Zobacz pełną wersję : zakup używanej drukarki
Mam zamiar kupic używaną drukarkę Epson R1900 która była lekko używana i podobno sprawdzona przez serwis
Proszę o radę czy warto?
Warto, to są b. wytrzymałe bestie. Jeśli chodziła na oryginałach i wszystkie dysze są drożne, to można śmiało kupować.
Dziękuję ci bardzo za szybką odpowiedz i powiem szczerze ze bardzo mi zależało na Twojej opinni bo z zamiłowaniem sledzę twoje wątki na tym forum .Jeszcze raz Dzięki
Pytanie co oznacza "lekko używana"? W branży motoryzacyjnej można znaleźć wiele samochodów "lekko używanych" przez staruszki jeżdżące tylko raz w tygodniu do kościoła ;)
R1900 na oryginałach zwykle są lekko eksploatowane - drukarka jest na rynku od niedługiego czasu, a koszt tuszów jest na tyle wysoki, że nikt na tym dużo nie drukuje.
Zwykle cena drukarki to tylko dodatek do kosztów eksploatacji. Ja tam wolę kupić model co tanio drukuje, nawet jak trzeba dołożyć do samej drukarki.
Zwykle cena drukarki to tylko dodatek do kosztów eksploatacji. Ja tam wolę kupić model co tanio drukuje, nawet jak trzeba dołożyć do samej drukarki.
Modele Epsonek, które w miarę tanio drukują zaczynają się od 6-10kPLN