Zobacz pełną wersję : Synchronizacja poczty
jak zgrac poczte na 3 roznych urzadzeniach? Komp stacjonarny (thunderbird), laptop (thunderbird) i iPhone?
poczte mam 'swoja' - dokladnie na hostingu linuxpl.com
Polecam synchronizacje po IMP (http://www.uci.umk.pl/studenci/poczta/roznice/).
To co na jednym odczytasz i wyślesz (reply) to na innych urządzeniach będziesz miał tak samo.
Czyli: jak na stacjonarnym odczytasz maila, to logując się na lapsie, będziesz widział odczytane. I analogicznie na każdym urządzeniu.
Jeśli nie możesz włączyć IMAP u siebie na serwie, to skorzystaj z googla (gmail). Włączasz obsługę poczty z twojej domeny na googlu a strona www i ftp masz tam gdzie chcesz. W ten sposób dalej będziesz miał adres:
[email protected] :)
Wystarczy zmienić rekordy MX na linuxpl.com .
Jak co to pisz a postaram CI się pomóc.
wydaje mi sie, ze dziala :)
nic w ustawieniach hostingu nie zmienialem, tylko nowo zainstalowany thunderbird sam ustawil tryb IMP na lapku. Na stacjonarce utworzylem nowe konto i dziala, jak napisales :) Cholercia, fajna sprawa :D
Dzieki bardzo
TH jest mądry, dlatego jestem z nim od kilku lat :)
Nie ma za co :)
wrócę do tematu.
Powoli kończy mi się miejsce na hostingu, bo poczta sporo zajmuje i zacząłem kombinować w temacie. Utworzyłem nowe konto na gmailu, zaimportowałem na nie całą hostingową pocztę (wychodząca z gmaila jest oznaczona moim adresem, więc jest ok) i w zasadzie całość działa. W opcjach hostingu ustawiłem alias poczty na konto gmail i to również działa. Pytanie, co zrobić z pocztą ciągle leżącą na hostingu? W ustawieniach hostingu mam tylko opcję usunięcia skrzynki przychodzącej, folderu IMAP, załączników i folderu SPAM.
wrócę do tematu.
Powoli kończy mi się miejsce na hostingu, bo poczta sporo zajmuje i zacząłem kombinować w temacie. Utworzyłem nowe konto na gmailu, zaimportowałem na nie całą hostingową pocztę (wychodząca z gmaila jest oznaczona moim adresem, więc jest ok) i w zasadzie całość działa. W opcjach hostingu ustawiłem alias poczty na konto gmail i to również działa. Pytanie, co zrobić z pocztą ciągle leżącą na hostingu? W ustawieniach hostingu mam tylko opcję usunięcia skrzynki przychodzącej, folderu IMAP, załączników i folderu SPAM.
A chcesz usunąć z pozostałych folderów? To najprościej z poziomu klienta poczty.
A chcesz usunąć z pozostałych folderów? To najprościej z poziomu klienta poczty.
chce usunac cala odebrana poczte, ale tylko z hostingu. Nie chce, zeby znikla z konta na gmailu
z mala pomoca admina z firmy hostingowej udalo sie :)
kolejny plus dla linuxpl.com ;)
chce usunac cala odebrana poczte, ale tylko z hostingu. Nie chce, zeby znikla z konta na gmailu
To usuwasz z konta imap na hostingu, za pomocą klienta poczty. To co robisz w kliencie poczty na koncie imap robisz też na serwerze.
To usuwasz z konta imap na hostingu, za pomocą klienta poczty. To co robisz w kliencie poczty na koncie imap robisz też na serwerze.
zgoda, ale nie wiedzialem co stanie sie z poczta zaimportowana na konto gmail
bialogardzianin
10-05-2012, 09:25
mam pytanie, dlaczego jest tak, że używając outlook expressa, kiedy kasuję maila i usuwam z "Elementów usuniętych", maile dalej zostają na skrzynce i ściągają się na innym komputerze? Czy wystarczy postawić 2 v w polach:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
mam pytanie, dlaczego jest tak, że używając outlook expressa, kiedy kasuję maila i usuwam z "Elementów usuniętych", maile dalej zostają na skrzynce i ściągają się na innym komputerze? Czy wystarczy postawić 2 v w polach:
Bo kasujesz u siebie lokalnie na kliencie, a maile zostały na serwerze IMAP.