Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sobieszewskie drzewka
Zapraszam na ciąg dalszy kadrów z Sobieszewa.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img442.imageshack.us/i/dsc8182.jpg/)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img713.imageshack.us/i/dsc8178.jpg/)
Dwójka !, .... ładnie, czyściutko obrobiona. Dosyć typowy motyw, ale niebanalnie pokazany.
Czyż można się nie zakochać w ...... S10-20 ?
Dwójka !, .... ładnie, czyściutko obrobiona. Dosyć typowy motyw, ale niebanalnie pokazany.
Dzięki Romek, Ty już wiesz dobrze przez kogo mam tą słabość do S.
zdecydowanie 2 , wyszla wysmienicie ;)
ostrytux
22-10-2010, 22:47
Obie bardzo fajne, ale dwójeczkę to bym przepuścił przez mocne czernie i biele takie jak lubię :twisted:
Nikonozaur
22-10-2010, 23:30
Dobre prace, nie wiem czy na jedynce drzewko nie pasowałoby bardziej na lewej stronie.
Dobre prace, nie wiem czy na jedynce drzewko nie pasowałoby bardziej na lewej stronie.
Pasowaloby :) I wlasnie 2 mi sie bardziej podoba. Na 2 ten kloc :) jest jak dla mnie zbyt blisko ogladajacego i troche mnie drazni
borregaard
23-10-2010, 00:30
Ja lubię konkretnie,dlatego dwójka..
oj mozna:D
Dwa to naprawde ladnie zrobione zdjecie;)
avenarius
23-10-2010, 08:16
Tu nie o to chodzi, że kloc jest za blisko, tylko, że on się czołga i kostropato szczerzy w stronę obiektywu. Czyje się, że zaraz chapnie fotografa.
(Wiem, oglądam za dużo horrorów. Ale gdyby był nieco inaczej zorientowany, to by tak nie niepokoił.)
Ładny duet ,bardziej dwójka
Świetne czyste kadry.Pozdrawiam
10-20 fajna jest..
Kurcze chyba nadszedł czas aby ją kupić ;-)
Też jestem za nr2
Pozdr.
Andrzej i Rafał, niestety nie można było pokazać drzewa w kadrze po lewej ponieważ nie pozwalał na to chaos w postaci różnego rodzaju krzaczorów po prawej stronie tego drzewa. Następnym razem spróbuję pokazać je jeszcze inaczej... już nawet mam pomysł, ale to w przyszłości :idea:
Sylvester
23-10-2010, 16:26
dla mnie 1 bardzo fajna
Bardzo fajne zdjęcia :).
Kadrowo jedynka bardziej mi pasuje :).
Chociaż muszę przyznać, że wyłażący z monitora korzonek też ciekawie się prezentuje ;).
Jedynie co, to pozbyłbym się obwódek po ostrzeniu .
Dałbym troszkę światła jedynce - kadrowo super.
Dwójka bardzo dobra.
A mnie się bardziej podoba jedynka. W tym zdjęciu jest wiatr, który goni chmury i formuje drzewo. Dwójeczka też jest dobra.
Kadrowo bardziej podoba mi się jedynka :-) w dwójkę można tchnąć trochę życia :-)
Bardzo fajne zdjęcia :).
Kadrowo jedynka bardziej mi pasuje :).
Chociaż muszę przyznać, że wyłażący z monitora korzonek też ciekawie się prezentuje ;).
Jedynie co, to pozbyłbym się obwódek po ostrzeniu .
Cóż dodać...
Piękne foty, naprawdę z przyjemnością ogląda się tak dopieszczone kadrowo i technicznie zdjęcia :)
Dlatego, tym bardziej, warto pozbyć się tych, w gruncie rzeczy pierdołowatych, obwódek ;)
Wybieram 1. Zdecydowanie. Zawartosc kadru jest (w moim subiektywnym odczuciu) podszyta absurdem
i to mi sie podoba.
Tak, dwójka jest mocniejsza,ogólnie mi sie podoba.Mam jakieś nieodparte wrażenie że to drzewo(fot.1) ma tam b.słabe warunki egzystencji.Poszę,potwierdz moje podejrzenia i powiiedz że naprawdę tam rosło:-).Podoba mi się twoja str na picassie stary,świetne kadry i subtelna,naturalna obróbka z charakterem.Za skromny jesteś moim zdaniem(czemu ty mówisz o swoich pracach "wypociny"?,jedziesz,bo tu za dużo jest klepanie po pupci na forum.Daj sobie spokój z konwenansami...mów o sobie-prawdę,nieprawdę,pokazuj kim jesteś...(a końcówka mojego psta,powinna wyglądać teraz tak,by było z konwenansem)
"Ale to tylko takie moje widzimisie,przemyślenia,tak mam" etc.
jurek1906
26-10-2010, 19:06
Jedynka fajna,z oddechem,może więcej luzu z prawej.Dwójka jest zbyt oczywista,zbyt dosłowna.Korzeń za mocno atakuje oglądającego,dosłownie wychodzi z kadru.
Poszę,potwierdz moje podejrzenia i powiiedz że naprawdę tam rosło:-)
Drzewko na pewno tam rosło i jest (a przynajmniej 17 października tego roku jeszcze było :smile: ), a czy jeszcze rośnie to myślę że chyba już nie bo jak zauważyłeś warunki do bytu bardzo kiepskie. Na plaży w Sobieszewie dużo jest wszelkiego rodzaju pieńków, konarów, krzaków i także drzew lecz przeważnie już suchych. Fotograficznie (i nie tylko) naprawdę bardzo ciekawe miejsce.
Podoba mi się twoja str na picassie stary,świetne kadry i subtelna,naturalna obróbka z charakterem
dziękuję, staram się choć wiem że jeszcze raczkuję
czemu ty mówisz o swoich pracach "wypociny"
każde zdjęcie staram się zaplanować, przemyśleć jego zrobienie jak i obróbkę a zajmuje mi to dość dużo czasu, stąd "wypociny" - ironicznie... może.
a z tym klepaniem po pupci to trochę masz racji, są użytkownicy u których zauważalne jest kumoterstwo, ale większość jest konkretna, rzeczowa i słodzi jak jest OK, a soli jak foto jest sprana.
W każdym bądź razie dzięki za opinię i pokrzepiające słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
maniak666
26-10-2010, 20:25
Korzeń za mocno atakuje oglądającego,dosłownie wychodzi z kadru.
A dla mnie to jest właśnie główny argument za dwójką. A poza tym rozkład chmur, fajnie z nim współgra.
Mi obie przypadly do gustu ;)
Przepięjne zdjęcia,a jedynka szczególnie.Tapeta na ścianę.
tbogdanowicz
28-10-2010, 19:45
Dwójka genialna.
Mam wrażenie że korzeń zaraz wypadnie mi z monitora!!!
Już wyobrażam sobie takie coś na ścianie...