Zobacz pełną wersję : Upłynnianie filmu - D5k
velaskez
29-10-2010, 21:47
Wiem, że było wałkowane, ale nie mogę znaleźć. Film mi skacze poklatkowo prawie że. Jak to rozgryźć? Próbowałem odtwarzać w Windows Media Player 11 i Media Player Classic i jest ten sam efekt...
Pomoże ktoś? :D
pythondancer
29-10-2010, 21:53
Nie zdradziłeś na jakim sprzęcie to śmiga, jakie kodeki, i dlaczego nie spróbowałeś VLC playera :)
Pod QuickTime nie skacze. Nie wiem, dlaczego...
velaskez
29-10-2010, 22:01
Śmiga na lapku, Core2Duo T7600 2.33GHz, 4GB Ramu, Grafika ATIMobility V5250 512MB pamięci, Kodeki to K-Lite Pack + dodatkowo zainstalowałem FFDshow najnowszy. I dalej jedyne co wyciągam to 6fps :twisted: VLC mówisz...
velaskez
29-10-2010, 22:24
No zainstalowałem VLC i chodzi. Tylko dlaczego muszę mieć tony playerów do głupich filmów...
Dzięki;)
mi na WMP śmiga bardzo dobrze
pythondancer
30-10-2010, 11:59
No zainstalowałem VLC i chodzi. Tylko dlaczego muszę mieć tony playerów do głupich filmów...
Dzięki;)
Nie wiem dlaczego :)
Też miewałem z tym problemy, i z czasem całkowicie na VLC się przesiadłem. Stąd moje polecenie tego softu.
Mam minimalnie słabszego lapa, tak gwoli ścisłości, i podobny zestaw kodeków.
Z tego co zauważyłem, to MediaPlayerClassic, i VLC nie sprawiają mi problemów. (no i czasem bawię się Dziobas RAR Player, też ciekawy wynalazek ;) )
hostman22
30-10-2010, 13:00
Pobierz program co się zwie SUPER bardzo duża ilość konfiguracji sprawie że jak dla mnie ten program nie ma konkurencji. U mnie na takie bolączki to dobre panaceum :).
Media Player Classic - Home Cinema i nie ma problemu.
http://www.programosy.pl/download/pobierz2,media-player-classic.html
pioter m
31-10-2010, 19:14
Ja mam o polowe slabszy sprzet (1 rdzen od AMD 1.6GHz) i zero klopotow. Uzywam SubEdita, WMP classic i WMP. Zacinek nie zaobserwowano.
Podejrzewam, ze problemem jest instalowanie tandety (klite) zamiast potrzebnych kodekow. Jest to stary jak swiat problem i rozwiazaniem jest zawsze uzywanie tylko potrzebnych kodekow. Wystarczy CCCP (kontener matroshki z ffdshow) oraz quicktime i real alternative. Zdziwie sie jesli cos nie pojdzie. Do tego kodeki sie nie dubluja i nie gryza ze soba.
Ja korzystam z SMPlayera (przyzwyczajenie z Linuxa, chociaż tam używałem innej nakładki - gMplayer).
skibol71
09-11-2010, 21:13
U mnie też skacze,więc jest to coś w kodekach z ustawieniami, ale nie chce mi się w to znowu bawić, więc puszczam sobie z QuickTime'a .
a to nie jest problem z ustawieniami buforowania?