PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Connemara

brylek
30-10-2010, 18:06
Wszyscy mają mam i ja .

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img258.imageshack.us/img258/1409/comenara.jpg)

Velvia 100 f , 6 miesięcy po terminie

Kordian d70
30-10-2010, 18:11
trochę brakuje mi prawej strony ...

Greg77
30-10-2010, 18:17
powiem Tobie, ze skany wychodza coraz lepiej.....widac, ze dzialasz na swoim wlasnym sprzecie i robisz to pod siebie.....mam wrazenie, ze wczesniej ta osoba ktorej zlecales robila Ciebie w balona:)
Jest ok, mieliscie ladny wschod wtedy.....mocne kolory, ale pasuje, choc gdybym nie wiedzial, ze to analog to by mi sie nie podobalo....

brylek
30-10-2010, 18:23
choc gdybym nie wiedzial, ze to analog to by mi sie nie podobalo....

a dlaczego ? jaka jest różnica w cyfrze a analogu :)

Greg77
30-10-2010, 18:25
a dlaczego ? jaka jest różnica w cyfrze a analogu :)

Taka, ze, ale to wlasciwie twoj wybor, prezentujesz to co zeskanujesz.....z cyfry staral bym sie bardziej wyodrebnic te wyspe, oddzielic od reszty......poprawic BW....

brylek
30-10-2010, 18:29
Taka, ze, ale to wlasciwie twoj wybor, prezentujesz to co zeskanujesz.....z cyfry staral bym sie bardziej wyodrebnic te wyspe, oddzielic od reszty......poprawic BW....

wiesz że u mnie z obróbką jest tak sobie , w zasadzie mogę skanować do plika tif lub nef i wtedy z załącznikiem wpaść na szybki kurs w ps ;-)

Locter
30-10-2010, 18:29
Brylek czemu męczysz tą velvie caly czas, ja bym na twoim miejscu przerzucił się na jakiś materiał, który daje bardziej naturalne kolory, tutaj mz. barwy lekko przesadzone, no ale taki urok velvii, pewnie na ścianie wygląda fajnie, tutaj średnio. Pobaw się lepiej Fuji Reala, co by kolorki były bardziej "real"...

brylek
30-10-2010, 18:36
Brylek czemu męczysz tą velvie caly czas

Locter męczę ja ze względu na te kolorki co do Fuji Reala ( czasem b&w ale to acros lub scala ) to na razie tylko slajdy ,próbowałem na kodachromie 64 nie podszedł mi sensja też , provia fajna do ludzi , a niestety najlepszym slajdem do krajobrazu jest nadal velvia .