Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gorskie lustro...
Taki kadr z poczatku lata 2010, wiem, ze nie swieci, ale mnie sie bardzo podoba:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img230.imageshack.us/i/dsc4000m.jpg/)
Sylvester
02-11-2010, 18:14
bardzo ładny widoczek posiedzę popatrzę :)
Na Twoim, wysokim poziomie. Gdybym miał się czepić, to wystemplował bym te dwa kijki? pod wodą mniej więcej po środki kadru na dole. A może po prostu za dużo piwa już dzisiaj wypiłem :)
Ładnie skadrowałeś. Bardzo podoba mi sie ułożenie elementów.
Tak samo odbicie w wodzie jest idealne w moim przekonaniu, tzn. widać i to co na niebie i to co na dnie. Te dwa obrazy mieszają się ze sobą, ale nie kłócą.
Patyczków bym nie stemplował, bo po pierwsze po jaką cholerę, a po drugie woda zapewne zimna - mnie nie chciałoby się wchodzić :)
Bardzo przestrzenne zdjęcie.
Ładnie to skomponowałeś :-) obróbka jak to u Ciebie bd. :-) marudząc, położyły Ci się drzewa po lewej :-)
Nikonozaur
02-11-2010, 20:04
Wszystko cacy, jednak brakuje jedynie trochę słoneczka...
Cisza, spokój, piękne lustro :).
Nic tylko legnąć i kontemplować pozostaje :).
Mi tu gra i buczy - mimo, ze nie zaswiecilo jak trzeba ;) :D
Panowie, jak by mi tutaj poswiecilo to bym mial jeden z TYCH kadrow (tym bardziej, ze to byl poranek, jakies 2h po wschodzie z jeszcze miekkim jak to w Irlandii swiatlem) a tak to mam tylko ladne zdjecie......slonce schowalo sie za te warstwe chmur z prawej, niestety, nie zawsze mamy to co bysmy chcieli....jednak zdjecie bardzo mi sie podoba:)
Gdybym miał się czepić, to wystemplował bym te dwa kijki? pod wodą mniej więcej po środki kadru na dole. A może po prostu za dużo piwa już dzisiaj wypiłem :)
hehe gdybys wiedzial ile tutaj nasprzatalem badyli:D
Mi tu gra i buczy - mimo, ze nie zaswiecilo jak trzeba ;) :D
Podobnie myślę ;)
Ładnie skadrowałeś. Bardzo podoba mi sie ułożenie elementów.
Tak samo odbicie w wodzie jest idealne w moim przekonaniu, tzn. widać i to co na niebie i to co na dnie. Te dwa obrazy mieszają się ze sobą, ale nie kłócą.
Patyczków bym nie stemplował, bo po pierwsze po jaką cholerę, a po drugie woda zapewne zimna - mnie nie chciałoby się wchodzić :)
Bardzo przestrzenne zdjęcie.
podpiszę sie :)
Sebastianito
03-11-2010, 23:13
Panowie, jak by mi tutaj poswiecilo to bym mial jeden z TYCH kadrow (tym bardziej, ze to byl poranek, jakies 2h po wschodzie z jeszcze miekkim jak to w Irlandii swiatlem) a tak to mam tylko ladne zdjecie......slonce schowalo sie za te warstwe chmur z prawej, niestety, nie zawsze mamy to co bysmy chcieli....jednak zdjecie bardzo mi sie podoba:)
hehe gdybys wiedzial ile tutaj nasprzatalem badyli:D
Uwaga nie będę słodki ani, ani potulny (można się unosić i obrażać)
1) "jakies 2h po wschodzie z jeszcze miekkim jak to w Irlandii swiatlem" - jak mi wiadomo miękkie światło jest 2 h po wschodzie na kole podbiegunowym, no chyba ze doczepiło sie wiosła całej Irlandii i się ja przepchało. 2H po wschodzie miękkie światło? Jak mi wiadomo miękkie światło panuje MAX -15 min (niech będzie 30min) ale skoro mówisz ze 2 h rispect!
2) "a tak to mam tylko ladne zdjecie" - To po co wystawiasz, jeśli uznajesz, ze jest ładne... nie musimy oceniać, ani krytykowac... dawaj na piedestały!
3) "slonce schowalo sie za te warstwe chmur z prawej, niestety, nie zawsze mamy to co bysmy chcieli....jednak zdjecie bardzo mi sie podoba:)" - aaaaaaaa wiec tu mówisz o miękkim świetle? raczej chmury "zadziaławszy" jako blendy i rozproszyły światło... aaaaaaaaaa juz wiem o co chodzi...
4) a jak się nasprzątałeś, no zuch normalnie.
TAK - wszyscy słodzą, pięknie ładnie... nie umieją powiedzieć, ze brak światła, ze coś jest nie tak, bo nie wypada, bo co ON mi napisze? Sorry Gregu, ze wybuchłem pod twoim wątkiem ale już nie mogę. Nie chodzi mi o to, ze naraz zrobiłem dobre zdjęcie i już się panosze! TAK NA PEWNO NIE JEST! Wiem, ze stać Cie na więcej, wiem ze potrafisz zrobić dużo lepsza fote, ale po jakiego czorta idziesz w zaparte ze jest pięknie i ładnie i żeby wychwalać i słodzić i iść w zaparte, "ZE TAK TAM BYŁO!" No kurde, sorry ale czerwonych klifów albo niebieskiego nieba jak z południa to ja na północy nie widziałem...
Nic ten post zapewne nie zmieni, nadal będzie słodko i klarownie na forum. Na forum gdzie przyszliśmy się uczyć.... pomagać... a nie do jasnej cholery słodzić nagminnie!
Spodziewam się, ze będzie odwet za ten wpis, nie dbam o to. Mogę dostać czerwona kartkę, bana, możecie nie komentować moich zdjęć. Ja zdjęcia nadal będę tu wystawiał bo jestem ciekawy waszych opinii, jestem ciekaw co robię źle a co dobrze... ale od kilku miesięcy widzę, ze wszyscy jesteśmy "arthystami" i jak lemingi dążymy do jednego celu... do wspólnej utopii....
Uwaga nie będę słodki ani, ani potulny (można się unosić i obrażać)
1) "jakies 2h po wschodzie z jeszcze miekkim jak to w Irlandii swiatlem" - jak mi wiadomo miękkie światło jest 2 h po wschodzie na kole podbiegunowym, no chyba ze doczepiło sie wiosła całej Irlandii i się ja przepchało. 2H po wschodzie miękkie światło? Jak mi wiadomo miękkie światło panuje MAX -15 min (niech będzie 30min) ale skoro mówisz ze 2 h rispect!
To zalezy co uwazasz za miekkie swiatlo....nie napisalem o kolorach wschodu ani o swietle wchodu, napisalem o miekkim swietle, ktore nie jest tak mocne jak swiatlo polodniowe.....ale skoro koniecznie chcialem mnie zmieszac z blotem to sie tobie nie udalo....
2) "a tak to mam tylko ladne zdjecie" - To po co wystawiasz, jeśli uznajesz, ze jest ładne... nie musimy oceniać, ani krytykowac... dawaj na piedestały!
Widzisz, Ty nie robiles zdjec przez kilka miesiecy i ile zajelo Tobie "wskoczenie" spowrotem na obecny poziom, ile miales wtop? Mnie sie to zdjecie podoba i uwazam, ze jest warte pokazania.....
3) "slonce schowalo sie za te warstwe chmur z prawej, niestety, nie zawsze mamy to co bysmy chcieli....jednak zdjecie bardzo mi sie podoba:)" - aaaaaaaa wiec tu mówisz o miękkim świetle? raczej chmury "zadziaławszy" jako blendy i rozproszyły światło... aaaaaaaaaa juz wiem o co chodzi...
Odczowam osobista docinke, wiec jak mozesz to mysl jak piszesz.....
4) a jak się nasprzątałeś, no zuch normalnie.
zuch mozesz mowic do swoich dzieci a nie do mnie i sobie tego nie zycze!
TAK - wszyscy słodzą, pięknie ładnie... nie umieją powiedzieć, ze brak światła, ze coś jest nie tak, bo nie wypada, bo co ON mi napisze? Sorry Gregu, ze wybuchłem pod twoim wątkiem ale już nie mogę. Nie chodzi mi o to, ze naraz zrobiłem dobre zdjęcie i już się panosze! TAK NA PEWNO NIE JEST! Wiem, ze stać Cie na więcej, wiem ze potrafisz zrobić dużo lepsza fote, ale po jakiego czorta idziesz w zaparte ze jest pięknie i ładnie i żeby wychwalać i słodzić i iść w zaparte, "ZE TAK TAM BYŁO!" No kurde, sorry ale czerwonych klifów albo niebieskiego nieba jak z południa to ja na północy nie widziałem...
Nic ten post zapewne nie zmieni, nadal będzie słodko i klarownie na forum. Na forum gdzie przyszliśmy się uczyć.... pomagać... a nie do jasnej cholery słodzić nagminnie!
Spodziewam się, ze będzie odwet za ten wpis, nie dbam o to. Mogę dostać czerwona kartkę, bana, możecie nie komentować moich zdjęć. Ja zdjęcia nadal będę tu wystawiał bo jestem ciekawy waszych opinii, jestem ciekaw co robię źle a co dobrze... ale od kilku miesięcy widzę, ze wszyscy jesteśmy "arthystami" i jak lemingi dążymy do jednego celu... do wspólnej utopii....
Wiem, ze wyznajesz zdjecia ze spektakularnym swiatlem, uwierz mi, ze nie pokazal bym tego zdjecia gdyby nie kompozycja i odbicie......mnie sie podoba...ma prawo?
Nie ide w zaparte, nawet napisalem, ze nie poswiecilo! Nie kloce sie z nikim o swiatlo ani nie kometuje tego, ze ktos pisze....prosze bardzo!!!! Najpierw przeczytaj, przemysl a potem sie wyplakuj!
Zaczynasz z tym TWA jak dzieciak, przez takie teksty nie chce mi sie nawet tutaj zagladac......
Uwazam ze aparat jest stworzony do robienia zdjec w kazdych warunkach i nie tylko przy wspanialym swietle....
Ale co ja sie rozpisuje i tak znowu mnie oplujesz prawda.....
Dodatkowo powiem, ze jak mi sie cos nie podoba a uwazam ze nie ma wiekszych zastrzezen to nie komentuje.....
Jezeli widze, ze moge cos podpowiedziec to wtedy sie odzywam, twoj post mi nie pomaga a raczej zniecheca mnie do twojej osoby....
Sebastianito
04-11-2010, 17:30
To zalezy co uwazasz za miekkie swiatlo....nie napisalem o kolorach wschodu ani o swietle wchodu, napisalem o miekkim swietle, ktore nie jest tak mocne jak swiatlo polodniowe.....ale skoro koniecznie chcialem mnie zmieszac z blotem to sie tobie nie udalo....
Nikogo nie chcialem mieszac z blotem!
Widzisz, Ty nie robiles zdjec przez kilka miesiecy i ile zajelo Tobie "wskoczenie" spowrotem na obecny poziom, ile miales wtop? Mnie sie to zdjecie podoba i uwazam, ze jest warte pokazania.....
I ja do tych wtop sie przyznalem, i prosilem o porady... nikt nie momogl kazdy tylko przyklaskiwal.
Odczowam osobista docinke, wiec jak mozesz to mysl jak piszesz.....
Nie ma tu nic osobistego... pisalem do ogolo akurat pod twoim watkiem.
zuch mozesz mowic do swoich dzieci a nie do mnie i sobie tego nie zycze!
Zuch mowie do kazdego i nie jest to forma obrazliwa a wrecz przeciwnie...
Wiem, ze wyznajesz zdjecia ze spektakularnym swiatlem, uwierz mi, ze nie pokazal bym tego zdjecia gdyby nie kompozycja i odbicie......mnie sie podoba...ma prawo?
Nie ide w zaparte, nawet napisalem, ze nie poswiecilo! Nie kloce sie z nikim o swiatlo ani nie kometuje tego, ze ktos pisze....prosze bardzo!!!! Najpierw przeczytaj, przemysl a potem sie wyplakuj!
Zaczynasz z tym TWA jak dzieciak,]Z niczym nie zaczynam. Wogole nie wiem co to jest TWA. [/COLOR] przez takie teksty nie chce mi sie nawet tutaj zagladac...... A powinienes zagladac jak najczesciej
Uwazam ze aparat jest stworzony do robienia zdjec w kazdych warunkach i nie tylko przy wspanialym swietle....Zgadza sie!
Ale co ja sie rozpisuje i tak znowu mnie oplujesz prawda.....Nikogo nie mam zamiaru opluwac ani hanbic za to co robi, bo wiem, ze robi to najlepiej jak potrafi
Dodatkowo powiem, ze jak mi sie cos nie podoba a uwazam ze nie ma wiekszych zastrzezen to nie komentuje.....I tu jest meritrum! POWINIENES komentowac i wytykac bledy! Nawet jesli to jest twoj dobry kolega, nawet jesli zdjecie jest OK ale cos tam brakuje!
Jezeli widze, ze moge cos podpowiedziec to wtedy sie odzywam, twoj post mi nie pomaga a raczej zniecheca mnie do twojej osoby....A ma na celu zmotywowanie do dzialania i do wiekszej wprawy!
Pomagalem zrobic Ci zdjecia, podpowiadalem, dawalem wskazowki? TAK dawalem, podpowiadalem jak tylko umialem... czy w ktoryms ze swoim watkow o tym wspomniales? Nie.
Masz ochote o tym pogadac... prosze bardzo, mojego skypa znasz...
Nie mam zadnych osobistych uprzedzen do Ciebie. Pisalem ze stac cie na wiecej! I wiem ze cie stac!
Ja w tym momencie koncze ta polemike napewno nie bede wiecej zasmiecal watku.
Sebastian
[COLOR="Red"]Tutaj chcialem Grzegorza przeprosic, jesli poczul sie urazony. PRZEPRASZAM. Ponioslo mnie bo juz mam dosc tego slodzenia wszedzie w kazdym watku jaki tylko sie pojawi, nawet jeslo zdjecie jest bardzo zepsute. Nikt juz nie pomaga sobie i nie wytyka bledow tylko sie wzajemnie adoruje. Grzegorzu, przepraszam.
Tutaj chcialem Grzegorza przeprosic, jesli poczul sie urazony. PRZEPRASZAM. Ponioslo mnie bo juz mam dosc tego slodzenia wszedzie w kazdym watku jaki tylko sie pojawi, nawet jeslo zdjecie jest bardzo zepsute. Nikt juz nie pomaga sobie i nie wytyka bledow tylko sie wzajemnie adoruje. Grzegorzu, przepraszam.
Nie ma o czym mowic, mnie tez ponioslo.....
borregaard
04-11-2010, 19:22
Ja nie zamierzam nawet czytać Waszych "przepychanek".Dla mnie ładnie....surowo wyszło ,ale ładnie i ....tyle..:)