Zobacz pełną wersję : Sesja dla Vivy zrobiona.... komórką
http://fotoblogia.pl/2010/10/14/sesja-zrobiona-telefonem-teraz-takze-w-polsce
tomisiek
14-10-2010, 14:04
no fajnie. tylko co to ma udowodnić? że jak robisz iphone (ale tylko 4 i ew. 3gs) to jest to sztuka? czy, że lepsze zdjęcia? :) przypomina mi to dawną fascynację "otworkami", polaroidem, LOMO itp.
Ok, chcieli zrobić? Robią. Ale podkreślanie tego - TO BYŁO ZROBIONE KOMÓRKĄ!!!! daj mi dziwne wrażenie, że gdyby zostało zrobione "zwykłym" aparatem mogłoby przejść "bez echa"
ale to moja opinia :)
pozdrawiam
tomisiek
zdjecia robione Nokią N8 :P
Przerażające jest to, że mimo iż to nokia, to i tak ponad połowa ludzi na świecie będzie przekonana, że to ajfon.
no fajnie. tylko co to ma udowodnić? że jak robisz iphone (ale tylko 4 i ew. 3gs) to jest to sztuka? czy, że lepsze zdjęcia? :) przypomina mi to dawną fascynację "otworkami", polaroidem, LOMO itp.
Ok, chcieli zrobić? Robią. Ale podkreślanie tego - TO BYŁO ZROBIONE KOMÓRKĄ!!!! daj mi dziwne wrażenie, że gdyby zostało zrobione "zwykłym" aparatem mogłoby przejść "bez echa"
ale to moja opinia :)
pozdrawiam
tomisiek
A kto napisał, że to ma cokolwiek komukolwiek udowadniać? Ot.. ciekawostka i tyle.
de Fresz
14-10-2010, 14:32
Zrobili to N8, bo Nokia chciała aby o tym modelu powstał szum – "patrzcie, nawet profesjonaliści są w stanie używać tego modelu w pracy". I nie wierzę, że ta firma za to nie zapłaciła (w ten, czy inny sposób). Ot, (nie tak już) nowe techniki marketingu. Za to chciałbym zobaczyć te zdjęcia wydrukowane na papierze nakładowym, bo internet na prawdę duuużo wybacza (druk już znacznie mniej).
tomisiek
14-10-2010, 15:50
En szuldigung bitte. Nie doczytałem, że to nokia. A to zmienia postać rzeczy :) jak dla mnie nie ma znaczenia - ajfon, nokia, szajsung czy inny sony eryk. A moja uwaga o udowadnianiu nie dotyczyła niczyjej wypowiedzi a samego załączonego materiału :)
wolverine6000
15-10-2010, 13:05
Swoją drogą, telefon telefonem, ale jakiego sprzętu i oświetlenia poza tym użyli to już nie wspomnieli, nic nie piszą też ile sie musieli w PSie napracować żeby te zdjęcią jakoś wyglądały...
Zrobili to N8, bo Nokia chciała aby o tym modelu powstał szum – "patrzcie, nawet profesjonaliści są w stanie używać tego modelu w pracy". I nie wierzę, że ta firma za to nie zapłaciła (w ten, czy inny sposób). Ot, (nie tak już) nowe techniki marketingu. Za to chciałbym zobaczyć te zdjęcia wydrukowane na papierze nakładowym, bo internet na prawdę duuużo wybacza (druk już znacznie mniej).
Ja jestem zgoła innego zdanie. Papier wiele wybaczy, ekran już nie, pokaże wszystko, każdy piksel ;)
de Fresz
15-10-2010, 14:19
Ino tych pikseli, które trafiają na ekran jest tak ze 4 razy mniej niż tych zamieniających się w kropki farby na papierze. No i raczej niewielu wciąga zdjęcia z przeglądarki do Szopa, aby je oglądać powiększone do 400%, przy papierze wystarczy jeden ruch ręki aby sobie zzumować ilość detali...
Bartello
15-10-2010, 14:49
jakie czasopismo... takie zdjęcia :)
gdzie szanowana gazeta oszczędzała by na zdjęciach ?
jakie czasopismo... takie zdjęcia :)
gdzie szanowana gazeta oszczędzała by na zdjęciach ?
Wszystkie oszczędzają.
marzyciel9
15-10-2010, 15:33
wiadomo, że zdjęcia będą dobre, przecież ma 12 Mpix:-P
de Fresz
15-10-2010, 19:29
Jakie tam oszczędzała, jestem pewien że oni na tym nieźle zarobili. Jak nie żywą gotowizną, to stertą reklam, które wykupi(ła) Nokia. Toż to czysty biznes, nic więcej.