11-2010, 14:11
Panowie, dzieki za odzew :)
Wczoraj spotkala mnie mila niespodzianka, wlaczylem kompa i siedzialem dluzsza chwile (2-3h) i karta przez ten czas dzialala zupelnie normalnie,
mam nadzieje, ze juz tak zostanie.
Jak bede mial z nia znow jakies jaja to bede sprawdzal Wasze propozycje, za ktore dzieki!

niestety... dziala jak jej sie podoba... czasem trzeba wylaczac co 2 minuty,
czasem dziala kilka godzin bez przerwy...

dodam ze tak dziwnie dziala na W7, na netbooku z WinXP dziala ok...

Spróbuj podpiąć kartę bez przejściówki.

probowalem... nic to nie daje

Greg77
15-11-2010, 16:54
dodam ze tak dziwnie dziala na W7, na netbooku z WinXP dziala ok...

wniosek.....driver!

sote
18-11-2010, 22:05
niestety te programik zainstalowal mi niby najnowsze stery ale nadal to samo sie dzieje... musze sprobowac chyba przeinstalowac winde... co i tak mnie niedlugo czeka ;)