Zobacz pełną wersję : nikon D60 -wyswietlacz
witam , jestem od niedawna uzytkownikiem NIKONA D60 , fajny sprzet , to moja pierwsza lustrzanka i stad to moje banalne pytanie .: czy da sie w tym modelu z wizjera przeniesc obraz na wyswietlacz ? to znaczy jak robie fotke to chialbym widziec obiekt na wysietlaczu . Czy jest to mozliwe czy nie ? Czy tylko przez wizjer ? jesli sie da to zrobic ,to prosze o instrukcje jak to zrobic , dzieki serdeczne Bartek
W tym modelu jest to niemożliwe.
noraczej
25-10-2010, 19:33
niemożliwe
dzieki serdeczne za szybka odpowiedz
witam , jestem od niedawna uzytkownikiem NIKONA D60 , fajny sprzet , to moja pierwsza lustrzanka i stad to moje banalne pytanie .: czy da sie w tym modelu z wizjera przeniesc obraz na wyswietlacz ? to znaczy jak robie fotke to chialbym widziec obiekt na wysietlaczu . Czy jest to mozliwe czy nie ? Czy tylko przez wizjer ? jesli sie da to zrobic ,to prosze o instrukcje jak to zrobic , dzieki serdeczne Bartek
Tak jak koledzy Ci już odpowiedzieli jest to niemożliwe , zapewne przesiadłeś się z kompakta i stąd przyzwyczajenie kadrowania poprzez wyświetlacz. Sądzę , że po pewnym czasie zapomnisz o wyświetlaczu i wizjer stanie się Twoim przyjacielem , sama przyjemnośc : ]
Pozdrawiam
I na przyszłość nazywa się to Live View :D i uwierz mi ja mam LV i bardzo bardzo rzadko używam bo ostrzenie w LV jest bardzo powolne :D
Jacenty Z.
30-10-2010, 09:50
witam , jestem od niedawna uzytkownikiem NIKONA D60 , fajny sprzet , to moja pierwsza lustrzanka i stad to moje banalne pytanie .: czy da sie w tym modelu z wizjera przeniesc obraz na wyswietlacz ?
To nie warto było pomyśleć o D5000? ;) Widziałem kiedyś reklamę urządzenia podającego obraz z wizjera na odchylany LCD. Niestety nie zapamiętałem nazwy. Podejrzewam, że cena może być też dość wielka. A chętnie usłyszałbym, jak toto się sprawuje...
Pamiętaj jednak o tym, że w wizjerze D60 (przypadłość wielu nie-zawodowych lustrzanek) masz widoczne tylko 90% wysokości i 90% szerokości kadru.