Zobacz pełną wersję : 80-200 AF-s czy 70-200 VR I
Hej
potrzebuje kupic tele.
Głowne przeznaczenie to reporterka i sluby
Zalezy mi na dobrej jakości.
Rozwazam AF-S'a 80-200 i 70-200 VR I
Pierwszy niesamowicie szybki i ostrzy na każdej ogniskowej, drugi ma stabilizacje..
Który bralibyście?
ważne jest chyba to jakie body posiadasz. Jak FX to pierwsza opcja chyba bardziej podchodzi. Jak DX - bez znaczenia.
drugi, bo jedna te 1/60 na 200mm to rarytas nad rarytasy ;)
jedyne czego mojej sigmie 70-200 brakuje to tego vr, a tylko dlatego że głównie robię w raczej ciemnych miejscach.
Najpierw czytam to:
Rozwazam AF-S'a 80-200 i 70-200 VR I
a potem to:
ważne jest chyba to jakie body posiadasz. Jak FX to pierwsza opcja chyba bardziej podchodzi. Jak DX - bez znaczenia.
i nie rozumiem... nocebo czy uważasz, że 70-200 nie jest pod FX???
body d2x - DX.
problem w tym ze idealny 80-200 moge miec za niecale 3500 a 70-200 moge miec za 4800 ale w stanie średniawym..
Podłącze się.
Co sądzicie o tych szkłach jako szkła portretowe. które lepsze? Myslałem o tamronie wczesniej, ale doszedlem do wniosku że wole dołożyc i miec coś co sie okazjonalnie nada do sportu:)
A jaki czas wyciągniesz na tym swoim szumiącym D2xie?
Tylko 70-200 - bez VRa to szkoda szkła kupować na taką puszkę do ślubów
pioter m
03-11-2010, 21:20
body d2x - DX.
problem w tym ze idealny 80-200 moge miec za niecale 3500 a 70-200 moge miec za 4800 ale w stanie średniawym..
Chcesz wyprobowac AF-S 80-200? W Krakowie chyba mieszkasz?
Mozesz sie sam przekonac. Moim zdaniem swietnie sie spisuje w portrecie i mniej winietuje na FX, dlatego wielu nie specjalnie poleca vr1 do FX i dlatego tez wielu profesjonalistow dopiero teraz pozbywa sie 80-200 AF-S.
Oooo byłoby świetnie, gdybyśmy mogli się umowić w Krakowie po weekendzie, to chętnie osobiście zobaczyłbym i przetestował szkiełko :)
problem w tym ze idealny 80-200 moge miec za niecale 3500
Jeśli idealny w takiej cenie, to chyba nie ma co się zastanawiać. :)
pioter m
03-11-2010, 23:29
Oooo byłoby świetnie, gdybyśmy mogli się umowić w Krakowie po weekendzie, to chętnie osobiście zobaczyłbym i przetestował szkiełko :)
Nie widze problemu. Moze byc po weekendzie. Szczegoly dogadamy na PW. Aparat zona wprawdzie zabiera, ale 'armata' zostaje jednak w domu.
w takim razie pozwole sobie wpasc w odwiedziny z moim d2xem :) dzieki i odezwe sie na pw :)
ja bym z ta winieta 70-200 VRI tak mocno nie przesadzal. Mialem to szkielko przez dwa pracowite tygodnie, zrobilem kilka tysiecy zdjec i nie zauwazylem winiety na zdjeciach (w body wylaczonona korekta winietowania). Na tablicach testowych pewnie widac, ale przy normalnym uzytkowaniu zdecydowanie nie
podpinam sie pod post slonia, na tablicy testowej roznica widoczna w praktyce duzo mniej