Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Clifton Bridge - Bristol
Sebastianito
25-10-2010, 10:14
Zdjecie zrobilem najlepiej jak umialem i pomimo wielu niedociagniec podoba Mi sie.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/10/bristol_by_sebastiankrausd31fxcf-1.jpg
źródło (http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2010/297/1/b/bristol_by_sebastiankraus-d31fxcf.jpg)
Nie lubie poniedzialku.
krzysztofz24
25-10-2010, 10:29
Kadr fajny, kolory zrobiles mocne ale bez przegiecia. Nie jest to dla mnie spektakularny widok zapierajacy dech w piersiach, ale tak to dobrze w kadrze poukladales, ze mi sie podoba:-).
A teraz konstruktywna krytyka;-). Wiem ze na ta druga wieze mostu pada mocne swiatlo i ten element kadru powinien byc jasny, ale troche bym go jednak przyciemnil, wtedy wzrok bardziej by sie skupial na tych kolorowych koronach drzew i tej ferii barw ktore zafundowales. Pierwsza wieza w mocnym punkcie jest akurat z jasnoscia mz. I zaraz potem wzrok wedruje prosciutko po moscie;-), do tego spektaklu barw na drzewach, a tam ta druga wieza swoja jasnoscia niepotrzebnie odciaga uwage.
Czepiajac sie bardzo to mozna by jeszcze wystemplowac ta kolorowa plame u podnoza pierwszej wiezy.
Ogolnie zdjecie mi sie podoba, ale po delikatnym sciemnieniu drugiej wiey byloby chyba lepiej...
P.S A odbicie tez fajnie wyszlo.
jurek1906
25-10-2010, 11:37
Kadr ładny,uwagi Krzyśka wydają się jak najbardziej słuszne :).
Krzysiek madrze prawi, ja jednak kupuje to tak jak jest, swietna fota Sebek!
martinez
25-10-2010, 15:20
Dla mnie super tak jak jest :)
Troszkę szkoda że lewej strony ucięte są liny od mostu, ale i tak mi się podoba :)
Piękne kolory zrobiłeś i kadrowo też bardzo na tak, ja bym nic nie zmieniał.
Sebastianito
25-10-2010, 15:48
Dla mnie super tak jak jest :)
Troszkę szkoda że lewej strony ucięte są liny od mostu, ale i tak mi się podoba :)
To teraz Ci odpisze: Aby zrobic te zdjecie musialem sie przypiac do karabinczykow pozostawionych w skale przez ludzi wspinajacych sie na tej sciance. Przypielem plecak, siebie i statyw. Patrze w lewo: 2,5m patrze w prawo: 45m... nie ma tam jak kadrowac poprostu. Mi tez szkoda tych lin ale nic nie moge poradzic. Dzieki za mile slowa.
Swietna fota. I faktycznie ciezko jest ten most uchwycic. Musze sie kiedys tam wybrac i go sfocic (o ile znajde miejsce do zaparkowania) ;) Pozdrawiam
Robi wrażenie, dla mnie kolor trochę za mocny. Mam pytanie, co się dzieje z horyzontem?
maniak666
25-10-2010, 19:26
Fajna praca-doprawdy robi wrażenie (chociaż nie tak wielkie , jak okolicznosci, o których piszesz:smile:). A kolory-cóż Twoje, tylko tym razem jakby troche za bardzo... Ale ogolne wrazenie jak najbardziej na +
Ciekawy kadr ,ładne ciepłe kolory ...i te odbicie ;)
Sebastianito
25-10-2010, 20:08
Swietna fota. I faktycznie ciezko jest ten most uchwycic. Musze sie kiedys tam wybrac i go sfocic (o ile znajde miejsce do zaparkowania) ;) Pozdrawiam
Miejsce jest doslownie 15 metrow od mostu... za darmo i zawsze puste!
Robi wrażenie, dla mnie kolor trochę za mocny. Mam pytanie, co się dzieje z horyzontem?
Co masz na mysli z tym horyzontem?
...
Co masz na mysli z tym horyzontem?
Zobacz do pierwszego pylonu (chyba tak się to nazywa) jest wyżej, za nim już niżej, chyba, że coś źle widzę.
Miejsce jest doslownie 15 metrow od mostu... za darmo i zawsze puste!
To moze podjade tam w czwartek. I tak bede niedaleko wiec czemu nie upiec 2 pieczeni na jednym ogniu :)
Sebastianito
25-10-2010, 20:24
Zobacz do pierwszego pylonu (chyba tak się to nazywa) jest wyżej, za nim już niżej, chyba, że coś źle widzę.
AAAAA o to chodzi... wieza zaslania uskok... wierz mi w UK to norma. Nie bylo mej ingerencji...
Sebastianito
25-10-2010, 20:26
To moze podjade tam w czwartek. I tak bede niedaleko wiec czemu nie upiec 2 pieczeni na jednym ogniu :)
A nie wybral bys sie w sobote do Cheddar? pisz na priv.
AAAAA o to chodzi... wieza zaslania uskok... wierz mi w UK to norma. Nie bylo mej ingerencji...
Pierwszy raz chyba to widzę i z tond te pytanie.
z tond
No panie Darku :mrgreen:
A fota fajna, szczególnie, że robiona w niełatwych warunkach :-)
martinez
26-10-2010, 00:08
To teraz Ci odpisze: Aby zrobic te zdjecie musialem sie przypiac do karabinczykow pozostawionych w skale przez ludzi wspinajacych sie na tej sciance. Przypielem plecak, siebie i statyw. Patrze w lewo: 2,5m patrze w prawo: 45m... nie ma tam jak kadrowac poprostu. Mi tez szkoda tych lin ale nic nie moge poradzic. Dzieki za mile slowa.
Uff kamień z serca... fajnie że nic ci się nie stało i dalej robisz dobre zdjęcia :P
ostrytux
26-10-2010, 00:14
Dobre jest, niemniej trochę cukierkowatości bym się pozbył ;)
kadr i miejsce super, ale dlaczego upierasz się od pewnego czasu i idziesz w takie przegięte kolory :)
Sebastianito
26-10-2010, 17:16
kadr i miejsce super, ale dlaczego upierasz się od pewnego czasu i idziesz w takie przegięte kolory :)
Nie mam zielonego pojecia... ale zamierzam z tym przestac... tzn, dalej bede slodzil ale nie tak mocno :)
Patryk Olczyk
04-11-2010, 20:05
jak uzyskać takie kolory ?
borregaard
04-11-2010, 20:06
Dla mnie przekolorowane i troszkę zła ekspozycja...
Sebastianito
04-11-2010, 20:37
jak uzyskać takie kolory ?
Kolorem na +20 chyba w photoshopie, nie klamie.
Dla mnie przekolorowane i troszkę zła ekspozycja...
Ekspozycja byla dobra ale spiepszylem w obrobce! i to spiepszylem strasznie!