PDA

Zobacz pełną wersję : plener ślubny /mój pierwszy post od 5 lat ;)

Muzak
22-10-2010, 01:39
Cześć wszystkim! :)

Od 5 lat śledzę to forum. Ciężko w to uwierzyć, ale sprawdziłem swoje statystyki i przez ten czas nie napisałem ani jednego posta. Czas więc na debiut, powitanie, jakkolwiek można by to nazwać :)

Co to samego zdjęcia, to koledzy/koleżanki z Mazowieckiego poznają miejsce ze zdjęcia bez problemu. Fotka z ostatniego pleneru.

Pozdrawiam! :)

http://okopny.pl/wp-content/uploads/2010/10/DSC_2541z.jpg

CEZAREK123
22-10-2010, 07:27
jak na pięć lat w fotografii (ślubnej) to takie se, bez rewelacji.

Mikee
22-10-2010, 07:28
a kto powiedział że 5 lat fotografii ślubnej... czytanie ze zrozumieniem sie kłania

CEZAREK123
22-10-2010, 07:39
a kto powiedział że 5 lat fotografii ślubnej... czytanie ze zrozumieniem sie kłania

Mikee, daruj sobie, ?OK?

PS śledzić tematyke foto i nie fotografować, nie na miejscu...

Muzak
22-10-2010, 09:46
jak na pięć lat w fotografii (ślubnej) to takie se, bez rewelacji.

Kolego... :roll: Pięć lat jestem zarejestrowany na forum. W fotografii ślubnej od trzech miesięcy, zdjęcie z pierwszego pleneru (jeżeli już mamy oceniać cokolwiek po czasie).

durom
22-10-2010, 13:41
Suknia wyjarana czy źle mi wyświetla?

Rycerz
22-10-2010, 13:43
prosze bez wycieczek osobistych !
witamy na forum ;)

Muzak
22-10-2010, 13:50
Suknia wyjarana czy źle mi wyświetla?

Całkiem możliwe, że LD mógłby być dla niektórych trochę ciemniejszy. Generalnie suknia piękna, ale zrobiona z materiału bardzo mocno odbijającego światło :) Zapewne przy finalnej edycji jeszcze raz będę musiał wyrównać poziomy.

Michal_C
22-10-2010, 13:52
Hej,
chyba niestety sukienka PM przepalona. Kadr, kolory fajne. Może bym nieznacznie dał mniej góry a więcej dołu.

Pokaż wiecej zdjęć.

Pozdrawiam

Muzak
22-10-2010, 15:06
Michał, będę starał się wrzucać nowości w miarę posiadanego czasu. Niestety czas goni, wyjazdy służbowe za pasem, a terminy oddania kilku zleceń dla Klientów coraz bliżej. Pozdrawiam :)

kroolik
22-10-2010, 17:12
zdjecia podobno robi się glową. jesli sledzisz wątki od 5 lat i masz jakies ambicje to powinienes cos pokazac innego :)
cale fotogeafowanie (mowie o zdjeciu jakie wystawiles) ograniczylo sie do powtorzenia wielu zużytych kalek i nacisniecia spustu migawki.
o czym tu gadac? umiesz naciskac na spust- to jasne.
nie bierz moich slow tylko do serca: pisze z calą pewnością o Twoim zdjeciu:)
powodzenia

Muzak
22-10-2010, 17:30
zdjecia podobno robi się glową. jesli sledzisz wątki od 5 lat i masz jakies ambicje to powinienes cos pokazac innego :)
cale fotogeafowanie (mowie o zdjeciu jakie wystawiles) ograniczylo sie do powtorzenia wielu zużytych kalek i nacisniecia spustu migawki.
o czym tu gadac? umiesz naciskac na spust- to jasne.
nie bierz moich slow tylko do serca: pisze z calą pewnością o Twoim zdjeciu:)
powodzenia

Króliczku. Twój post brzmi jak bełkot pijaka - jest niezrozumiały, bez składni, nic z niego nie wynika. Jeżeli będę chciał czytać nic nie wnoszące komentarze, to zacznę wstawiał zdjęcia np. na znany portal na literę P.
BTW profesjonalisto: masz błąd na stronie, zdublowane zdjęcie. Miłego dnia :)

CEZAREK123
22-10-2010, 17:43
Króliczku. Twój post brzmi jak bełkot pijaka - jest niezrozumiały, bez składni, nic z niego nie wynika. Jeżeli będę chciał czytać nic nie wnoszące komentarze, to zacznę wstawiał zdjęcia np. na znany portal na literę P.

PS Muzak, proponuję byś pokazał następne zdjęcie za kolejne pięć lat... :)

MR
22-10-2010, 17:43
wg mnie Wojtek b. dobrze skomentował Twoje zdjęcie i bezpodstawnie się unosisz.
suknia brzydko wygląda, pokaż więcej zdjęć.

kroolik
22-10-2010, 17:47
wiem o tym bo strona jest ciągle w budowie. nie ma sensu, abys w ten sposob prowadzil rozmowę, bo wątek jest o Twoim zdjeciu, a nie moim.

odnosnie Twojego oburzenia to wg ciebie jakie komentarze wnioslyby cos do twojej fotografii?? Czy idąc dalej: twojego rozwoju (bo jestem pewny, ze po to pokazujemy swoje zdjecia)??
Napisalem ci prawdę o tym co zrobileś i tyle. Jesli oczekiwaleś komentarzy typu "zdjecie jest idealne, ale lekko bym je ocieplil" ewentualnie "przyciał góre", ewentualnie "zlikwidowal lekki przepał", ewentualnie zrobilbym je w poziomie- to mysle ze takie komentarze nic by ci nie dały- to takie moje prywatnie zdanie.

dzisiaj zrobić dobre technicznie zdjecie to nie jest problem, to nie jest kłopot. Jesli nie mialbys tego 5-letniego bagażu to z pewnością nic bym negatywnego nie napisal. Mysle ze taki staż zobowiązuje- po prostu.

Muzak
22-10-2010, 17:47
Nie wiem kto to jest Wojtek. Nie znam Wojtka.
Widzę, że bardzo ciężko nowym o jakąkolwiek dyskusję na tym forum. Szkoda.

CEZAREK123
22-10-2010, 17:48
Nie wiem kto to jest Wojtek. Nie znam Wojtka.

najlepsze lata przespałeś :)

kroolik
22-10-2010, 17:56

przeciez wlasnie sklaniam do polemiki i swiadomie dzialam na granicy pewnej prowokacji aby sklonic do rozmowy.
rozmawiaj, dyskutuj- jak najbardziej- i niech to bedzie o fotografii z tego wątku, bo przeciez na tym polega forum.

Muzak
22-10-2010, 18:04
Kolego kroolik.

Nie oczekuję miodu. Nie po to wstawiłem zdjęcie i nie po to będę je nadal wstawiał. Oczekuję konstruktywnej krytyki. Skoro wysmarowałeś kilka linijek to znaczy, że stać Cię na coś więcej niż plfotowe "bdb" czy "słabe". Na cokolwiek, co sprawi, że będę mógł pochwalić się w przyszłości czymś lepszym. No chyba, że polskie fora tematyczne kończą się na prowokacjach. Mam nadzieję, że nie :)

Co do "5-letniego bagażu". Od 2005 roku śledziłem forum tylko i wyłącznie odnośnie tematów technicznych. W 2005 roku kupiłem pierwszą w życiu lustrzankę - D70 z ciemnymi kitami i po tym fakcie zarejestrowałem się tutaj. Czytanie tematów technicznych odnośnie porad nt. zakupu nowego sprzętu nie jest żadnym bagażem odnośnie robienia zdjęć. Bagaż będę miał po zrobieniu x sesji z różnymi ludźmi, w różnych lokalizacjach i różnych warunkach pogodowo-oświetleniowych. Zdjęcie jest z mojego pierwszego pleneru ślubnego w życiu. Zrobione aparatem którego właścicielem jestem od dwóch miesięcy. Zakładki ze zdjęciami na forum zaczynam dopiero przeglądać i proszę, nie zniechęcajcie mnie do tego :)

Co do Twojego dubla na stronie (przepraszam za OT, tak niewygodny zresztą), to Ty jako autor powinieneś przejrzeć stronę od A do Z czy nie ma na niej jakichkolwiek błędów. Widzę, że właśnie ją poprawiasz, w godzinach największego ruchu :)

kroolik
22-10-2010, 18:08
Kolego kroolik.

Oczekuję konstruktywnej krytyki.

czyli czego konkretnie ??
czy nie rozumiesz co napisalem w pierwszy poscie?? gdzie lezy nieporozumienie ?

Muzak
22-10-2010, 18:16
czyli czego konkretnie ??
czy nie rozumiesz co napisalem w pierwszy poscie?? gdzie lezy nieporozumienie ?

Szukaj kolego innych osób do pseudofilozoficznych prowokacji. Jeżeli chcesz dyskutować bazując na zasadzie pomijania tego, co pisze do Ciebie druga osoba, to wybacz, ale ja w takiej dyskusji brać udziału nie będę.

EOT z mojej strony. Miłego wieczoru :)

Rycerz
22-10-2010, 18:17

nic nie upoważnia cię to do obrażania innych! nie obchodzi mnie czy jesteś tu 5 lat czy 5 dni, wystawiasz zdjęcie czyli zgadzasz się usłyszeć opinie na ich temat.
Jeszcze jedno takie zdanie i będzie regulaminowa nie-nagroda :(

zresztą odnosi się to do wszystkich ;) przecież możemy nauczyć się komentowac zdjęcia w pozytywej atmosferze :) :)

kroolik
22-10-2010, 18:19
@Muzak: chyba cie ponosi i to mocno.
udanego lądowania :)

SligoDarek
24-10-2010, 03:06
Belkot:
Mnie tez Wojciech alias krolik wk... ale tego nie uzewnetrzniam:)
odbijam to sobie tym, ze zdjecia tego pana Krolika sa "klasowe" tu sie nie ma co "ciepac" tu trzeba patrzec na prace rozne i wyciagac wnioski .
ty "Krol-ewicz" te blokowe zdjecia, to masz tak fajne, ze az sie chce cie pocalowac (nawet bedac tej normalnej orientacji)
To ja pozdrawiam, oczywiscie pijacko belkoczaco, bo to piatkowa noc!!:)
ale mnie strzyka w krzyzu , to nie krzyz to nerki po 3 dniach picia:)

aikidudi
24-10-2010, 03:24
kolorki fajne, suknia przejarana. Co do uwag to lepiej przyjmowac je na chłodno bez zbędnych emocji. Nie ma się co unosić, no chyba że chcesz sam sobie komentować zdjęcia to ok. Jak obrobisz resztę to wrzuć. Najlepiej gdy będa z ceremonii, wesela i plenerku. Będzie jakiś przekrój i będzie można zobaczyc to i owo.

kroolik
24-10-2010, 09:37
@SligoDarek: moge być wk..y. Wiem o tym, na szczescie kto mnie pozna w realu jest zadziwiony ze taki ze mnie potulny baranek- tak wiec nie ulegaj złudzeniom:) to tylko internet.
Ja sie zawsze staram ważyć słowa i pisać o zdjeciach a nie ludziach. Swojego czasu bylem sam na tym forum mocno krytykowany (2 i 2,5 roku temu) i jakos nie uznawalem tego za cos zlego.

oczywiscie krytyka bolała, ale nigdy nie wnikałem w powody dla ktorych ktoś krytykuje. moze jest mądralą, moze leczy kompleksy itd- ale jakie to ma znaczenie w stosunku do konkretnych zdjec jakie sie omawia?
starajmy sie gadac o zdjeciach- to zawsze postuluje- i bedzie latwej, nie wnikać w intencje.... :) nikt tu i tak nie jest święty, a ja nawet nie probuje byc.

Mikee
03-11-2010, 15:36
Mikee, daruj sobie, ?OK?

PS śledzić tematyke foto i nie fotografować, nie na miejscu...

to że nie wrzucam zdjęć na to forum to nie znaczy że nie robię ich, jak masz takie podejście do wszystkiego to życzę szczęścia w życiu i przejechaniu się na ludziach

fumio
03-11-2010, 16:00
No i nie zdążyłem zobaczyć zdjęcia;-( Fotka zniknęła.

Pozdr.

getos
09-11-2010, 19:21
ta "super" dyskusja tak mnie zainteresowała że aż chciałem zerknąć na to zdjęcie będące przyczyną tej budującej rozmowy, ale niestety zostałem zawiedziony, zdjęcia nie ma...

szymon708
09-11-2010, 19:53
zdjęcia nie widać, autor usunął bo po nim pojechali ? :)

sea21
09-11-2010, 19:54
Skoro nie ma zdjęć to zamykam bo nie ma co komentować ;)