Zobacz pełną wersję : Tokina 11-16 z D90 do serwisu - wątpliwości
Witam!
Mam koszmarny problem z back focusem w Tokinie 11-16 na D90. Sklep z Krakowa, w którym kupiłam obiektyw, życzy sobie wysłania obiektywu wraz z body. Chcą wszystko odesłać do Tychów (migomex). Ja jestem z Katowic, więc ta okrężna droga trochę mnie przeraża. Obawiam się też czasu trwania takiej operacji. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w podobnej kwestii? Panikuję, gdyż naczytałam się o skuteczności/czasochłonności takich operacji w różnych serwisach.
19,6 km, 21 min... piechota dojdziesz w kilka godzin. jak wstaniesz rano to jeszcze wrocic dasz rade...
Tak też chciałam zrobić, Kraków odpisał, że musi to przejść przez nich. Zapomniałam dodać, że mam jeszcze gwarancję.
jesli z dystrybucji PL i masz do gwarancji paragon, to nie widze problemu. poza tym majac 20 km to z ciekawosci warto sprawdzic czy mozna zalatwic to samemu...
Dostałam odpowiedź z Krakowa. Całość może potrwać 2 miesiące, gdyż może być konieczność wysłania sprzętu do Niemiec. A ja niestety nie mogę pozwolić sobie na 2 miesiące bez aparatu... Nie powinno się przypadkiem kalibrować tylko obiektywu?
Mimo wszystko wybiorę się do Tychów...
Z ostatniej chwili ;-) Serwis w Tychach mówi, że oddawanie aparatu wraz z obiektywem nie jest praktykowane.
dzwonienie, pisanie na forum zajelo Ci tyle czasu, ze pewnie bylabys juz na miejscu. badz odkrywca! ;) do uslyszenia po wizycie w tychach...
swoja droga... produkuja tam jeszcze 126p?
Forum jest jak terapia psychologiczna ;-). Gdybym tylko mogła, dawno bym już była. A pytam, gdyż miałam nadzieję, że ktoś to przerabiał i coś może doradzi. Np. nie wysyłanie body (!!!) w świat na 2 miesiące.
Co do fiata... niedawno przestali ;-)
Witam,
Mam obecnie swoja tokine (300/4) w serwisie w Holandii. W pewnym momencie pojawily sie problemy z pomiarem swiatla przez ten obiektyw. Podziele sie wrazeniami po zakonczeniu sprawy.
Pozdrawiam!
Obiektyw wrocil przed kilkoma dniami. Poza naprawa przeslony zostaly skorygowana praca pierscienia ogniskowania. Jestem zadowolony.
Odgrzebuję moją sprawę. Obiektyw jest w serwisie od 2 tygodni - będę relacjonować jak sprawa się skończy. Pani przyjmująca sprzęt powiedziała, że może to potrwać nawet 2 miesiące.
Sprawa zakończona. Tokina nienaprawialna, wymienić nie ma na co, zresztą nie chciałabym kolejnego felernego egzemplarza. Oddali pieniądze, sprawa zamknięta.