PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jeleń na rykowisku

wpkx
25-10-2010, 21:48
http://wpk.eltrakon.pl/L1006937%20Jelen%20na%20rykowisku.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1006937%20Jelen%20na%20rykowisku.jpg)

matys
25-10-2010, 21:57
No to jestem pierwszym jeleniem, który uwierzył :D - można powiedzieć niezłe jaja

ale swoją drogą trochę nieładnie .... ;)

wpkx
25-10-2010, 23:10
No to jestem pierwszym jeleniem, który uwierzył :D - można powiedzieć niezłe jaja

ale swoją drogą trochę nieładnie .... ;)

Zupełnie źle to odebrałeś.
Przepraszam - mój błąd.

jacekz40
25-10-2010, 23:19
Równie dobrze pasowałby tytuł "Łajka w kosmosie"...

wpkx
26-10-2010, 00:56

Nie.

danz1ger
26-10-2010, 08:17
Targnęło mną straszliwe podejrzenie, że chodzi o.... Nieeee nie wierzę.
Niezwyczajna głębia. Znaczy ostrości.
I morze spokoju, którego mi brakuje. Znaczy tego morza.

matys
26-10-2010, 09:25
No szczerze Ci powiem - wieczorem mnie tknęło - chyba wiem - patrzę dziś na foto - i faktycznie można zobaczyć jelenia, ale tak jak danz1ger - nie wierzę...

pozdrawiam i gratuluję fantazjii - o ile o to chodziło

swoją drogą, to niedobrze, że zamiast spać wala mi się po głowie jeleń, którego nie widać.... trudno, najwyżej znów zostałem jeleniem :D

Pienia
26-10-2010, 09:43
jakoś nie potrafię dopatrzeć się niczego ciekawego w tym zdjęciu...i jeszcze te krzaki wyłażące z prawej strony...

krzysztofz24
26-10-2010, 10:57
Ale to zdjecie jest dziwne. I odczytuj to jako swoisty komplement:-).Perspektywa z gory, ten centralnie umieszczony trojkat, drzewko po lewej, droga wyprowadzajaca wzrok po prawej i wogole jakos tak mam ze wzrok na tym zdjeciu zaczyna wedrowke od dalszych planow w okolicy linii horyzontu...w zasadzie to ta droga nie wyprowadza wzroku, bo wzrok mi nia powraca jak juz przeleci po dalszych planach. No i na koniec ten pies w rogu...dobitnie podreslajacy ta perspektywe z gory.

Tak "dziwnego zdjecia" nie da sie zrobic przez przypadek, czyli swiadomie to wszystko tak poukladales...
Nie chce zebys odczytal zle to co napisze (nic nie sugeruje, ze cos zazywasz), ale jakby byl konkurs na: "Zdjecie zrobione pod wplywem LSD, lub innych substancji psychoaktywnych" to pierwsze miejsce murowane:-). W sumie to tez komplement pod adresem tego zdjecia;-).

No podsumowujac, to mi sie podoba ta dziwnosc tego zdjecia...a nie zazuwam i nie zazywalem nigdy zadnych wynalazkow tak uprzedajac ewentualne pytanie;-)

P.S Prosze jeszcze o lopatologiczne wytlumaczenie;-) o co biega z tym jeleniem...

Shaiith
26-10-2010, 11:24
Fotografujący był na jeleniu, stąd perspektywa z góry.

krzysztofz24
26-10-2010, 11:31
Fotografujący był na jeleniu, stąd perspektywa z góry.

Dobre :mrgreen:
Poczekam jak sie autor bedzie tlumaczyl;-).

Szuwar
26-10-2010, 12:06
Mnie bardziej pasuje tytuł: autostopowicz. Choć w tym wypadku raczej: wozostopowicz.

Muszę jeszcze przysiąść do tej fotografii. Ale samo to , ze zastanawia jest już pozytywne.

wpkx
26-10-2010, 13:12
Ale to zdjecie jest dziwne. I odczytuj to jako swoisty komplement:-).Perspektywa z gory, ten centralnie umieszczony trojkat, drzewko po lewej, droga wyprowadzajaca wzrok po prawej i wogole jakos tak mam ze wzrok na tym zdjeciu zaczyna wedrowke od dalszych planow w okolicy linii horyzontu...w zasadzie to ta droga nie wyprowadza wzroku, bo wzrok mi nia powraca jak juz przeleci po dalszych planach. No i na koniec ten pies w rogu...dobitnie podreslajacy ta perspektywe z gory.

Tak "dziwnego zdjecia" nie da sie zrobic przez przypadek, czyli swiadomie to wszystko tak poukladales...
Nie chce zebys odczytal zle to co napisze (nic nie sugeruje, ze cos zazywasz), ale jakby byl konkurs na: "Zdjecie zrobione pod wplywem LSD, lub innych substancji psychoaktywnych" to pierwsze miejsce murowane:-). W sumie to tez komplement pod adresem tego zdjecia;-).

No podsumowujac, to mi sie podoba ta dziwnosc tego zdjecia...a nie zazuwam i nie zazywalem nigdy zadnych wynalazkow tak uprzedajac ewentualne pytanie;-)

P.S Prosze jeszcze o lopatologiczne wytlumaczenie;-) o co biega z tym jeleniem...

Cholera, Krzyśku, jesteś dobry. ;)
Ja nie potrafię tak werbalizować wrażeń - analizować, interpretować, itp. Mnie zdjęcie wciąga, albo nie.
Bez znaczenia, czy jest "zgodne z regułami"... Ważne jest wrażenie i tyle. Dlatego pewnie robię gnioty, jak to sporo Kolegów określa.

Osobiście też jeszcze nic nie brałem... Zaznaczam, "jeszcze". ;)

Dlaczego taki tytuł? Ano, dużo elementów przysłowiowej kiczowatości według mojego wypaczonego spojrzenia: duża głębia ostrości, ogniskowa szersza od standardu, kadrowy bałagan - sporo elementów "mocnych" ale żaden nie dominuje, słodko-nijakie kolorki, "alegoryczne" niebo, i pewnie jeszcze niejedno... Chciałem sprawdzić, czy ktoś to odbierze podobnie jak ja... ;)

krzysztofz24
26-10-2010, 14:04
Cholera, Krzyśku, jesteś dobry. ;)
(.........................)
Dlaczego taki tytuł? Ano, dużo elementów przysłowiowej kiczowatości według mojego wypaczonego spojrzenia: duża głębia ostrości, ogniskowa szersza od standardu, kadrowy bałagan - sporo elementów "mocnych" ale żaden nie dominuje, słodko-nijakie kolorki, "alegoryczne" niebo, i pewnie jeszcze niejedno... Chciałem sprawdzić, czy ktoś to odbierze podobnie jak ja... ;)

A prosze bardzo:-), akurat tak mnie naszlo na analize. Dzieki za wytlumaczenie tytulu, chyba bym raczej na to nie wpadl. Jak napisalem ja odbieram bardziej w rodzaju: dziwne, troche niepokojace, chaotyczne-ale jest pewiem porzadek i zamysl...co odbiorca to i inne wrazenia;-).

matys
26-10-2010, 16:29

W tym momencie takie teoretyzowanie autora też nadaje się pod tytuł "łajka w kosmosie"
albo "nie mam kota"

Sławomirowski
26-10-2010, 16:47
Masz swój styl i spojrzenie - trza to uszanować - masz do tego prawo :) Ja zaś mam prawo szczerze napisać co myślę - nudno się zrobiło, winiety i mocno nasycone kolory, gra głębią ostrości w beznadziejnych planach - powtarzają się w kolejnych Twoich zdjęciach. Tematycznie dla mnie klapa, bez wyrazu, nudno, nieciekawie. Zdjęcia robione jakby od niechcenia, wręcz chaotyczne pstryki :)
Szczerze - jak zawsze.

EDIT: pszetak napisał, że nie życzy sobie moich komentarzy w swoich wątkach (prawdę mówiąc nic nie tracę) - nie zdziwię się jak i Ty też mnie "wyprosisz" :)

wpkx
26-10-2010, 19:14
W tym momencie takie teoretyzowanie autora też nadaje się pod tytuł "łajka w kosmosie"
albo "nie mam kota"

Ale ja mam kota, i to nie jednego. ;)

Masz swój styl i spojrzenie - trza to uszanować - masz do tego prawo :) Ja zaś mam prawo szczerze napisać co myślę - nudno się zrobiło, winiety i mocno nasycone kolory, gra głębią ostrości w beznadziejnych planach - powtarzają się w kolejnych Twoich zdjęciach. Tematycznie dla mnie klapa, bez wyrazu, nudno, nieciekawie. Zdjęcia robione jakby od niechcenia, wręcz chaotyczne pstryki :)
Szczerze - jak zawsze.

EDIT: pszetak napisał, że nie życzy sobie moich komentarzy w swoich wątkach (prawdę mówiąc nic nie tracę) - nie zdziwię się jak i Ty też mnie "wyprosisz" :)

Bardzo chytrze zapętliłeś komentarz, wiec spytam wprost: zależy Ci, abym Cię wyprosił?

Bo powodów za bardzo nie mam, a wręcz przeciwnie:
1. skomentowaleś,
2. całkiem na temat, i to nawet bardziej samych zdjęć, a nie osoby autora,
3. mimo, że zjechaleś od góry do dołu, to w całkiem sympatyczny (być może specjalnie podchwytliwie ;)) sposób.

Mała uwaga: oczywiste zarzuty do "gry głębią w planach" (i nasyconych kolorów) mogą się odnosić do większości moich gniotów, ale akurat nie do powyższego, gdzie było - masakra - F aż 4.0... :D
I pytanie (retoryczne) - kolejne zdjęcia powtarzane bez wyjątku z pierścieniem przysłony (jeśli w ogóle istnieje:mrgreen:) przyklejonym Poxipolem do tubusa w pozycji około F16 do F22 i pierścieniem ogniskowej przyklejonym gumą do żucia w pozycji 14mm do 17mm - bez gry "wstępnej" (;)) planami - nie mogą znudzić się nikomu?

Zatem nudźmy się nawzajem i wolna wola - komentarze mile widziane, jeśli jeszcze znajdziesz coś, czego nie napisałeś. ;)
Forum jest dla wszystkich, byle nikt nikogo nie obrażał.

matys
27-10-2010, 08:55
wpkx - pozdrawiam - ja tam chętnie pooglądam twoje fotki - mam wrażenie, że dla Ciebie, to dobra zabawa, a tytułem robisz zanętę (chyba tak się pisze)

jestem za! Ty przynajmniej możesz robić fotki, ja nie mam zbyt dużo czasu na zabawę aparatem - tylko praca-dom-praca

wal te zdjęcia i ;)gnioty;) także... :D