Zobacz pełną wersję : poranne opróżnianie ;)
Dzisiaj rano taki oto obrazek ukazał się moim zaspanym oczom :)
Resztę dodam pozniej :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img585.imageshack.us/img585/4707/dsc2969.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img585.imageshack.us/img585/5126/dsc2973.jpg)
:lol:
Fajne albumowe :) podobają mi się
dawid503
06-11-2010, 21:37
2. do poprawy wdł. mojego monitora BW za ciepło troszkę.
jakoś nie przekonuje mnie umieszczanie takich zdjec w sieci :(
Fajnie, rodzinnie, pamiątkowo, kolorowo, albumowo - TAK.
Kwalifikujące się do upubliczniania - NIE.
Tak sobie myślę, tylko...
jakoś nie przekonuje mnie umieszczanie takich zdjec w sieci :(
Dokończ zdanie i wytłumacz dlaczego Ciebie "nie przekonuje"
Poproszę :)
.
Dokończ zdanie i wytłumacz dlaczego Ciebie "nie przekonuje"
Poproszę :)
.
czyli nie jestem sam w tych wnioskach ;)
ja nie chciałbym, aby obcy ludzie patrzyli, w czasie gdy moje dziecko "opróżnia się do kibelka". Zresztą nawet bym wtedy nie zrobił zdjęcia.
Ale może jestem nie dzisiejszy. Ostatnio ktoś pokazywał sesję dorosłych modeli w kiblu i wszyscy się zachwycali. Więc może się mylę :(
Fajnie, rodzinnie, pamiątkowo, kolorowo, albumowo - TAK.
Tak sobie myślę, tylko...
Napisał rycerz
jakoś nie przekonuje mnie umieszczanie takich zdjec w sieci
Tez jestem zainteresowany dlaczego nie do upubliczniania??
Jakis konkretny powod?? - a gdyby tytuł był inny??
Widziałem setki takich zdjec - no moze oczywiscie poziomem technicznym duzo lepszych - w gazetach dla młodych mam - i nie słyszałem nigdy zeby ktos mowił - takich zdjęc się nie upublicznia.
No ale ciekaw jestem argumentacji....
Tyle, że mając lat -naście, -dziesiąt nie zawsze jest się zachwyconym widząc zdjęcia siebie w takich sytuacjach.
Tyle, że mając lat -naście, -dziesiąt nie zawsze jest się zachwyconym widząc zdjęcia siebie w takich sytuacjach.
Tzn ze nie jestes zadowolony ze zdjec ktore Tobie zrobił Twój tata, dziadek lub kto kolwiek z Twojej najbliższej rodziny, w sytuacji jak jestes ubabrany "zupką pomidorową" lub w czasie kąpieli - w takim razie wszelkie zdjęcia maluszków w sytuacjach "dwuznacznych" są niestosowne.
Porównywanie tych pstryków = bo tak je nazwę - do sesji "dorosłych modeli w kiblach" - jest myślę totalnym bezsensem. Ale każdy ma prawo do własnego zdania.
Myślę że gdybym post nazawał zupełnie inaczej nie byłoby niepotrzebnego "bicia piany".
Ot nauczka.
No dobrze - rozumiem "przeciwników" upubliczniania, choć mam odmienne zdanie
Resztę dodam pozniej :)
Reszta, to sprawa z nocniczka? Eee... to w takim przypadku też jestem przeciwnikiem upublicznienia ;)
.
Myślę że gdybym post nazawał zupełnie inaczej nie byłoby niepotrzebnego "bicia piany".
Ot nauczka.
to nie o tytuł chodzi tylko o treść ;)
ale masz swoje zdanie i nikt cie nie przekona, chcesz pokazywac nocniczki to pokazuj...
Reszta, to sprawa z nocniczka? Eee... to w takim przypadku też jestem przeciwnikiem upublicznienia ;)
.
Tak tak oczywiscie dokonałem dokładnej dokumnetacji wnętrza nocniczka :lol:
Tzn ze nie jestes zadowolony ze zdjec ktore Tobie zrobił Twój tata, dziadek lub kto kolwiek z Twojej najbliższej rodziny, w sytuacji jak jestes ubabrany "zupką pomidorową" lub w czasie kąpieli - w takim razie wszelkie zdjęcia maluszków w sytuacjach "dwuznacznych" są niestosowne.
Porównywanie tych pstryków = bo tak je nazwę - do sesji "dorosłych modeli w kiblach" - jest myślę totalnym bezsensem. Ale każdy ma prawo do własnego zdania.
Ot nauczka.
Nie byłbym zadowolony gdyby tata lub dziadek umieszczali je na jakimś publicznym forum.
Ja doskonale rozumiem autora zdjęć bo mam dzieciaczka w podobnym wieku, kiedyś bym się zbulwersował.
Jacenty Z.
07-11-2010, 09:22
Przyznam szczerze, że wchodząc na ten wątek pomyślałem: Jeżeli to będzie to co myślę i tematem będzie dziecko, to OK. Jeżeli nie dziecko, będę omijał na kilometr wszelkie prace tego autora. No i jest Dziecko :)
Choć druga fotka niezbyt mi się podoba: bardzo mi nie podchodzi to mocny żółtoorzechowobrązowe tło (zwłaszcza w kontekście tematu :twisted: ), zbyt oklepane światło, zbyt grzecznie, takie ugłaskane. Natomiast nr 1 subtelne, nie aranżowane, o niebo lepszy kierunek światła i ciekawy kadr.
Obserwując dyskusję jaka tu rozszalała trochę nie mogę oprzeć się wrażeniu, że my, ludzie zachodniego świata początku XXI wieku jesteśmy bardzo "moralnie wybiórczy": czasem akceptujemy grube przegięcia, a czepiamy się drobiazgów. Jadąc kiedyś w swoje rodzinne strony zauważyłem reklamę jakiejś firmy sprzedającej... chyba sprzęt AGD. Na reklamie "mama", nieatrakcyjna i zapracowana, wkładająca cośtam do pralki, a na pralce dziewczynka - na oko lat 10, może 12 - którą jakiś "pan fotograf" usadził w wyzywająco-kusicielskiej pozie typowej raczej dla dojrzałej kobiety. I to jest dopiero niesmak i żenada! :mad:
A tu mamy po prostu dziecko robiące to lub owo. I moim zdaniem, jeżeli ktokolwiek miałby na swej na półce "Foto", "Playboya" i "CKM" to chyba nie powinien się zbytnio bulwersować. A gdy model podrośnie i nie wyrazi zgody na upublicznianie swojego wizerunku, trzeba będzie wycofać ;)
Napisał rycerz
jakoś nie przekonuje mnie umieszczanie takich zdjec w sieci
Tez jestem zainteresowany dlaczego nie do upubliczniania??
Bo śmierdzi na sam widok. (?)
Faktycznie trudno się domyślić że takie fotki niesmak wywołują i odrazę u niektórych? Co za frajda jest z pokazywania s..jącego dziecka na tle nieposprzątanego pokoju?
od strony technicznej mogło by być lepiej ale poza tym jak dla mnie 1 urocza no i mina bobaska bezcenna:smile:
Ależ ja się nie czepiam zdjęć! Sam mam swoje chłopaki /z dawnych lat, bo jeszcze b/w / na tronie w różnych ujęciach. Zdjęcia te są czysto pamiątkowe. Nie były "upubliczniane" nawet w szerszym gronie rodzinnym. Leżą sobie w kartonie z fotkami i od czasu do czasu są oglądane przez dorosłych chłopaków, rodziców, czasem dziadków. I to wszystko. Nigdy bym ich /zdjęć/ nie pokazał w szerszym gronie. Raz, że chłopaki by się poczuły dotknięte. Dwa, gdyż te foty są nasze - rodzinne, naszych smarkaczy - a nie publiczne.
Tu nie chodzi o niesmak, odrazę.
A jak Ty byś się czuł, gdyby Twoja żona walnęła Sabinką z D3x po oczach, gdy czytasz gazetę w kiblu w pozie mało studyjnej? Na dodatek wstawiła fotkę na forum z podpisem - "poranna kupka mojego ukochanego męża"
Dla mnie nie ma różnicy - dziecko, czy dorosły. To człowiek i niektóre sytuacje nie kwalifikują się do pokazywania.
Zdjęcia są fajne. Ale to foty dla Was - Rodziców. Nie dla nas forumowiczów.
I jestem przekonany, że masz stertę innych wspaniałych zdjęć tego faceta, więc je pokaż i już! ;)
osz to się namnożyło postów.
Primo po pierwsze - dzieki wszystkim za odwiedziny i kazdemu z osobna za jego prywatną opinię na śmierdzący temat ;)
po drugie - amirez -to córa - Jagoda - a nie chłopak :) - chociaz w tym wypadku nie ma to zadnego znaczenia
po trzecie - jak wielu z Was zauważyło - to pstryki czysto albumowe - a co do upubliczniania danego "tematu" - każdy moze miec odmienne zdanie.
i po ostatnie - to już tylko dla zainteresowanych ;) - nocnik okazał się byc zupełnie pusty - i szczerze mowiąc nawet z żoną nie przypuszczalismy ze będzie inaczej - ot taka scenka rodzajowa - światło poranne z za okna ładnie padało i tyle.
Mimo wszystko widze ze tematy "g....e" w naszym kraju są jednak najbardziej rozstrząsane :)
pozdrawiam
Piotrek
Ale wtopa - przeprosiny dla Jagódki!
Ja się zrzędliwie wtrącę, ze Jagódka na zdjęciu wypróżnia się. Opróżnić to należy później nocnik.
Co do umieszczania takich zdjęć w sieci - ja bym tego nie zrobił, ale sądzę, ze takie fotki nie są jakimś wielkim nadużyciem.
Po prostu granica smaku w nieco innym miejscu przebiega, zwłaszcza u rodziców względem własnego dziecka które, jak wszyscy wiemy, obiektywnie rzecz biorąc zawsze najpiękniejsze jest.
Ja się zrzędliwie wtrącę, ze Jagódka na zdjęciu wypróżnia się. Opróżnić to należy później nocnik.
Jak się okazało, dziecko się ani nie opróżniało, ani nawet nie wypróżniało ;)
Jednak jego widok przy śniadaniu wywołał u mnie niesmak, w konsekwencji agresję... ;)