Zobacz pełną wersję : Spust migawki w MB-D80
Witam. własnie przyszedł do mnie oryginalny grip MB-D80 i mam pytanie do uzytkowników gripa o spust migawki - czy jest u was wyczuwalny pierwszy opór spustu tak jak w body czy przycisk chodzi "płynnie"? Bo u mnie jest płynny i troche mnie to denerwuje:) dzieki za info pozdrawiam
Witam. U mnie jest tak samo. Uznałem, że tak ma być, więc się do tego przyzwyczaiłem :-) Poza tym w niczym mi to nie przeszkadzało..., ba nawet ta płynność zaczęła mi się podobać:-) Dla uspokojenia napiszę Ci jeszcze, że każdy oryginalny grip tak ma (czytałem o tym na forum Nikona), więc się nie stresuj :-) Tak samo jest w przypadku spustu D300s i MB-D10. Pozdrawiam!
Ja mam to samo :) ale nie narzekam na to , bardzo fajnie chodzi spust.
Psychotrop
14-10-2010, 17:49
czy jest u was wyczuwalny pierwszy opór spustu tak jak w body
nie.
musisz sam wyczuć ...
kilka zdjęć i załapiesz.
dzięki wielkie za informacje. wątek do usunięcia:) pozdrawiam
Kondi3012
17-10-2010, 14:09
A ja się tak zapytam z ciekawości, czy spust np w Alphie działa bardziej "twardo"?
W Alphie spust działa dwustopniowo.
velaskez
17-10-2010, 19:01
W oryginalnym on jest dwustopniowy, ino bardzo miękki.
Może inaczej, w gripie jest tak samo twardy jak w body, przynajmniej u mnie.
Kondi3012
18-10-2010, 16:01
No to teraz chyba mam dylemat czy nie wymienić produktu nikona na alphe...
testując oryginalne gripy, fakt przycisk jest, ale z opinii użytkowników da się do tego przyzwyczaić, ja mam alphę i przycisk jest tak samo twardy jak w body
No to teraz chyba mam dylemat czy nie wymienić produktu nikona na alphe...
Zostaw sobie oryginalny grip , naprawde.Ja z Alpha mialem rozne przygody i w zyciu bym nie zamienil oryginalnego gripa na zamiennik, z miekkim spustem mozna zyc :D juz go polubilem