Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na zakręcie jesieni
JaroPienza
08-11-2010, 00:23
Witam
Wyszedłem na ten zakręt i nie mogłem go tak samego zostawić
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img808.imageshack.us/my.php?image=dsc9793ab850.jpg)
DonArturo
08-11-2010, 00:25
w tle ładne kolorki, ale szkoda, że niebo takie pochmurne
JaroPienza
08-11-2010, 00:30
Kolorki można podkrecic ,nie ostrosci wyostrzyc ,ale na pogodę nie mam wpływu ;)
maniak666
08-11-2010, 02:39
Kolorki można podkrecic ,nie ostrosci wyostrzyc ,ale na pogodę nie mam wpływu ;)
No i fakt-kolory nieżle podkręciłeś. Chyba jednak za mocno tym razem.
Sebastianito
08-11-2010, 13:39
I jest bardzo poprawnie!
Bartekkw
08-11-2010, 14:02
Kolory na drzewach fajne, na asfalcie za dużo żółtego. Kadr nie powala - klasyk drogowy
Ja bym umieścił lewą krawędź drogi w lewym narożniku.
Kadr ładnie prowadzi wzrok.Pozdrawiam
ale na pogodę nie mam wpływu ;)
Nieprawda,masz.Możesz wybrać przy jakiej pogodzie fotografujesz.Chyba,że jesteś gdzieś tylko raz.
JaroPienza
08-11-2010, 15:06
Nieprawda,masz.Możesz wybrać przy jakiej pogodzie fotografujesz.Chyba,że jesteś gdzieś tylko raz.
Ziomek ,jeśli ty masz wpływ na pogodę w chwili w której robisz zdjęcie to jestes dobrym magikiem.Poza tym Czepiasz sie zakrętu ;) Wiec w przyszłości bedzie kilka ujec w przy roznej pogodzie.
borregaard
08-11-2010, 23:10
Kolorki neonkowe,a niebo...schrzanione,niestety..
Za żółto niestety a i szarak połówkowy by się przydał.
W takiej postaci, gdy już zmrużymy oczy do nieba widać tylko żółty asfalt.
Nie podoba mi się, przykro mi :cry:. Choć uważam, że z NEFa można zapewne wiele wyciągnąć.
Kolory na drzewach fajne, na asfalcie za dużo żółtego. Kadr nie powala - klasyk drogowy
takie samo skojarzenie - drogę odsaturować i zrobić normalną, jest zbyt ciepła i nienaturalnie to wygląda, za to jesień na drzewach bardzo ładna :)
Ja się niczego jeszcze nie czepiałem.Napisałem tylko,że to ty wybierasz pogodę przy której robisz zdjęcia,a nie odwrotnie.Czy to takie trudne do zrozumienia?Zła pogoda nie pstrykam,czekam na dobrą.Tyle.Magii tu nie ma.Aha i ja wcale nie twierdzę,że to zdjęcie zrobiłes przy złej pogodzie.
Co do zakrętu to.....co Ty tam ciekawego zobaczyłeś?Zakręt jakich tysiące,żeby go zaraz uwieczniać?
JaroPienza
09-11-2010, 11:52
Z tym czepianiem to tylko taki żart.a co do pogody to rozumie,tylko czasami czasu brak.Wiec chwytam sprzęt i w drogę po toskanii. A co do zakrętu to robiłem zupełnie inne zdjęcie, a wracając zauważyłem jesienne drzewa,chmury dość nisko i mnie tchnelo. I tak o to temat do dyskusji.
P.S. Sorki Duder jeśli Cie urazilem
dominikpl72
09-11-2010, 17:20
Przytnij górę do (tak ostatnio przeze mnie promowanego) formatu 16:9.
Wówczas robi się bardzo fajnie w kadrze - symetryczne narożniki lewy dolny i prawy górny.
Droga za żółta.
PS. Ty chyba w tych Włoszech za bardzo za polską jesienią się stęskniłeś - i stąd take zauroczenie tym kadrem :)
Sorki Duder jeśli Cie urazilem
Nie jestem taki urażalski. ;-)
Wygląda jak w bieszczadach. ładny kadr kolorki. Niebo mogło być inne ale podejrzewam zastane:-)
Niebo mogło być inne ale podejrzewam zastane:-)
Nie no skąd - oczywiście domalowane.
jacekz40
09-11-2010, 21:16
Kolorki neonkowe,a niebo...schrzanione,niestety..
Tak pomyślałem, Andrzej ujął to bardzo dosadnie, ale wystarczyłby podciągnąć niebo do klimatu z dołu i będzie superancko :)
Teraz wygląda jakby dół (lub góra) był wycięty z innej fotografii.