PDA

Zobacz pełną wersję : SOLIGOR DG-340DZ - Czemu nie blyska a sie laduje?

bigwisnia
22-10-2010, 21:50
Witam, sprawa wyglada nastepujaco.

Kupile dzisiaj lampe SOLIGOR'a. Gdy ze sprzedawca testowalismy lampe dzialalo jak nalezy. Nagle lampa przestala strzelac. Stwierdzilem, ze wina baterii wiec wzialem mimo wszystko. Niestety nie, testowalem na 3 zestawach nowych baterii :)
Problem wyglada tak, ze wlaczam lampke pstryczkiem i lampeczka sie laduje i laduje i laduje i nie swieci sie kontrolka 'ready' ani nie blyska. Caly czas 'piszczy' i sie laduje. Wiecie czym moze to byc spowodowane?

Druga sprawa to taka, ze nie dziala lampeczka od wspomagania AUTOFOCUSA. Lampka jest dedykowana pod nikona (moj aarat to nikon d3000). Wiecie co to moze byc? Jest opcja, ze to po prostu przepalona zarowka?

Czekam na odpowiec, super wazne bo jutro wyjezdzam i chcialbym miec ze soba lampe :)

d3mane
23-10-2010, 09:48
spalił Ci się jakiś przekaźnik w środku albo coś co odpowiada za działanie lampy.
Miałem to samo. po kilku próbach spaliła się cała :D
Po co brałeś skoro była uszkodzona? oddaj lampe do sklepu i wez dobrą. oddaj zanim cala się popali w środku.

bigwisnia
25-10-2010, 17:18
Wlasnie jak bralem to blyskala :) bralem uzywana od jakiegos faceta, dogadalem sie, ze moge oddac i albo odda ja do naprawy ale jest opcja, ze sprzeda mi inna jakas coolmana czy cos. Zobaczymy jak sie sprawa potoczy