Zobacz pełną wersję : modelki do niesłitaśnych zdjec;)
Cos mnie niedlugo trafi...mam nieladne (czytaj. niecukierkowe, nieslitasne, niemodowe, nieglamurowe) zdjecia do zrobienia...i nie moge znalezc modelek ktore raz ze pozowaly by bez stresu do aktu to nie dostawalyby ataku apopleksji na widok moich zdjec i szkicow. Poradzcie skad wziasc modelki do zdjec (np takich: http://www.digifoto.pl/fofo ) Moze macie jakies zaprzyjaznione modeliny ktore nie boja sie takich wyzwan? Rozumiem ze wiekszosc kobiet na zdjeciahc chce byc pieknymi ale zycie brzydkie jest i moje zdjecia tez.
no wlasnie zauwazylem ze sie chyba poobrazal na forum;)
Przepraszam, że nie na temat ale bardzo podobają mi się te zdjęcia w linku :) w końcu coś ciekawego co mnie zatrzymało na dłużej :)
Przepraszam, że nie na temat ale bardzo podobają mi się te zdjęcia w linku :) w końcu coś ciekawego co mnie zatrzymało na dłużej :)
TO już wiesz skąd brać modelki! :-)
marszull
21-10-2010, 23:28
imago dajesz ;)
adam masz juz jedna modelke
faceci tez by sie przydali ale tacy co sie nie boja;)
Ale co? Że nago czy jak? ;)
To ja się nie nadam....
marszull
21-10-2010, 23:36
nago to ja nie za bardzo
ale generalnie do ciekawych zdjec moge popozowac
trzeba wspierc kolegow
spiritwood
21-10-2010, 23:37
bardzo podobają mi się te zdjęcia w linku :) w końcu coś ciekawego co mnie zatrzymało na dłużej :)
Ależ conik prezentował*większą bą∂ź mniejszą część na forum u nas ;)
przy kolejnym projekcie chętnie:)
obecnie zarobiony jestem :(
przed urlopem
trzymam kciuki :) za udaną realizcję
no wlasnie zauwazylem ze sie chyba poobrazal na forum;)
Wydaje mi się, że Jacek_Z zna go poza forum.
P.S. - sprawdź PM
Vincente
22-10-2010, 00:28
10 i 13 faaajne :) Generalnie, jeżeli zdjęcia bez twarzy, to może wśród znajomych popytać ?
Takie modelki "etatowe" są na akademiach sztuk pięknych,
ale w Białymstoku pewnie nie ma takiego przybytku.
Drugim źródłem jest ... i to nie żart, "departament striptizu artystycznego i uciech wszelakich"
Przedstawiając ideę podpartą dokonaniami, dostaniesz łagodny wymiar kary.
fotograf58
22-10-2010, 00:35
W latach 80 XX wieku w Katowicach była paczka kolegów, która robiła w realu takie inscenizacje jak w linku, ale komuchy zamknęły galerie i zdjęć nie pozwoliły opublikować.
Drugim źródłem jest ... i to nie żart, "departament striptizu artystycznego i uciech wszelakich"
Przedstawiając ideę podpartą dokonaniami, dostaniesz łagodny wymiar kary.
Potwierdzam można zainteresować się tymi Paniami. Słyszałem, że niektóre idą na takie projekty.
Jak napisalem zanim zniknelo....od turpistow do witkina...bylo to juz nie raz....bardziej lub mniej uzasadnione...w tym przypadku kontekst broni te zdjecia (na razie nie bede opowiadal o co konkretnie chodzi w calym cyklu) i pomijajac aspekt estetyczny, ktory moze komus pasowac lub nie wszechobecna plastikowosc, i rozowa bylejakosc mnie nie interesuje i stad byc moz eucieczka w nieco ostrzejsze formy
fotograf58
22-10-2010, 00:54
Rozumiem to, ale w realu bardzo często się spotykam z tego typu sytuacjami jak na zdjęciach z linku i czasami lubię popatrzeć na różową i plastikową formę artystyczną.
Rozumiem to, ale w realu bardzo często się spotykam z tego typu sytuacjami jak na zdjęciach z linku i czasami lubię popatrzeć na różową i plastikową formę artystyczną.
My również to rozumiemy...
conik - mi się takie fotografie (a właściwie ich zamysł, abstrahując od tych przedstawionych na początku) bardzo podobają... Sztuka to niekoniecznie cukierkowość, puder i błysk w oku... Jak zaczynałem moją przygodę z fotografią, spotykałem się z takimi wypowiedziami amatorów:
- "co głównie fotografujesz?"
- "fotografuję wszystko co piękne"
No to ja stwierdziłem, że skoro wszystko co piękne już obfocone, a wokół pełno brzydoty - to ja właśnie tę brzydotę będę pokazywał i uczynię ją swoim tematem...
Dlatego lubię takie formy.
Dla niektórych to nie do przyjęcia, dla niektórych to jakieś wydziwianie - nie wszyscy muszą lubić taki temat, tak jak nie wszyscy lubią ślubniaki...
Bartek - NinoVeron
22-10-2010, 03:17
Cos mnie niedlugo trafi...mam nieladne (czytaj. niecukierkowe, nieslitasne, niemodowe, nieglamurowe) zdjecia do zrobienia...i nie moge znalezc modelek ktore raz ze pozowaly by bez stresu do aktu to nie dostawalyby ataku apopleksji na widok moich zdjec i szkicow. Poradzcie skad wziasc modelki do zdjec (np takich: http://www.digifoto.pl/fofo ) Moze macie jakies zaprzyjaznione modeliny ktore nie boja sie takich wyzwan? Rozumiem ze wiekszosc kobiet na zdjeciahc chce byc pieknymi ale zycie brzydkie jest i moje zdjecia tez.
rozwiązaniem problemu jest uderzyć do dziewczyn, które nie boją się "nietypowych" pomysłów aktowych :)
a jak je znaleźć?
najprościej uderzając do modelek, które pozowały już fotografom, którzy specjalizują się w "nietypowych" aktach
przykład:
ZenSen (naczelny Zbok IV RP) - http://www.maxmodels.pl/zensen.html, http://zensen.digart.pl/digarty/
Ona jest wiecznie głodna zdjęć, za zwrot kosztów pewnie się pofatyguje:
http://www.maxmodels.pl/caradelneil,2.html#zdjecia_dol
Zajmuje się też fotografią, razem możecie stworzyć coś ciekawego :)
imago dajesz :wink:
adam masz juz jedna modelke
Imago nie pozuje nago ;) w ogóle nie lubię stać po niewłaściwej stronie obiektywu - jestem fotografem nie modelką
Ależ conik prezentował*większą bą∂ź mniejszą część na forum u nas ;)
Ja ich nie widziałam. Przy takim zalewie zdjęć jaki tu jest zwyczajnie mi się nie chce przeglądać każdego wątku ze zdjęciami - zaglądam jeśli mnie zaciekawi tytuł.
Boryszuk
22-10-2010, 17:25
kup mi bilet to mogę pozować. Brzydki jestem jak noc więc się nie narobisz ;)
Wydaje mi się, że Jacek_Z zna go poza forum.Tak
rozwiązaniem problemu jest uderzyć do dziewczyn, które nie boją się "nietypowych" pomysłów aktowych :)
a jak je znaleźć?
najprościej uderzając do modelek, które pozowały już fotografom, którzy specjalizują się w "nietypowych" aktach
Woland robi właściwie dokładnie na odwrót. Pisze do nowych dziewczyn. Szuka nawet po portalach nie modelkowych - typu fotka.pl wysyłając listy do wielu dziewczyn. Któreś tam odpisują pozytywnie.
Pisze do dziewczyn z regionu.
Niestety dziewczyny czasami nawalają.
Wlasnie wielkim problemem jest to nawalanie...nie raz zostalem juz wystawiony do wiatru doslownie 5minut przed sesja...raz ze koszty dwa czas....odrebnym tematem sa wynagrodzenia dla modelek/modeli...mam wrazenie ze wiekszej czesci portalowych modelek w d.... sie poprzewracalo...oczywiscie jestem zdania ze modelkom nalezy placic ale czesto stawki przekraczaja granice rozsadku biorac pod uwage ze tego typu projekty z regulu realizuje za swoja kase (w tym przypadku dosyc marne stypendium) a trzeba jeszcze zaplacic np wizazystce czy fryzjerowi ze wspomne jeszcze o roznej masci rekwizytach i zrobieniu docelowej ekspozycji (wydruki czy duze odbitki na wystawe to bodaj nawiekszy koszt w tym calym przedsiewzieciu bo niestety w malych formatach nie ma to racji bytu) i calkiem powaznie, jesli ktos chcialby zasponsorowac wystawe zapraszam (detale podam na pm, wystawa docelowo ma sie odbyc w styczniu w Centrum Zamenhofa (http://www.centrumzamenhofa.pl/index.php) w Bialymstoku)
spiritwood
22-10-2010, 19:53
Przy takim zalewie zdjęć jaki tu jest zwyczajnie mi się nie chce przeglądać każdego wątku ze zdjęciami - zaglądam jeśli mnie zaciekawi tytuł.
To prawda. Conik - popracuj nad tytułami ;)
Nie wiem o co chodzi z tym Białymstokiem ale jestem z Białego i możemy pewne rzeczy dogadać... Lubię focić i mogę pozować... Też to lubię...