PDA

Zobacz pełną wersję : Tamron, serwis i rozterki

ruffio
19-10-2010, 08:27
Noszę się z zamiarem wysłania Tamrona 28-75 do serwisu na wymianę gum, justowanie i... Pytanie jest następujące:
- czy aktualizacja oprogramowania zdziała cuda ze średnio działającymi punktami autofocusa, szczególnie te które leżą na rogach?
- czy ktoś z szanownych kolegów robił taki zabieg i z jakim skutkiem?

Z moim D90 ostrzy jak mu się chce. Pomijam BF i FF ,bo mam nadzieję że zrobią jak się należy.

wyrwiflak
19-10-2010, 12:25
Aktualizacja oprogramowania w szkle? Takich rzeczy chyba do tamronów nie ma. Jakość działania punktów AF zależy raczej od puszki niz obiektywu.

motyl
19-10-2010, 13:08
ruffio myślisz o serwisie w Gdańsku. Ja miałem "przyjemność" reklamować u nich Tamrona bo po zakupie okazało się, że ma chyba wszystkie możliwe wady. Wspomnienie tego faktu do teraz zraża mnie do dystrybutora Tamrona. Wyślij, zobaczymy czy coś się w traktowaniu klienta u nich zmieniło.

ruffio
20-10-2010, 00:04
ruffio myślisz o serwisie w Gdańsku. Ja miałem "przyjemność" reklamować u nich Tamrona bo po zakupie okazało się, że ma chyba wszystkie możliwe wady. Wspomnienie tego faktu do teraz zraża mnie do dystrybutora Tamrona. Wyślij, zobaczymy czy coś się w traktowaniu klienta u nich zmieniło.

Tak właśnie ten serwis.
Tylko widzisz ja serwisować będę po gwarancji i różnica jest taka, że ja płacę. Nie mówię że wymagam, ale to rozumie się samo przez się. Słyszałem, że się poprawiło tylko nie wiadomo czy to czasem nie jednostkowy przypadek.

motyl
20-10-2010, 16:23
Oby Ci tylko nie popsuli wiary w siłę twojego pieniądza :)
Jako posiadacz Tamrona chętnie się dowiem jak cała operacja przebiegła. Szczerze się ucieszę jak wszystko pójdzie O.K

ruffio
21-10-2010, 00:08
Wiesz motyl - tak naprawdę nie powinno nas interesować czy robisz za kasę, za buraki czy ziemniaki. Już raz zapłaciliśmy i to nie mało. Zaryzykuje bo nie mam innego wyboru. Tylko czekam na jakikolwiek słoik, by nie robić fot. otworkowej. Jak pójdzie - nie wiem. Napiszę jak i co.

motyl
21-10-2010, 08:06
Naprawdę będę czekał na info jak potoczyła się sprawa w serwisem. Jak już napisałem też mam Tamrona i gdybym musiał korzystać z serwisu, wiadomość, że twoja sprawa została załatwiona profesjonalnie da mi informację,że jest lepiej niż było. Powodzenia.

Pirko
21-10-2010, 10:58
Był nie tak dawno wątek o serwisie tamrona, sam nawet się w nim udzielałem.

edit/ znalazłem:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=138610

za motylem również czekam na info :-)