Zobacz pełną wersję : [ Portret ] The Saint
http://wpk.eltrakon.pl/L1007349%20The%20Saint.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1007349%20The%20Saint.jpg)
po raz kolejny dochodze do wniosku ze jestes artysta. Ja niestety artystow nie rozumiem
po raz kolejny dochodze do wniosku ze jestes artysta. Ja niestety artystow nie rozumiem
A ja też umiem nabijać posty. ;)
To ja sobie nabije kolejny :P
pomijajac fakt ze kompletnie nie rozumie przekazu tego zdjecia... to jest:
niedoswietlone, ciemne, bez jakiejkolwiek ingerencji chocby takiej by rozjasnic buzie i usunac cienie pod oczami ( no ale to trzeba umiec )
a konwersja do BW pozostawia wiele do życzenia...
mam moja mowi mi ze artysci to ludzie ktorych wiekszosc spoleczenstwa nie rozumie.
ja Ciebie tez nie rozumie.
To ja sobie nabije kolejny :P
pomijajac fakt ze kompletnie nie rozumie przekazu tego zdjecia... to jest:
niedoswietlone, ciemne, bez jakiejkolwiek ingerencji chocby takiej by rozjasnic buzie i usunac cienie pod oczami ( no ale to trzeba umiec )
a konwersja do BW pozostawia wiele do życzenia...
mam moja mowi mi ze artysci to ludzie ktorych wiekszosc spoleczenstwa nie rozumie.
ja Ciebie tez nie rozumie.
Mówi się (i pisze się) "nie rozumiem".
Poza tym przynajmniej napisałeś coś o zdjęciu, za co dziękuję. ;)
PS Cienie pod oczami można umieć rozjaśniać, ale niekoniecznie trzeba - taka drobna różnica.
To nie jest peesowy lachon.
Mi podoba się kompozycja. "Konwersji" nie było tu wcale, prawda?
Ogólny odbiór jednak na nie.
To nie jest peesowy lachon.
wycieczki tego typu sa przykre
obraziles moja Pania moje modelki modelki kolegów i polowe kobiet tu.
a mnie coś w tym zdjęciu zaintrygowało, nie wiem co..ale coś :]
wycieczki tego typu sa przykre
obraziles moja Pania moje modelki modelki kolegów i polowe kobiet tu.
Miałem na myśli sztuczne twory z PSa, mało mające wspólnego z modelami. I myślałem, że to oczywiste... ale Ty przekręciłeś - nieświadomie lub z premedytacją - moje słowa. Jeśli nieświadomie, bo źle odebrałeś - to przepraszam. Jeśli świadomie, to sam te wszystkie Panie poobrażałeś.
Rubber Duck
06-11-2010, 16:02
Hanibal. Idź na wystawę fotografii np Zofii Rydet i powiedz, żeby rozjaśnili cienie pod oczami.
Co do zdjęcia, to pobudza skojarzenia i bardzo podoba mi się kompozycja ogólna.
A ja też umiem nabijać posty. ;)
Szkoda ze zdjec nie umiesz robic. Ewentualnie robisz takie ktore rodza pytania o sens ich powstania
Szkoda ze zdjec nie umiesz robic. Ewentualnie robisz takie ktore rodza pytania o sens ich powstania
Szkoda, to szkoda...
Ty pewnie wolałbyś, abym schował głowę w piasek... ;)
Jak juz chciales zrobic "aureole" to czemu nie obok okraglego znaku?
Mnie się tylko szelki podobają.
a co to trojkatna ałreola byc nie moze?
ałreola mi sie podoba....ale wolalbym tam pod nia jakiegos lachona;P
Czy to jest autoportret ?
a co to trojkatna ałreola byc nie moze?
ałreola mi sie podoba....ale wolalbym tam pod nia jakiegos lachona;P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Aureola
w/g definicji - nie moze ; )
moze moze;)
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Aureola&stable=0&shownotice=1
Wiem, ze można było na tle okrągłego... ale byłoby zbyt dosłowne a poza tym akurat przejeżdżaliśmy obok trójkątnego...
Oprócz tego nigdzie nie napisałem, że model stoi na tle aureoli. ;)
Leatherface
06-11-2010, 16:49
Jak widzę frustraci są zarówno po stronie analoga jak i cyfraka...
Zdjęcie fajne, a autorowi życzę wiele radości i śmiechu przy czytaniu niektórych komentarzy :)
dobre zdjęcie. Gdzie znalazłeś taki wielki znak ?? (chyba, że to nie kwestia wielkiego znaku tylko składka z dwóch fotek ?? ) No i dobrze, że nie "pies co nieco popękany na łatach" :)
Hanibal. Idź na wystawę fotografii np Zofii Rydet i powiedz, żeby rozjaśnili cienie pod oczami.
Co do zdjęcia, to pobudza skojarzenia i bardzo podoba mi się kompozycja ogólna.
gratuluje gustu jak ty mi talentu
ranbir kapoor
06-11-2010, 17:26
a mi brakuje calego setu zdjec z tej sesji i jakis bonusik
Nie czytałem wszystkich komentarzy -- ale to wcale nie aureola.
To skrzydła są, przecież.
Bardzo dobre zdjęcie.
hm... ma coś w sobie i każe się zatrzymać i chwilę pomyśleć... podoba się
To rzeczywiscie może być święty, najprawdopodobniej jest to reinkarnacja Św. Krzysztofa... ;)
+ film...
no ja się również podepnę pod zdania strus'a i hanibala - jestes artysta na całej linii - lubie sobie pooglądać twoje pomysły.
Nie brakuje ci spojrzenia tworczego.
Mi osobiście pomysł sie podoba, za niecodzienność, a co do obróbki - wydaje mi się, że również pasuje. Czysta, surowa, bez przebarwień. Ciekawe foto.
Rewelacyjnie korespondują (zamierzone?) skosy szelek ze skosami znaku.
Gdyby ałreola (piekne słowo :) ) była okrągła, dużo by to zdjęcie straciło.
Dla mnie super.
Tylko te cienie pod oczami .... buhahahaha
mnie się bardzo podoba. Jestem na TAK i wrzucaj kolejne foty.
To rzeczywiscie może być święty, najprawdopodobniej jest to reinkarnacja Św. Krzysztofa... ;)
To św. Wojciech, pierwszy polski męczennik ;)
dla mnie osoba na zdjęciu ma minę jakby jej się strasznie nie chciało a wychodzący z głowy znak też nie bardzo mi się podoba, do tego obróbka jest ponura. W mój gust to nie trafia ale może coś w tym jest czego ja nie widzę...
Aha i więcej luzu by wam się przydało w tej dyskusji ;p
+ film...
bonus ważny, film też ważny... ale nie zapominajmy o bonusowym bonusie, zwanym przez niektórych "bb" :D
p.s. aha, koniecznie bonusy w liczbie minimum 5 sztuk:)
spiritwood
07-11-2010, 13:10
Czornyj jak zwykle wykazał się refleksem ;)
Dobre ;)
bonus ważny, film też ważny... ale nie zapominajmy o bonusowym bonusie, zwanym przez niektórych "bb" :D
Pamiętajmy też, że "bb" często bywa najlepszy z setu. :)
mi się podoba, ma klimat. nie każdy portret musi być taki czysty i wymuskany super obróbką jak większość tutaj prezentowanych.
Pamiętajmy też, że "bb" często bywa najlepszy z setu. :)
Jest jeszcze "bdb" jako częsty komentarz pod średnim zdjęciem :p
Takiemu facetowi cienie pod oczami retuszować??!! Czego to ludzie nie wymyślą :D
Zdjęcie dla mnie na plus.
fajnie wyszło przytroczone do szelek...
Wstaje sobie człowiek w niedzielę rano... skacowany... a tu wątek wciąż na wierzchu... :shock:
"Konwersji" nie było tu wcale, prawda?
Była... ;)
Gdzie znalazłeś taki wielki znak ?? (chyba, że to nie kwestia wielkiego znaku tylko składka z dwóch fotek ?? )
Znak jest normalny a składkami lekko się brzydzę... ;)
Czy to jest autoportret ?
Wstydziłeś się napisać po swojemu "prześliczne"? O ile się orientuję, to model jest hetero. :lol:
(zamierzone?) skosy szelek ze skosami znaku.
To skrzydła są, przecież.
Skosy jakoś tak same się zgrały... ;) A pierwotnie miało się nazywać "Husarz". :D
Dziękuję Ci za taką interpretację. :razz:
Zawartość przejeżdżającej beemki na pruskich numerach patrzyła na ten znak jak na gilotynę...
dla mnie osoba na zdjęciu ma minę jakby jej się strasznie nie chciało
Czy portretowana osoba musi mieć na zdjęciu chcicę? Czy nie może być lekko zmęczona życiem, sexem i alkoholem? Pytania retoryczne. ;)
Takiemu facetowi cienie pod oczami retuszować??!!
Kolega model pozdrawia, chyba lekko zaczerwieniony... ;)
moze moze;)
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Aureola&stable=0&shownotice=1
no ja się również podepnę pod zdania strus'a i hanibala
Panowie conik, santo, matys - jak miło mieć do czynienia z ludźmi, których poczucie humoru stoi powyżej przeciętnej. :)
Portret to nie jest dziedzina fotografii, w której czuję sie "swojsko"...
Wrzuciłem to zdjęcie z ciekawości, czy ktoś w ogóle zwróci uwagę.
Jestem bardzo zaskoczony ilością odwiedzin i komentarzy, za które oczywiście dziękuję... wszystkim. ;)
MarcinPoland
07-11-2010, 20:52
no zebys chcoiaz to jakos wykadrowal porzadnie i sie ustawil, na wprotst do znaku i modela
koncepcja, model i jego zrezygnowana twarz w bw nawet mi sie podoba
choc wykonanie na 3
Hehe, pieknie napisane:D
Wojtku czy to autoportret jest?
Pomysl dobry, nawet fajnie wykonane ale B&W to ty umiesz lepiej zrobic.....jest szaro, bardzo szaro a wiem, ze potrafisz z wyczuciem zrobic B&W
Wojtku czy to autoportret jest?
Pomysl dobry, nawet fajnie wykonane ale B&W to ty umiesz lepiej zrobic.....jest szaro, bardzo szaro a wiem, ze potrafisz z wyczuciem zrobic B&W
Oczywiście, Grześku, w studyjnym lustrze. ;)
Marcina spytaj, co i kogo miał na myśli... :D
Dzięki, ale jakbyś zobaczył oryginał, to pewnie tylko machnąłbyś ręką. ;)
ale szmelc, a tytuł :D , to już lepiej trzeba go było przybić do znaku STOP :p
ale szmelc, a tytuł :D , to już lepiej trzeba go było przybić do znaku STOP :p
Jak przerobię jakieś szmelcowe audi na gwoździe, to pomyślę... kogo, do czego i za co przybić. :D
miksturka
15-11-2010, 15:04
Odkopuję... Dla mnie to zdjęcie przede wszystkim działa kompozycją i specyficznym nastrojem niewymuszonej szczerości. Konwersja w ogóle mi nie przeszkadza, choć przyjęła się moda na inną. Jakiekolwiek drobne mankamenty bije na głowę totalna bezpośredniość, zabawa treścią i wielość interpretacji. Po przejrzeniu galerii stanowczo proszę o więcej!
Idź na wystawę fotografii np Zofii Rydet i powiedz, żeby rozjaśnili cienie pod oczami.
Ha! Żeby móc docenić estetykę Zofii Rydet, trzeba się otworzyć na inne cele w fotografii niż zaspokajanie kanonów kompozycyjnych i oświetleniowych, w których - z nielicznymi wyjątkami - tutaj tkwimy. Moim zdaniem jeśli jednej z najistotniejszych postaci polskiej fotografii się nie rozumie, to przynajmniej nie wolno jej ignorować, z samego szacunku dla faktu że jej prace wiszą w MoMie. Ale każdy kto szuka jedynie "ładności" obrazu ma prawo wyrazić pogląd "nie podoba mi się", bez zastanowienia i poznania dogłębnie tematu.
Przepraszam za off'a, niech wątek w spokoju sobie spada :-) Ode mnie tylko, że będę czekać na kolejne.