Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Między nami, a światłem II
Kontynuując morawską serię, chciałbym Wam tym razem zaprezentować taki oto trójkąt w kwadracie ;)
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
PS. No, prawie w kwadracie:razz: Długo myślałem jak to poucinać i ostatecznie stanęło na wersji niespecjalnie proporcjonalnej;)
mi tam wersja nie przeszkadza, ale...najlepsze jakie dotąd widziałem z tej krainy, muszę jeszcze popatrzeć. Po prostu super.
ostrytux
24-10-2010, 22:50
Jest gitara, własne kadry mam mniej centralnie z tym trójkątem :D
Ja też mam:twisted::mrgreen::wink: Nawet ten był mniej centralnie, tylko jakiś taki się zrobił w trakcie ciosania ;)
Swietne, inne, po prostu swietne :)
Musze przyznac ,ze kapitalnie wykadrowane! Jestem pod wielkim wrazeniem , kolorystycznie bajka!
maniak666
24-10-2010, 23:25
Patrze i patrze na te Wasze prace z Moraw. I tak jak początkowo określic je można było jako malarskie, tak z upływem czasu przychodzi mi na myśl tzw. tkactwo artystyczne . Nie tylko kolorki przednie ale i fakturę niemalże 3D można w tym dostrzec. Pięknie jest po prostu i oczu nasycic nie można.
Ciekawie uchwycony motyw :-) a i dobra obróbka przyczynia się do bardzo pozytywnego odbioru :-)
malasana
25-10-2010, 09:50
Niesamowicie mi sie podoba to zdjecie. Piekna kompozycja, gra kolorow i faktur.
No i jest ogień, też mam podobny kadr jak wszyscy z wycieczki :)
ja mam ten trójkąt w róznych odmianach, a fotka fajna ładnie zrobiona, natomiast zastanawiałem się czy tylko ja mam ten trójkat taki trochę rozjechany mimo dość mocnego przymkniecia szkła no i stywu z którego ja prawie nigdy nie focę , okazuje się że odległość robi swoje i tak chyba jest na wszystkich kadrach z tego miejsca :)
krzysztofz24
25-10-2010, 10:34
Kadrowo super, kurde ja juz sam nie wiem czy to takie niesamowite barwy ziemi, czy gra swiatla na owej ziemi, bo caly czas piszecie ze swiatelka to nie bylo;-). Ogolnie zdjecie ma lekko abstrakcyjny dla mnie wydzwiek, ale kadrowanie, czyli umieszczenie tego trojkatu w kadrze jako punktu odniesienia sprowadza do rzeczywistosci. No niezla zabawa dla oczu z ta fota, bardzo dobra dodam:-).
jurek1906
25-10-2010, 11:34
Super wyszło w całości,tak się patrzę i odnoszę wrażenie jakby zielony trójkąt miał zaraz oderwać się od ziemi :).
Płetwa rekina...? Prawdziwy nikoniarz z kolegi ;)
Bardzo fajne ujęcie.
No ładnie pokazane. Pozdrawiam.
Takie niec, hmm, erotyczne. ;-) ładnie, pomysłowo złapane. Ale - a jeśli ciachnąć z góry ok 1 cm? Chodzi mi o lewy górny róg.
Nikonozaur
25-10-2010, 22:53
Ciekawie to wygląda, ale przy odpowiednich światłach i cieniach dopiero zrobiłbyś wiatrak. ;)
Bardzo ładny trójkącik wśród tych wymizianych pól :).
Ja bym tu nic nie zmieniał i nic nie ciachał, gdyż wydaje mi się, że proporcje kadru to sprawa bardzo przemyślana.
A swoją drogą cały czas zachodzę w głowę, jak to jest, że na tych pepickich morawach, wśród tych ciekawych pól, spotyka się właśnie takie oto elementy krajobrazu. Dziwne kępy drzew, szpalery przecinające pola wzdłuż i w poprzek, nie wspominając o pojedynczych egzemplarzach, których przecież też tam nie brakuje.
To chyba dla nas, maniaków fotograficznych tamtejsi rolnicy przygotowali takie atrakcje ;).
Super zdjęcie ale trochę rozprasza mnie ten niebieski kawałek w LG.
Pięknie tu wszystko jest zgrane w całość ...ładna kolorystyka ...bdb
Pieknie to wykabinowales! mi sie bardzo podoba ;)
Pablo 77
26-10-2010, 22:53
Fajna ta gleba:)
(...)zastanawiałem się czy tylko ja mam ten trójkat taki trochę rozjechany mimo dość mocnego przymkniecia szkła no i stywu z którego ja prawie nigdy nie focę , okazuje się że odległość robi swoje i tak chyba jest na wszystkich kadrach z tego miejsca :)
Coś w tym rzeczywiście jest Janku, chociaż ja bym przyczyny szukał w... samym trójkącie :) Bo i za nim, i przed nim na wszystkich kadrach mam żyletę (przy f/11 i przy f/16), a trójkąt... jakiś taki... "bermudzki" na tę ostrość ;)
(...)ja juz sam nie wiem czy to takie niesamowite barwy ziemi, czy gra swiatla na owej ziemi, bo caly czas piszecie ze swiatelka to nie bylo(...)
Nie było :) Barwy ziemi naprawdę są tam niebywałe i tylko dlatego w tych naszych fotach drzemie potencjał. Ale trzeba go oczywiście wydobywać, więc co tu dużo mówić - bez obróbki ani rusz.
Płetwa rekina(...)
A to jest genialny pomysł na tytuł:), który pozwolę sobie przywłaszczyć8-)
Takie niec, hmm, erotyczne. :wink: ładnie, pomysłowo złapane. Ale - a jeśli ciachnąć z góry ok 1 cm? Chodzi mi o lewy górny róg.
Oj bawiłem się z tym docinaniem chwil parę... Bez LG z kadru wypadała cała górna, ostatnia "fala". A ja bardzo chciałem ją w nim zatrzymać;)
(...)
A swoją drogą cały czas zachodzę w głowę, jak to jest, że na tych pepickich morawach, wśród tych ciekawych pól, spotyka się właśnie takie oto elementy krajobrazu. Dziwne kępy drzew, szpalery przecinające pola wzdłuż i w poprzek, nie wspominając o pojedynczych egzemplarzach, których przecież też tam nie brakuje.
To chyba dla nas, maniaków fotograficznych tamtejsi rolnicy przygotowali takie atrakcje :wink:.
Jak by nie było, trzeba im przyznać, że kawał dobrej roboty odwalają ;)
Dziękuję serdecznie za odwiedziny i pozostawione słowa!
borregaard
27-10-2010, 08:23
Ładnie z kolorem.Rozumiem że zamysł operowania plamą celowy,z zamiarem na ogólne wrażenie,bo ze szczegółem...słabo.
Podoba mi się,żeby nie było wątpliwości...
Świetnie skomponowane i obrobione.Pozdrawioam