Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Taniec
GUINNESSts
15-10-2010, 18:06
Andrzejowi G do testu przepału ramka - woda;) Sam jestem ciekaw wyników jeśli znajdziesz czas:)
Pstrykografia opublikowana we wrześniowym Digital Foto Video.
Przepał zamierzony. Jednak nie przekraczający granicy punktu bieli.
Ramka do testu wyłącznie;)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/30718667190744578831.jpg)
Ten sam wodospad, ktory zaprezentował Harb.
tormentol
15-10-2010, 18:40
Aż się musiałem zalogować jak zobaczyłem to zdjęcie. GUINNESSts, na papierze w DFV wygląda świetnie w necie już takiego szału nie robi. Często tak się dzieje niestety. Ja jednak wolę fotki na papierze i ode mnie duże graty za publikację i świetne prace.
Baśniowo. Mnie się podoba bardzo. Choć chciałbym też zobaczyć kolor.
Pięknie, delikatnie, niemal baśniowo, jak ładnie określił dem. Bardzo mi się podoba. Gratuluję publikacji i świetnego zdjęcia :)
Pozdrawiam.
Świetny delikatny kadr z doskonale opanowanym światłem.Pozdrawiam
To jest bajka i tyle w temacie! Rewelacyjna praca!
Patrze i patrze... watek juz kilka razy otwieralem.... i kurde nie wiem co napisac. Ani mi sie podoba ani mi sie nie podoba. Strasznie ambiwalentne odczucia mam
Robi wrażenie, kurcze, dawno nie widziałem tak ładnie zatrzymanej wody. Gratki publikacji. Nigdzie nie mogłem dorwać tego wydania ;(
Pięknie jest ...ma smaczek
Bardzo mi sie podoba, wszystko zgrało, no może szerzej bym to widział:-)
p.s co to znaczy przepał zamierzony?
Widziałem wcześniej w gazecie :-) dobra fota :-)
Nikonozaur
15-10-2010, 21:10
[...] Choć chciałbym też zobaczyć kolor.
Przecież to jest kolor...
Wolałbym taki bardziej kolorowy ten kolor (a jest tam z czego wybierać tak samo jak i jest mnóstwo szczegółów w ciemnicy na górze), ale szanuję Twoją wizję - fajna fota.
Chętnie się przejdę do empiku i zobaczę na papierze, bo szczerze mówiąc tutaj nie robi na mnie takiego wrażenia.
Zapewne (jak zresztą chyba każda fotografia) w większym formacie lepiej się prezentuje - więc może ?
Ale skoro oceniam tutaj zdjęcie - to ja tu rewelacji nie widzę.
To jest dobra, a może nawet bardzo dobra fotografia, ale od razu do gazety ... :)
Pewnie się nie znam ....
A co do przepałów ... ogólnie rzecz biorąc różne są podejścia do tematu. Jest to akurat element, który ja w zdjęciu analizuję (jeżeli w ogóle) na samiutkim końcu. Treść jest najważniejsza.
Ja tak pozwolę sobie o dwóch wodospadowych wątka naraz.
Odnosząc sie do kolegi wyżej.
Treść! Jaka może być treść w zdjęciu z wodolejem?Zadna.Na to ma sie patrzeć z zachwytem,ukojeniem,ma emanować spokojem,relaksować,tyle że jak ma się to dziać jeżeli po otworzeniu zdjęcia odrazu zapala mi sie czerwona lampka w głowie.Przepał czy nie przepał?przepał czy nie przepał?Moim zdaniem foty tego typu należy dopracować tak by brać poprawkę na to iż nie wszyscy mają ideały przed sobą i nie śrubować tak bieli bo to nic nie wnosi do zdjęcia a wrecz odwraca skutecznie uwagę.Porostu psuje.
Gratulacje za publikację :) Zdjęcie piękne.
jurek1906
16-10-2010, 09:09
Fajne zdjęcie,przyjemnie się ogląda ,a na tle tycich przepałów to ja hopla nie mam ;).
Szkoda, że autor nie napisał gdzie to uwiecznił ;-)
Fotka super!
Pozdr.
Odnosząc sie do kolegi wyżej.
Treść! Jaka może być treść w zdjęciu z wodolejem?Zadna.
Polecam uważniejsze czytanie:
A co do przepałów ... ogólnie rzecz biorąc różne są podejścia do tematu. Jest to akurat element, który ja w zdjęciu analizuję (jeżeli w ogóle) na samiutkim końcu. Treść jest najważniejsza.
... i odnosiłem się tu ogólnie do mojego oglądactwa zdjęć na tym forum.
Przepraszam autora za EOT.
gratulacje, zgadzam się z przedmówcami druk się lepiej ogląda
Polecam uważniejsze czytanie:
... i odnosiłem się tu ogólnie do mojego oglądactwa zdjęć na tym forum.
Przepraszam autora za EOT.
Nie wiem co tu ma do rzeczy uważniejsze czytanie.Chyba wyraziłem sie jasno,ale przetłumaczę to specjalnie dla Ciebie raz jeszcze.
Skoro Ty twierdzisz że treść jest najważniejsza(ogólnie, czyli i w tym wypadku),a dla mnie treści(tematu)jest w fotografi wodospadów jak na lekarstwo,a na pierwszy plan wychodzi estetyka wykonania takiego zdjęcia to to na co Ty i w tym wypadku zwracasz uwagę na końcu(przepał)dla mnie staj sie problemem głównym.Oczywiście duże znaczenie ma tu moc tego niepożądanego zjawiska.Proste prawda.
W wypadku foty powyżej ja wyłącznie odczucia mam pozytywne.Wszystko.
Pablo 77
16-10-2010, 20:05
Podoba sie:)
Nie wiem co tu ma do rzeczy uważniejsze czytanie.Chyba wyraziłem sie jasno,ale przetłumaczę to specjalnie dla Ciebie raz jeszcze.
Skoro Ty twierdzisz że treść jest najważniejsza(ogólnie, czyli i w tym wypadku),a dla mnie treści(tematu)jest w fotografi wodospadów jak na lekarstwo,a na pierwszy plan wychodzi estetyka wykonania takiego zdjęcia to to na co Ty i w tym wypadku zwracasz uwagę na końcu(przepał)dla mnie staj sie problemem głównym.Oczywiście duże znaczenie ma tu moc tego niepożądanego zjawiska.Proste prawda.
W wypadku foty powyżej ja wyłącznie odczucia mam pozytywne.Wszystko.
Z Twoją mądrością widzę, że nie ma co dyskutować. Wszystko.
Sebastianito
16-10-2010, 22:15
Lubie taka plynanca wode... mozna na dluzej sie zatrzymac... ale ten konar mi jednak psuje cos w tym kadrze...
borregaard
17-10-2010, 20:47
Jest naprawdę super.Jedno z lepszych jakie ostatnio obejrzałem.
Może lekki zgryzik pomiędzy delikatnością "prawej" wody i "mocą " tej "lewej"
Brawo.!
GUINNESSts
18-10-2010, 16:45
Aż się musiałem zalogować jak zobaczyłem to zdjęcie. GUINNESSts, na papierze w DFV wygląda świetnie w necie już takiego szału nie robi. Często tak się dzieje niestety. Ja jednak wolę fotki na papierze i ode mnie duże graty za publikację i świetne prace.
White! Dopiero teraz Cie zidentyfikowalem:) Dobra robota!
Dziekuje za komentarze. Borrii w koncu cos sie spodobalo;) Żartuje. Dziekuje Andrzeju. Przepraszam za odnowienie.
Gratuluję publikacji, ale przede wszystkim zdjęcia :).
Jest zacne :).