Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Monolight
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/10/L100709120Monolight-2.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1007091%20Monolight.jpg)
łoł!
quadrolit + ogon
dobrze wyeksponowany
ale wytrzymuje to napięcie :-)
chyba puszczę sobie jakiś walc
HAL jesteś tam?
łoł!
quadrolit + ogon
dobrze wyeksponowany
ale wytrzymuje to napięcie :-)
chyba puszczę sobie jakiś walc
HAL jesteś tam?
Hmmm... Monolight to trochę co innego niż monolith...
Więc proponuję abyś zamiast walca puścił sobie walec. :mrgreen:;)
To jest monolight w odróżnieniu od sterolight.
borregaard
29-10-2010, 21:19
Zamówię rakarza...:wink::mrgreen:
danz1ger
29-10-2010, 21:20
Zanim zjawi się loża szyderców.
Raczej mgliście pamiętam zasady poprawnej kompozycji. Bardziej oceniam ją "na czucie" mojej zdecydowanie matematyczno-fizycznej mózgownicy. Krajobrazy, jakie pokazuje wpkx, oprócz tego, że nie wywołują u mnie zeza robieżnego i zawrotów głowy, mają tą przewagę na skalistym wybrzeżem Irlandii, Kanionem Kolorado czy innymi malowniczymi miejscami gdzieś tam, że do złudzenia przypominają te, które mam zaimplantowane pod skórą.
I żadne inne cuda ich stamtąd nie wytną.
Pozdrawiam. Wszystkich.
P.S. No i nie zdążyłem.
borregaard
29-10-2010, 21:30
Żartuję z tym rakarzem,ofc..to tak coby nie osądzili by mnie ,że ....wiadomo...
Jedno jest pewne..." no more pies..":-D
noł mor krowa too :-)
chyba że pod walcem jak chce monolightmaker
noł mor krowa too :-)
chyba że pod walcem jak chce monolightmaker
Żartuję z tym rakarzem,ofc..to tak coby nie osądzili by mnie ,że ....wiadomo...
Jedno jest pewne..." no more pies..":-D
- No co to znaczy czterdzieści dwa złote, jak się kupuje i las, i tartak, i psa?
- Wiesz co ja Ciebie powiem? Ty weź sobie ten las za darmo...
- A tartak?
- A tar.... A tartak to Ty sobie weź tyż za darmo...
- A pies?
- A PIEEES?!... A pies Ci mordę lizał!
:mrgreen:
:D
<| MICHAŁ |>
29-10-2010, 22:09
piekny jeleń
poryczalem sie
piekny jeleń
poryczalem sie
ło matko ja tyż :):):)
piekny jeleń
poryczalem sie
ło matko ja tyż :):):)
Zatem obaj zostaliście Ryczerzami.
Ale co na to Rycerz? ;)
<| MICHAŁ |>
29-10-2010, 22:59
Ryczerz herbu Rakarz
a rycerz jest niepokalanej
Zatem obaj zostaliście Ryczerzami.
Ale co na to Rycerz? ;)
ale ja nie z fotografii Wojtku tylko z komentarzy :) pozdrawiam
krzysztofz24
30-10-2010, 11:04
Bardzo mi sie podoba, powaznie. Ten ciemny czerwony kolor na podlodze jest ekstra. Co z tego ze kolory i WB bardziej odpowiadaja wizji niz stanowi faktycznemu, akurat tutaj mnie to nie obchodzi.
Pies umieszczony w bardzo mocnym punkcie...jakby na cos oczekiwal, patrzy na niebo ktore jest dosyc spokojne w kierunku w ktorym spoglada, jest tam mniej swiatla niz w innej czesci kadru...moze zaraz zrobi sie jeszcze ciemniej, dlatego chyba patrzy z pewnym niepokojem bedac jednoczesnie spokojnym bo to co zaraz moze sie stac i tak jest nieuchronne...wyczekuje...Wrazenie niepokoju poglebia ten czerwono-brunatny kolor niczym skrzepla krew (jakbys dal inny np zielony, zolty czy bardziej naturalnie po prostu kolor ziemi, to zdjecie by w ogole do mnie nie gadalo).
Bardzo mi sie podoba to zdjecie, jest oryginalne i ma to cos...moze odbiega od canonow fotografi krajobrazowej, ale co z tego. Jest niepokoj w tym zdjeciu.
P.S Wlasnie mi przyszlo do glowy, ze jakby istnialo drugie taki ujecie, wykonane ciut pozniej i troszke ciemniejsze...a pies by mial odwrocona glowe i blyszczace czerwone slepia, to normalnie bym sie zaczal chyba bac.
P.S2 Na koniec luzne pytanie do autora, czy ty jakos tresujesz specjalnie tego psa do pozowania:-)?.
Ładny obrazek (przysięgam na czaple :D)...
judith_manson
30-10-2010, 15:41
piekny jeleń
poryczalem sie
hahahahahaha, o ja pier**** hahahahaha
Za komentarze dziękuję - wszystkim piszącym i wszystkim ryczącym. :D
Wojtku, świetne zdjęcie.
krzysztofz24 już dużo napisał o odczuciu jakie wzbudza to zdjecie i jego opis bardzo mi pasuje.
Patrząc na cienie i mając na uwadze inne Twoje fotografie dochodzę do wniosku, że lubisz robić zdjęcia o nazwijmy to bardzo późnej porze. Jako jeden z nielicznych. W tym między innymi aspektami upatruję sukces Twojej fotografii.
Ja również wyczuwam niepokój w tym zdjęciu. Niepokój takiego rodzaju jaki się wyczuwa w momencie kiedy wiesz, że coś się wydarzy, ale nie wiesz w którym dokładnie momencie. I to nie jest pierwsze tego typu Twoje zdjęcie.
Rewelacyjne zestawienie barwne, udana kompozycja i przepiękne światło. Przestrzeń czuć niemal fizycznie...
przyłączę się do komentarzy Krzysztofa i Szuwara, to zdjęcie jest dobre a wzrastająca popularność Twoich zdjęć Wojtku mówi sama za siebie że Wszyscy czekają na to co nam pokażesz. Jak zwykle raz jest lepiej a raz gorzej, odwiedziłem też Twoją galerię i naprawdę masz sporo bardzo ciekawych zdjęć.Pozdrawiam.