sote
08-11-2010, 12:04
Musialem kupic sieciowke bezprzewodowa i wymyslilem, ze kupie takowa na USB,
kupilem TP-LINK TL-WN422G v2.4.
Niby jest kompatybilna z W7 ale nie moglem jej najpierw zainstalowac, sprobowalem na netbooku z WinXP
i tez sie nie udalo, wiec wymienilem w sklepie na inny egzemplarz.
Pogrzebalem wiecej w sieci i znalazlem do niej sterowniki (niby podpisane cyfrowo) do W7.
Costam sie zainstalowalo, tylko teraz jest tak ze karta dziala przez kilka minut
i pozniej gubi siec i jakby jej wogole nie bylo ;/
Pomaga wylaczenie jej z portu USB (podpieta na przejsciowce) i podlaczenie ponownie,
jednak znow tylko na kilka minut.
W opcjach oszczedzania energii odznaczylem mozliwosc wylaczania urzadzenia przez system,
w systemie jak wejde we wlasciowosci karty, nie ma zadnych konfliktow i jest info ze urzadzenie dziala poprawnie.
Zainstalowalem ja na netbooku i dziala bez problemu.
Czytalem w sieci opinie o tej karcie i byly praktycznie same pozytywne i nikt nie pisal ze sa jaja z W7,
wiec problem lezy gdzies w moim systemie, tylko nie wiem o co moze chodzic...
p.s. Win7 w wersji 64b
kupilem TP-LINK TL-WN422G v2.4.
Niby jest kompatybilna z W7 ale nie moglem jej najpierw zainstalowac, sprobowalem na netbooku z WinXP
i tez sie nie udalo, wiec wymienilem w sklepie na inny egzemplarz.
Pogrzebalem wiecej w sieci i znalazlem do niej sterowniki (niby podpisane cyfrowo) do W7.
Costam sie zainstalowalo, tylko teraz jest tak ze karta dziala przez kilka minut
i pozniej gubi siec i jakby jej wogole nie bylo ;/
Pomaga wylaczenie jej z portu USB (podpieta na przejsciowce) i podlaczenie ponownie,
jednak znow tylko na kilka minut.
W opcjach oszczedzania energii odznaczylem mozliwosc wylaczania urzadzenia przez system,
w systemie jak wejde we wlasciowosci karty, nie ma zadnych konfliktow i jest info ze urzadzenie dziala poprawnie.
Zainstalowalem ja na netbooku i dziala bez problemu.
Czytalem w sieci opinie o tej karcie i byly praktycznie same pozytywne i nikt nie pisal ze sa jaja z W7,
wiec problem lezy gdzies w moim systemie, tylko nie wiem o co moze chodzic...
p.s. Win7 w wersji 64b