PDA

Zobacz pełną wersję : Miejscówka - Bieszczady

Kundzior
16-10-2010, 19:15
Wybieram się w Bieszczady, problem polega na tym, iż za chu chu nie mam pojęcia gdzie można tam tanio i wygodnie przenocować, tak ze 2 nocki. Proszę osoby które tam były o doradzenie, gdzie i jeśli wiedzą to za ile.

Z góry dziękuję.

Wash Kundzior :)

verus
16-10-2010, 19:51
Prześpisz się od 25 do 80zł, znalezienie kwatery poza sezonem - bez problemu, wszystko jest wolne. Po elewacji budynku rozpoznasz cenę ;-)

Kundzior
16-10-2010, 19:56
Spoko tylko wybieram się na weekend i chciał bym zarezerwować sobie miejsce, nie chciał bym na miejscu tracić czasu na szukanie.

Kasandra
16-10-2010, 20:08
No ale co Cię interesuje?
chcesz po górach pochodzić, bardziej po dolinkach, a może w ogóle nad Solinę?;-)

Kundzior
16-10-2010, 20:14
Kasandro Może być w okolicy Soliny, może być gdzieś koło Ustrzyk, nie ma problemu jak gdzieś będzie dalej to sobie podjadę.

Kuba Borysko
16-10-2010, 20:15
Tydzień temu nocowałem w Polańczyku za 35 zł, w razie jakbyś chciał to pisz na PW dam namiar, baa nawet zdjęcie pokoju zrobiłem...

fotograf58
16-10-2010, 20:35
http://www.biesisko.com/ Polecam byłem z żoną w czerwcu tego roku , jedzenie palce lizać.

Kasandra
16-10-2010, 20:56
Biesisko raczej z tych droższych.
A ja bym Cię wysłała do przetestowania nowego schroniska na Przysłupiu Caryńskim
http://www.bieszczady.pl/Otwarcie_nowego_schroniska_w_Bieszczadach?newsID=5 680
Dla fotografa nie ma jednak lepszej miejscówki niż Chatka Puchatka na Połoninie Wetlińskiej, wychodzisz przed dom i masz i zachód i wschód słonka.
Ale często, a właściwie to prawie zawsze tam tłum, więc śpiworek i karimata i śpisz na podłodze za 15 czy 16 zeta

Kuba Borysko
16-10-2010, 21:02
Biesisko raczej z tych droższych.
A ja bym Cię wysłała do przetestowania nowego schroniska na Przysłupiu Caryńskim
http://www.bieszczady.pl/Otwarcie_nowego_schroniska_w_Bieszczadach?newsID=5 680
Dla fotografa nie ma jednak lepszej miejscówki niż Chatka Puchatka na Połoninie Wetlińskiej, wychodzisz przed dom i masz i zachód i wschód słonka.
Ale często, a właściwie to prawie zawsze tam tłum, więc śpiworek i karimata i śpisz na podłodze za 15 czy 16 zeta

aktualnie 18 zł.

sebaok
16-10-2010, 21:07
Miejscówka - Bieszczady

Niebawem dostaniesz opierdziel, ze miejscówki to w pkp :D

Kasandra
16-10-2010, 21:24
Kuba w sobotę zeszłą było 15zł na glebie;-), na www jest 16zł, Ty piszesz, że 18, to tam chyba jak się komuś chce kasują.
Tak czy siak lepszej miejscówki dla fotografa to ja nie znam.
Mi się marzyły te mgły w dolinach o wschodzie słonka, no nie wyszło, ale i tak było cudnie.
Tydzień temu równo:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img266.imageshack.us/i/70371538.jpg/)

Kundzior
16-10-2010, 23:00
ooooo mioodek

Kasandra
16-10-2010, 23:08
Miodzio to by było jakby góry byli widoczni, a mgły w dole.
No ale trudno;-) też było ślicznie
I wychodzisz przed dom i masz;-) największa zaleta dla lubiących spać;-)

Kundzior
16-10-2010, 23:10
qrde już mi się pokierało we łbie tyle tam tego :)

mario_b
17-10-2010, 01:41
Kiedyś jak nocowaliśmy z żoną w Chatce Puchatka, mniej więcej w tym okresie, było tam już bardzo pusto, nie było najmniejszego problemu z miejscem w pokoju na łóżkach bez pościeli oczywiście, było już dość mocno zimno w nocy i korzystaliśmy z koców z sąsiednich łóżek. Ale nie spaliśmy na glebie, co nie wchodziło wtedy w grę bo nie mieliśmy karimat tylko śpiwory. Brak jest łazienki, ale jedna noc to raczej nie problem. Nie ma zbyt dużego wyboru w gorących posiłkach. Ceny za herbatę czy inne luksusy cywilizacyjne są jakie są, bo Lutek musi wszystkie produkty (włącznie z wodą) wtargać z dołu tą swoją terenówką.
Noclegów na dole w drugiej połowie października nie brakuje, choć z weekendami może być problem, są jeszcze porobione rezerwacje, ludzie jadą na kolory, ale to będzie już końcówka kolorów na południe od Lutowisk. Buczyna i połoniny będą już bardzo rude.

Kilka dni temu mój brat wrócił z dwutygodniowego wypadu w Bieszczady. Pierwszy tydzień nocowali w gospodarstwie agroturystycznym, które prowadzi Basia, koleżanka z czasów szkolnych mojej żony. Jeśli dojazd nie jest problemem to z czystym sumieniem mogę polecić nocleg u niej, zwłaszcza, że jest b. atrakcyjny cenowo.
Bardzo blisko Soliny, zresztą tam już wszędzie jest blisko mając samochód.
http://www.eholiday.pl/noclegi-id4916.html

Jest jeszcze jedna atrakcja w Weremieniu, można polatać szybowcem nad Weremieniem, Sanem widać też czasami Lesko jak szybowiec złapie lepsze wiatry wyżej się wzniesie. Ani mój brat ani jego dziewczyna nie zdecydowali się na taki przelot, mimo iż mocno ich do tego namawiałem:)

Pięć lat mojego życia z czasów szkoły średniej to były właśnie Ustrzyki Górne i Kremenaros dawniej Pulpit, który prowadzili wtedy moi rodzice. Po wielu już latach dalej ciągnie mnie tam jak wilka do lasu:)
Kocham te górki, może dlatego, że poznałem tam wtedy swoją żonę:)

Kasandra
17-10-2010, 13:35
Teraz się modne zrobiły "kolorki" w Bieszczadach i początek października jest bardzo zaludniony przez turystów.
Zresztą co tu się dziwić pięknie po prostu jest, za Kaczmarskim jak w rajskim ogrodzie.
Ale ponieważ już po kolorkach i już nie zapowiadają tak cudnie długiej pięknej pogody to miejsc wolnych będzie wszędzie od groma.
Konkretnie to Ci nie pomogę jeśli chodzi o pensjonaty, bo ja albo w schroniskach, albo chatach albo namiocie śpię;-)
Ale jeśli nie Schronisko na Wetlińskiej to zamieszkaj albo Ustrzyki Górne, albo Wetlina-masz wtedy na szlaki najbliżej.
Mi by się nie chciało po całodziennej wyprawie jeszcze autem gdzieś jechać.

Kundzior
17-10-2010, 13:43
Już jakiś pogląd mam, w sobotę jadę jutro podzwonię po miejscówkach coś zarezerwuję :) Teraz tydzień dla samochodu, już na zimowych podeszwach popędzę, i kilka innych drobiazgów zrobię bo się deko tego nazbierało.

Grzybu
17-10-2010, 14:22
Kasandra mówisz tydzień temu byłaś w Chatce??
A to dziwne bo myśmy właśnie tydzień temu (sobota/niedziela) zapłacili 17 zł / os
Jak byłaś na weekend, to na pewno spotkałaś większą grupę w schronisku ;)
Sądząc po zdjęciu, to mogło być właśnie wtedy ;)
moje foty były tu:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=160974

Samo schronisko jest dosyć spartańskie (brak wody i kible na zewnątrz) i nie każdy lubi takie klimaty. Poza tym samo żarełko jest tam mocno ograniczone (jak byliśmy to był tylko bigos)
Ale fakt faktem ma swój urok, a na foto-wyprawy to schronisko zamienia się w ***** hotel ;)

Angarel
17-10-2010, 14:57
Potwierdzam Chatka Puchatka to super miejsce dla fotografa. Sam zamierzam się tam wybrać w weekend listopadowy.

Obi
17-10-2010, 15:08
My pewnie będziemy atakować temat na przełomie styczeń/luty :D Może się umówimy na jakąś akcję? Jak sobie wcześniej zaplanuję wolne to się wszystko uda :D

krzy17
17-10-2010, 16:09
http://www.wolosate.bieszczady.pl/

david
17-10-2010, 16:31
Biały Hotelik w Ustrzykach Górnych, 28zł warunki ok, blisko na Tarnicę i Połoninę Caryńską. Schronisko pod Małą Rawką świetny klimat.

Kundzior
17-10-2010, 17:00
Ktoś moze z forum będzie gdzieś w okolicy między 23 a 26??? Fajnie by było się okazyjnie styknąć,

Al Koholik
17-10-2010, 17:17
Kiedyś z małżonką przejechaliśmy przez całą Wetlinę szukając noclegu. Szliśmy od drzwi do drzwi i nigdzie nas nie chcieli przyjąć. Nikt nas nie chciał przyjąć na jedną noc. Wszędzie było "... eeee na jedną noc? To to się nam nie zupełnie nie opłaca..." :evil: W końcu znaleźliśmy miejsce w schronisku młodzieżowym.

dlugas1982
17-10-2010, 18:10
chyba muszę Chatke puchatka przetestować, bo widoki z niej pikne

Kasandra
17-10-2010, 18:22
Kasandra mówisz tydzień temu byłaś w Chatce??
A to dziwne bo myśmy właśnie tydzień temu (sobota/niedziela) zapłacili 17 zł / os
Jak byłaś na weekend, to na pewno spotkałaś większą grupę w schronisku ;)
Sądząc po zdjęciu, to mogło być właśnie wtedy ;)
moje foty były tu:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=160974
;)

ale jaja!
tak tak ten sam wschód słonka!i zachód;-))
Hmm co więcej na nr 4 widzę coś w zielonej kurtce a la ja, ale za małe to to, żeby stwierdzić czy to ja czy nie ja, ale chyba nie ja, bo nas nie było 4.
Jeszcze powiedz, że to Ty siedziałeś ze statywem przede mną?;-)bo nr 1 robiłeś tam co i ja!ino ja bez skałek bo mi jakiś właził w kadr hahaha
Zdaje się w czerwonej kurtce?albo czarnej, tego nie pamiętam, ale ze statywem;-)
Ja swojego nawet nie wyciągałam, bo za lekki i wiatr by go porwał.
Nam chłopak krzyknął 15zł, była wtedy jakas impreza goprowska czy coś. No i że tak powiem, my poszli do namiotu...;-))

Grzybu
17-10-2010, 18:59
ale jaja!
Hmm co więcej na nr 4 widzę coś w zielonej kurtce a la ja, ale za małe to to, żeby stwierdzić czy to ja czy nie ja, ale chyba nie ja, bo nas nie było 4.
Jeszcze powiedz, że to Ty siedziałeś ze statywem przede mną?;-)bo nr 1 robiłeś tam co i ja!ino ja bez skałek bo mi jakiś właził w kadr hahaha
Zdaje się w czerwonej kurtce?albo czarnej, tego nie pamiętam, ale ze statywem;-)
Ja swojego nawet nie wyciągałam, bo za lekki i wiatr by go porwał.
Nam chłopak krzyknął 15zł, była wtedy jakas impreza goprowska czy coś. No i że tak powiem, my poszli do namiotu...;-))

Heh no to już wiesz przez kogo nie masz skałek na wschodzie słońca :]
Facet ze statywem w czerwonej kurtce to na pewno ja :D
A co do imprezki w Ch.P. to nie była impreza goprowska tylko najzwyklejsza nasza imprezka hehe
Nasza tzn tarnowskiego oddziału PTT.

Władca Pixeli
17-10-2010, 19:01
ale jaja!
A czy nie prościej w przyszłości na widok osoby z Nikonem pozdrowić "witam Nikoniarza"
Jak ktoś odpowie tak samo to znaczy, że jest również z forum :mrgreen:

dlugas1982
17-10-2010, 19:06
nie wszyscy na forum mają N :p

Kasandra
17-10-2010, 19:08
A co do imprezki w Ch.P. to nie była impreza goprowska tylko najzwyklejsza nasza imprezka hehe
Nasza tzn tarnowskiego oddziału PTT.

o zesz Ty
to właśnie dostajesz drugiego minusa!Pierwszy za skałki;-)
Bo się chciałam wbić na imprezę to mnie nie chcieli;-))
to se poszłam w krzoki nie;-))
To ja Ci siedziałam dosłownie na plecach na tym wschodzie, może ze 3m za Tobą;-)
z taką drugą dziewczyną, ale ona bez aparatu tylko podziwiała;-)

Grzybu
17-10-2010, 19:30
o zesz Ty
to właśnie dostajesz drugiego minusa!Pierwszy za skałki;-)
Bo się chciałam wbić na imprezę to mnie nie chcieli;-))
to se poszłam w krzoki nie;-))
To ja Ci siedziałam dosłownie na plecach na tym wschodzie, może ze 3m za Tobą;-)
z taką drugą dziewczyną, ale ona bez aparatu tylko podziwiała;-)

Kto Cię nie chciał wpuścić?? Pewnie nikt od nas, bo my bardzo otwarci na ludzi jesteśmy ;)
W szczególności wieczorami w schronisku.
A co do 2 dziewczyn za mną, to jasne że kojarzę.

Kasandra
17-10-2010, 19:52
A co do 2 dziewczyn za mną, to jasne że kojarzę.
no to ja siedziałam 10 metrów za nimi hahaha
żartuję;-)
Ale numer;-) no szkoda, ale trudno, kilkoro nas z aparatami to tam wtedy było, bo po lewej też miałeś jeszcze jakiegoś chłopaka, ale on chyba z analogiem był.

Kundzior
17-10-2010, 20:14
A czy nie prościej w przyszłości na widok osoby z Nikonem pozdrowić "witam Nikoniarza"
Jak ktoś odpowie tak samo to znaczy, że jest również z forum :mrgreen:

OOO tototo od dziś hasłem Forumowiczowych przywitań będzie Witam Nikoniarza/Nikoniarkę, moze tak się w Polsce poodnajdujemy w tym podobnych sytuacjach.

Co Wy na to?? Można nawet to gdzieś osadzić na forum, jako znak rozpoznawczy forumowych Nikoniarzy??

Kasandra
17-10-2010, 20:19
Hmm, a może by choć dla takiej liczby forumowiczów to raczej się nie da, jakiś kalendarz albo coś, że jadę w tych dniach tu i tu?
Sorki, że Ci tak wątek zaśmiecamy, ale to całkiem zabawnie, siedzieć obok siebie i tego nie wiedzieć;-)))

KaeF
18-10-2010, 00:37
Ja pojechałem kiedyś z namiotem w Bieszczady z założeniem, że jak nic nie znajdę, to rozbiję sobie namiot gdziekolwiek. W Zagórzu przed wieczorem wlazłem do wiejskiej knajpy, wypiłem szybkie dwa piwa i do stolika z tubylcami poszedłem się zapytać, czy mnie który nie przenocuje na jakiejś altance, stodole, czy coś takiego. Skończyło się na tym, że przez trzy dni miałem swój pokój w normalnym domu. Raz postawiłem wódkę, a później już stawiali tubylcy;)

Kundzior
18-10-2010, 00:46
Nie powiem, bardzo miło bardzo :)

Kundzior
26-10-2010, 00:57
Witam Was, jestem po szybkim wekkendzie w Bieszczadach. Skorzystałem z oferty http://www.wolosate.bieszczady.pl/, powiem tak, super gospodarz, ładne, schludne, spokojne, miejsce. Polecam gorąco, poznałem sporo fajnych ludzi, a co najważniesze nie kosztowało mnie to krocie. Bieszczady są boskie jesienią, choć ja deczko się spóźniłem na te czerwone drzewa ale i tak jestem bardzo zadowolony, przed chwilą do domu wszedłem.

Chcę Wam wszystkim podziękować za pomoc w wyborze miejsca.

Dziękuję.

Kasandra
26-10-2010, 11:04
Czekamy na fotki;-)