Zobacz pełną wersję : Nikon L35 AW AF
Kacfra Daser
28-10-2010, 22:34
potrzebuję instrukcji jakby ktoś miał lub wiedział gdzie szukać. Przy okazji - ile taki aparat jest wart - ponoć rzadki - w 100 % sprawny oczywiście.z góry dzięki.
Kacfra Daser
29-10-2010, 09:13
nikt nie ma takiego aparatu? hmmm..no to może ktoś mi powie chociaż jaki film kupić na początek. Jestem trochę laikiem, siedzę w necie juz któryś dzień ale wiecie - nie da się wszystkiego od razu ogarnąć - tym bardziej że faktycznie po polsku o tym sprzęcie jest niewiele napisane...
Witam,
Ja miałem i używałem bardzo długo. Ile jest wart? ja swojego sprzedałem za ~140 zl. Co do instrukcji to tam nie ma jakiejś filozofii. Aparat bardzo prosty w obsłudze. Jaki film na początek? Każdy Ci doradzi coś innego. Ja ostatnio używam Ilforda HP5+. Chcesz robić kolor, cz-b, slajd?
Edit: Instrukcje masz np. tutaj (http://www.cameramanuals.org/nikon_pdf/nikon_l35af.pdf)
Kacfra Daser
29-10-2010, 09:28
chcę kolor, dzięki wielkie :)
chcę kolor, dzięki wielkie :)
Z koloru to naświetlałem nie więcej jak pięć rolek i były to Fuji Reala.
Kacfra Daser
29-10-2010, 09:30
tylko ta instrukcja to do af jest, a ja mam aw af "na każdą pogodę i pod wodę :)) już się nie mogę doczekać na te zdjęcia w wannie :)))) też taki miałeś?
tylko ta instrukcja to do af jest, a ja mam aw af "na każdą pogodę i pod wodę :)) już się nie mogę doczekać na te zdjęcia w wannie :)))) też taki miałeś?
No nie. Miałem takiego co robił zdjęcia na powierzchni. Ale ten pod wodę to podobna konstrukcja. A co nie wiesz jeśli chodzi o obsługę?
Kacfra Daser
29-10-2010, 09:35
hmm...na powierzchni ma autofocus ale pod wodą to trzeba ustawiać i to mnie interesuje - jak poprawnie ustawić. może się rzucam na głęboką wodę bo te cyferki 0,7, 1,1 1,6 3,5 itd mi nic nie mówią... ehh czeka mnie długie samodoskonalenie
hmm...na powierzchni ma autofocus ale pod wodą to trzeba ustawiać i to mnie interesuje - jak poprawnie ustawić. może się rzucam na głęboką wodę bo te cyferki 0,7, 1,1 1,6 3,5 itd mi nic nie mówią... ehh czeka mnie długie samodoskonalenie
Te cyferki to skala odległości podana w stopach (ft) i metrach (m). Przekręcasz pokrętło na wartość która odpowiada odległości fotografowanego obiektu od aparatu i strzelasz.
Kacfra Daser
29-10-2010, 09:37
od czasu do czasu dostaje takie aparaty w spadku, poprzedni zenith lomo sprzedany....bardzo tego żałuję teraz
Kacfra Daser
29-10-2010, 09:38
dzięki za pomoc baaardzo