Zobacz pełną wersję : cyfrowy polsat a antena od n...
Szybkie pytanie do specow, bo napewno tacy tu sa ;)
Po poprzednim wlascicielu mieszkania zostala mi na dachu antena od Nki z okablowaniem prowadzacym do mieszkania...
ja chce podpisac umowe z cyfrowym polsatem i tu pytanie - czy moge wykorzystac ta antene ktora juz mam,
bedzie toto dzialalo?
z gory dzieki za pomoc!
Mozesz, obie platformy sa na tym samym satelicie, wiec nie trzeba jej przestawiac.
Będzie działało. Antena jest rzeczą uniwersalną. Jedynie telewizje kleją swoje reklamy na talerzach;) Sam mam Polsat na antenie cyfry:)
costi, sea21 - dzieki!
wiedzialem ze tu dlugo nie bede czekal na odpowiedz :)
A bo to takie forum co lubi pomagać :-)
Jedynie gdyby obraz się "ciął" to byś musiał sprawdzić ustawienie anteny, ale powinno być ok, bo takie rzeczy rzadko się psują. Podpinasz dekoder i oglądasz :D
N-ka, C+ i Polsat mają tak samo ustawione anteny, sprawdź stan kabla czy nie jest sprciały, albo przygnieciony oknem. W dekoderach jest miernik poziomu sygnału, więc po podłączeniu mozesz sprawdzić. Przemyśl też wybór platformy. Odkąd kanały Polsatu są na Cyfrze+ to nie widzę sensu brania niczego innego (w porównaniu z polsatem dużo więcej kanałów za tę samą cenę).
kwestia platformy przemyslana ;)
nie widze zadnej prewagi C+ nad polsatem, a tylko te 2 platoformy bralem pod uwage bo zona chciala miec Travel Channel ;)
ktory jest dostepny (bez kupowania dodatkowych pakietow) wlasnie w C+ albo Polsacie. Nie ogladam jakos duzo tv i nie mam ochoty duzo placic,
a w polsacie bede mial abonament 39,9 i umowe na 15 miesiecy. Kolejnym plusem polsatu jest BBC Knowledge w podstawowym pakiecie i czasem TopGear bede mogl sobie obejrzec :)
Rafał_Sz
27-10-2010, 08:51
kwestia platformy przemyslana ;)
nie widze zadnej prewagi C+ nad polsatem, a tylko te 2 platoformy bralem pod uwage bo zona chciala miec Travel Channel ;)
ktory jest dostepny (bez kupowania dodatkowych pakietow) wlasnie w C+ albo Polsacie. Nie ogladam jakos duzo tv i nie mam ochoty duzo placic,
a w polsacie bede mial abonament 39,9 i umowe na 15 miesiecy. Kolejnym plusem polsatu jest BBC Knowledge w podstawowym pakiecie i czasem TopGear bede mogl sobie obejrzec :)
Jeśli będziesz mieć możliwość wzięcia recordera zamiast zwykłego dekodera to serdecznie polecam bez względu na wybraną platformę. Bardzo przydatna rzecz, bo oglądasz co chcesz i kiedy chcesz.
rsz - niestety, nie daja takiej opcji przy umowie na 15 miesiecy, a na 29 miesiecy nie bardzo mam ochote sie wiazac z zadna platforma ;)
Rafał_Sz
27-10-2010, 09:15
rsz - niestety, nie daja takiej opcji przy umowie na 15 miesiecy, a na 29 miesiecy nie bardzo mam ochote sie wiazac z zadna platforma ;)
To może warto Ci to przemyśleć? Zresztą to zależy od stylu życia, ja mam mało czasu na TV, ale są naprawdę ciekawe propozycję na kanałach naukowych, zwłaszcza po 22. Czasami zgrywam to przez miesiąc, dwa, a jak mam czas to sobie spokojnie siadam oglądam i mam jeszcze możliwość przewijania debilnych reklam.
jak jest cos ciekawego "po nocy" to ogladam i na drugi dzien, wstajac rano do roboty, zastanawiam sie po co mi to bylo... ;)
eeee 29 mieciecy bez mozliwosci ewentualnej zmiany dotawcy uslug, za dlugo... moze przy nastepnej umowie bede dawali tylko z nagywarka...
Rafał_Sz
27-10-2010, 09:29
Jest jeszcze "n" ;)
np: http://n.pl/nsklep/wszystkie_pakiety_n.html
rsz... napisalem dlaczego w gre wchodzily 2 platformy... CP i C+
Rafał_Sz
27-10-2010, 09:33
No tak, sorry. :)
rsz... napisalem dlaczego w gre wchodzily 2 platformy... CP i C+
Jeśli antena wisi dłużej, radzę sprawdzić jej ustawienia... i mocowanie (to znaczy, czy jest na sztywno, czy nic nie lata) jeśli ma niewielka średnicę, obraz (dekoder) może się zawieszać... Wiem, bo sam poprawiałem. A tak to miałem - Polsat na antenie od Wizji Tv, potem C+, a teraz n... Głównie zasada jest taka, że im większy talerz, tym łatwiej uzyskać zasięg i siłę sygnału...
Tylko wiekszym talerzem trzeba bardziej precyzyjnie celowac, bo srednica wiazki glownej jest mniejsza.
Jesli odbior jest ok, to nie ma co dlubac, bo popsuc latwo, a powrot do pierwotnej pozycji wcale nie jest taki oczywisty. ;)
poki co podlacze dekoder i jesli bedzie ok to nie bede nic ruszal, a jesli beda jakies problemy to bede sie martwil...
Rafał_Sz
27-10-2010, 10:20
poki co podlacze dekoder i jesli bedzie ok to nie bede nic ruszal, a jesli beda jakies problemy to bede sie martwil...
Tylko przeważnie problemy pojawiają się jak leje deszcz, jest zawieja śnieżna albo przechodzi huragan. ;)
same problemy widze z ta telewizja ;)
Rafał_Sz
27-10-2010, 10:41
same problemy widze z ta telewizja ;)
No lekko nie jest. :)
P.S. W twoim położeniu geograficznym właściwie ustawiona antena 80 z dobrym konwerterem i kablem równa się zero stresu.
P.S. W twoim położeniu geograficznym właściwie ustawiona antena 80 z dobrym konwerterem i kablem równa się zero stresu.
i tego sie bede trzymal :]
poczytaj na forach co do oferty programowej bo z tego co słyszałem pakiety BBC mają być dodane do nki na początku przyszłego roku , a co do Travel to obiło mi się o uszy że likwidują ten program w ogóle ...
sinner nie ten travel ;)
masz na mysli discovery travel and living i juz zmienili go na TLC chyba ;)