Zobacz pełną wersję : Maszyna do szycia
Szukam maszyny do szycia,taka do domowych malych przerobek.Programow szycia jak najmniej wazne aby szyla wstecz i miala metalowe stopki. Dobrze, jakby miala regulacje długosci sciegu i regulacje prędkosci szycia.
Jakies propozycje?
Szukam maszyny do szycia,taka do domowych malych przerobek.Programow szycia jak najmniej wazne aby szyla w stecz i miala metalowe stopki.Dobrze jak by miala regulacje długosci sciegu i regulacje prędkosci szycia.
Jakies propozycje?
W tamtym roku kupilem mojej pani taka mega prosta za jakies niecale 100euro, sprawdze w domu co to za firma i podesle Tobie linka;)
Eeee a raczej, to jest cos w tym stylu (http://www.amazon.co.uk/Elna-1000SF-Sewfun-Sewing-Machine/dp/B0045WA6Z8/ref=sr_1_30?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1288584736&sr=1-30) tylko firmy Brother, male, proste i w opcji na prad i akumulatorek;)
chomiczkus
01-11-2010, 09:06
Szukam maszyny do szycia,taka do domowych malych przerobek.Programow szycia jak najmniej wazne aby szyla w stecz i miala metalowe stopki.Dobrze jak by miala regulacje długosci sciegu i regulacje prędkosci szycia.
Jakies propozycje?
Jesli mnie pamiec nie myli to u nas w domu uzywalo sie Łucznika.
Metalowe stopki mial
Zmienna szybkosc szycia tez
Co do sciegu nie powiem Ci.
Pozdrawiam
Michal
Dzieki Greg o cos takiego mi chodzi;)
Ja szylem na takiej co napedza sie sila wlasnych miesni ;)
Jeżeli nie potrzebujesz mega zaawansowanej maszyny do szycia,to kup sobie używaną przemysłową stebnówkę firmy Juki,Siruba.Nie ma ona regulacji prędkości ale skok igły ma z pewnością.
Koszt takiej maszyny jest niedrogi,bo dużo szwalni się likwiduje z mojego regionu.
A takie cudeńka jak Brother ładnie wyglądają w domu,mają bajery,ściegi ozdobne tylko czy jest Ci to potrzebne??.
Nie potrzebuje zaawansowanej,czym mniej bajerow tym lepiej.Te o ktorych piszesz sa dosc pokaznych rozmiarow. Greg dobrze mnie pokierował i chwała mu za to ;)
Jutro w Lidlu ma być jakaś maszyna do szycia, ale nie mam pojęcia, co sądzić o tym konkretnym modelu:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-2FA22AD7-E1AB15EE/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=13968
Edit: po wysłaniu posta zobaczyłem skąd piszesz, więc pewnie ta informacja Ci się nie przyda :)
Greg dobrze mnie pokierował i chwała mu za to ;)
Ciesze sie;)
Wiesz my to uzywamy do podszycia spodni i takich tam bzdur, malutkie i nie zajmuje duzo miejsca a spokojnie sobie radzi przy domowych poprawkach:D Uwielbiam moja pania mgr. jak sobie siedzi za ta zabawka:D
ja ostatnio rowniez szukam czegos takiego dla mojej pani, a tu prosze... watek :D