Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jedno...
...z Moraw w trochę innym świetle :).
* Zapraszam *
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/10/8d15450710993883-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
* Dziękuję *
Ja pierdziu! :D
Super, ale chyba odrobinkę przyciąłbym tej szarości z góry...
A może i nie... ;)
ostrytux
31-10-2010, 23:05
Super!
taaa, Pawle zmien serwer please! Znowu nic nie widze w pracy:D
Dobra juz widzialem na PW.......looooozeszty!
Swietne!
Kadr i pomysł na obróbkę REWELACJA.
tak tylko myślę, żeby ten środek zrobić z mniejszym nasyceniem koloru, taki płowy?
...z Moraw w trochę innym świetle :).
Wiesz o tym że denerwujesz co niektórych znad morza ;)
Obróbka taka mocna może trochę zbyt jak dla mnie ale pamiętając tamte widoki, pewnie za dużo nie miziałeś przy tym
Wiesz o tym że denerwujesz co niektórych znad morza ;)
Obróbka taka mocna może trochę zbyt jak dla mnie ale pamiętając tamte widoki, pewnie za dużo nie miziałeś przy tym
Denerwować nie chciałem :).
A obróbkowo to całkiem inna bajka niż w takim świetle jakie my mieliśmy.
Wręcz kontrastu ściągać musiałem, a i miziania nie było ;).
Tak jak mówiłem. Odpowiednie światło potrafić pokazać prawdziwe piękno tamtej krainy :).
Nikonozaur
31-10-2010, 23:22
Kapitalnie Pawle! Tonacja przepiękna, kadrowo bez pytań.
Denerwować nie chciałem :).
Jakoś Ci nie wierzę ;)
A obróbkowo to całkiem inna bajka niż w takim świetle jakie my mieliśmy.
Wręcz kontrastu ściągać musiałem, a i miziania nie było ;).
Tak jak mówiłem. Odpowiednie światło potrafić pokazać prawdziwe piękno tamtej krainy :).
Tak właśnie myślałem zazdroszczę ponownego wyjazdu tam, może jeszcze kiedyś
J..., może jeszcze kiedyś
Myślę, że koniecznie :).
Ponoć w kwietniu cudnie tam bywa.
Także smaruj migawkę i ... :).
Quakerek
01-11-2010, 00:04
Pięknie złotem pomalowane, gratuluje ujęcia.
maniak666
01-11-2010, 00:06
No i co??? Znowu pozamiatałeś...
Jakoś Ci nie wierzę ;)
Tak właśnie myślałem zazdroszczę ponownego wyjazdu tam, może jeszcze kiedyś
Czyli to nowy plener? Daleko od Ciebie te miejsca? Nie wiem jak, ale w 2011 postaram się tam udać z przystankiem w Otmęcie ;) u rodzinki
Cudnie światłem i cieniem poprzeplatane plany... ;) Rewelacja :)
Pozdrawiam.
Czyli to nowy plener? Daleko od Ciebie te miejsca? ...
No przecież Darku z tamtym światłem z poprzedniego pleneru takich kolorów ciężko byłoby wypracować ;).
A co do kilometrów, to z Opola jakieś 300 będzie :).
No przecież Darku z tamtym światłem z poprzedniego pleneru takich kolorów ciężko byłoby wypracować ;).
A co do kilometrów, to z Opola jakieś 300 będzie :).
A dziękuję to do Opola będę miał z 30 km to ujdzie, 330 km jakoś wytrzymam do takich kadrów ;)
Rejon piękny a sposób jego pokazania w zależności od warunków pogodowych zawsze będzie zaskakiwał.
Piękna praca.
no cóż tego nam brakowało - swiatełka, super fota Pawle :)
RobertSoul
01-11-2010, 13:19
pieknie sie dzieje ;)
Ponoć w kwietniu cudnie tam bywa..
a jak jest w listopadzie ? :P
za niedługo sie tam wybieram :)) :P może coś się uda wystrzelić ciekawego z tego miejsca :)
pozdrawiam :)
Piekna praca, pod kazdym wzgledem! :D
Graty!
Świetny kadr, kolor i światło.Pozdrawiam
Wow, co za przekładaniec! Jestem na tak :) Trzy razy tak.
Pięknie Pawle, pięknie :-) można Cię już zaliczyć do grona profesjonalistów :-)
krzysztofz24
02-11-2010, 09:16
Swiatlo,plany,kolory,tonacja...super ze soba to wszystko gra, jest niesamowicie. Ale swiatlo chyba najlepsze z tego wszystkiego:-). Bardzo dobre zdjecie.
malasana
02-11-2010, 09:42
Wielkie brawa! Kolor i kompozycja na piatke!
... Ale swiatlo chyba najlepsze z tego wszystkiego:-)...
No i tu Krzysztof Cię lekko zaskoczę. Światło było w miarę dobre, ale nie rewelacyjne. Takie jak najbardziej lubimy, czyli "miętke" i cieplutkie wydobywające faktury i kształty, ukazujące w inny, bajkowy sposób miejsca, które niby doskonale znamy, a jednak... .
Światło takie, jakie w tym kadrze zagościło, pozwoliło po prostu pokazać tą piękną ferię barw i faktur z jakich słyną te pola. Kto był to widział na własne oczyska :).
A jeżeli chodzi o wyżej wspomniane "delikatesowe" światło, to jest Ci kilka kadrów w takowym. Może jakieś odważę się Wam zaprezentować :).
... można Cię już zaliczyć do grona profesjonalistów :-)
Ale o co Arturze chodzi :)? Chyba, że o sprzęt, to w jakimś stopniu trochę racji w tym jest ;).
Nie bardzo wiem jak mam pojmować profesjonalizm w fotografii. Każdy na swój sposób robi to jak najlepiej potrafi. I ja także staram się tak to czynić. Ale dla mnie najważniejsze w tym wszystkim jest to, że sprawia mi to ogromną przyjemność. I to począwszy od samej myśli, że będę miał przyjemność obcować ze spustem migawki, poprzez plany, polowanie na światło, motywy, kadry i cały późniejszy etap fotograficznej przygody. A takim dopełnieniem całości jest produkt finalny. Bardziej udany nagrodą dla autora jest lub mniej udany biczem i zachętą do dalszego polowania ;).
Przepraszam, że pozwoliłem sobie na taki, skądinąd osobisty wywód, ale poczułem się trochę niezręcznie po wypowiedzi Artura, więc... :).
Chciałem pięknie podziękować Wszystkim za wizyty i pozostawienie komentarzy :).
Skromność to szlachetna cecha :-) Prawdą jest, że sprzęt masz już profesjonalny :-) ale i kadry z Twojej ręki, począwszy od naciśnięcia spustu do ostatniego etapu jakim jest obróbka wg. mnie zasługują już na takie określenie :-) oby tak dalej..... A jeszcze dodam, że Twoje prace można oglądać na renomowanych portalach fotograficznych np. 1x.com, czy polskim Fotoferia.pl :-)
Pablo 77
06-11-2010, 21:18
Świetne foto!!!!!
Tonacja bardzo dobra i już od jakiegoś czasu zdobi mój pulpit:)
Podoba mi sie bardzo:)
Musze przyznać że bardzo szybko wszedłeś na wyższy poziom:)
borregaard
06-11-2010, 21:34
Bardzo ładnie....gratki.
Bardziej by mi to pasowalo z jednym krzaczkiem.... Ale jak sie nie ma co lubi..... :) Ladnie jest
Świetny jest kolorek, taki złoty. Super fotka.