Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Heusenstamm Park - Jesiennie
Jak w tytule, pomimo braku szerokiego kąta i tak wrzucam ponieważ niedługo spadną już wszystkie liście i nie będe miał okazji wstawiać jesiennych zdjęć. Nie jest to dzieło sztuki, ale na pewno oddaje późno jesienny klimacik. Przynajmniej ja tak sądze:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img214.imageshack.us/img214/8996/parkheusenstamm900.jpg)
Obrzydliwe różowe aberracje na gałęziach. Żółty nasycony chyba do granic możliwości, z wypaleniem daje efekt jak od bomby nuklearnej. Słabe zdjęcie.
Przy takim świetle nie obedziesz sie bez AC , nie chciałem nawet tego usuwać bo to tylko 800x600 , ja nie powiekszam do granic możliwości takich miniaturek, pokaż mi zdjęcie pod słońce bez wypału:)
Sorry, ale przy takich argumentach tracę ochotę na jakąkolwiek polemikę.
Sorry, ale przy takich argumentach tracę ochotę na jakąkolwiek polemikę.
Mi to ryba .... nikt Cię nie zmusza... ( oglądnąłem Twoja galerię i widzę że w przepałach wiedziesz pierwsze miejsce), poza tym chciałbym zobaczyć Toje wypociny w landszafcie ...
Poza tym jak już pisałem , bez szerokiego kąta nie mam zbyt wielkiego pola popisu, dlatego nie traktuje ostatnich zdjęc jako coś co jest moją wizytówką:) wiem że dla niektórych to jest i tak egal,i można przy okazji pojechać po pierdołach których nikt normlny bez powiększenia 250% nie zauważy:)
Tutaj nie trzeba żadnych powiększeń, róż bardzo rzuca się w oczy , tak samo jak i wyjarana żółć.
Quakerek
24-10-2010, 21:32
Te aberacje są okropnie widoczne na tej 'miniaturce' - co dopiero przy 100% rozdzielczości zdjęcia,więc warto by je było zminimalizować. Z kolorami też pojechałeś troszke za daleko moim zdaniem.
Przepraszam wszystkich, możliwe że mój LCD pokazuje coś innego, u mnie wygląda naprawdę ok...
malasana
24-10-2010, 22:14
Mysle, ze mimo wszystko mozna bylo bardziej zapanowac nad swiatlem. Nie jestem przepalofobem, ale tutaj nie pasuje mi to zupelnie. Mam wrazenie, ze nie przylozyles sie do tego zdjecia tak, jak bys mogl;)