PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jesień w Arkadii

malasana
13-10-2010, 19:53
Zapraszam!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img229.imageshack.us/img229/6027/arkadia04small.jpg)

ART69
13-10-2010, 20:21
Bardzo widzi mi się ten kadr :-) ekstra kolorki zrobiłeś :-) niezły kontrast pomiędzy ogromem drzewa, a małą w porównaniu ławką :-)

Hoobie
13-10-2010, 20:40
Bardzo ladny, jesienny obrazek :D

PABLOOK
13-10-2010, 21:07
Bardzo ladny, jesienny obrazek :D

I tu pełna zgoda z Hubertem :).
A co do ławki to ja bym przestawił ją w drugą stronę, bo tak jak teraz jest ucieka z kadru ;).
No chyba, że wbetonowana była ;).

Marrab
13-10-2010, 21:15
Kolory piękne, jednak wydaje mi się że jest trochę za wąsko. Ławka trochę za blisko lewej krawędzi kadru, brakuje mi też przyciętej gałęzi po prawej, rozświetlonej słonkiem. W poziomym kadrze, lub odrobinę szerzej w kwadracie byłoby ślicznie(j) :)

Pozdrawiam.

maniak666
13-10-2010, 21:32
Jesień wprost się wylewa z tego obrazka. Zacna fota.

Szuwar
13-10-2010, 21:49
Kolorki malina.

Kadrowałbym ciut w prawo.

Pieknie pokazałeś drzewo

malasana
13-10-2010, 22:09
niezły kontrast pomiędzy ogromem drzewa, a małą w porównaniu ławką :-)
To wlasnie chcialem pokazac:) A z lewej niestety bylo brzydkie ograniczenie... Dziekuje za Wasze opinie!

Nikonozaur
13-10-2010, 22:15
Dobra fota, ławeczkę jednak dobrze byłoby "przesadzić". ;)

georghe
13-10-2010, 22:20
Nic mnie tu nie porywa, ani kadr, ani jakość, ani...
Moim zdaniem pstryk jakich wiele, ale podziwiam Kolegów powyżej, Którzy widzą czego ja nie widzę.
Kłaniam się.

ostrytux
13-10-2010, 22:27
Mnie pasuje tak jak jest, z chęcią bym na tej ławeczce przycupnął :)

malasana
13-10-2010, 23:10
Nic mnie tu nie porywa, ani kadr, ani jakość, ani...
Moim zdaniem pstryk jakich wiele, ale podziwiam Kolegów powyżej, Którzy widzą czego ja nie widzę.
Kłaniam się.
Chetnie sie dowiem co jest nie tak z jakoscia tego zdjecia? Chcialbym uniknkac bledow na przyszlosc;) Konstruktywne uwagi sa mile widziane, napisz wiecej.

georghe
14-10-2010, 00:20
A cóż tu więcej pisać ?
Wiaterek miałeś nad tym - nomen omen - sympatycznym ujęciem, listkowo furgoczącym, ostrości nie dodającym, poza tym ławeczka pokazana od - za przeproszeniem - ogona strony, no i kolory jak Koledzy wcześniej napisali, piękne... :)
To nie jest wyznacznik udanego zdjęcia.

Ani tu zasad dobrego strzału, ani motywu, szanujmy to forum i wazelinę odstawmy na bok.
Nieudany kadr - brak tematu na zdjęciu.
Nie jestem Twoim wrogiem.

PS. Polecam statyw.

malasana
14-10-2010, 07:50
A cóż tu więcej pisać ?
Wiaterek miałeś nad tym - nomen omen - sympatycznym ujęciem, listkowo furgoczącym, ostrości nie dodającym, poza tym ławeczka pokazana od - za przeproszeniem - ogona strony, no i kolory jak Koledzy wcześniej napisali, piękne... :)
To nie jest wyznacznik udanego zdjęcia.

Ani tu zasad dobrego strzału, ani motywu, szanujmy to forum i wazelinę odstawmy na bok.
Nieudany kadr - brak tematu na zdjęciu.
Nie jestem Twoim wrogiem.

PS. Polecam statyw.

Pozwole sie nie zgodzic z Twoimi argumentami, niemniej dziekuje bardzo za opinie.
Laweczka pokazana jest tak, aby kontrastowala z drzewem, ktore jak byc moze zauwazyles jest glownym motywem, ktorego zdajesz sie nie dostrzegac. Kolory sa takie, jakie spotkasz idac w plener w cieple, sloneczne jesienne popoludnie.
Nie uwazam rowniez, aby wada tego kadru byla nieostrosc, po prostu jej nie widze.

Kazdy ma prawo do swojego zdania, nie musi Ci sie to zdjecie podobac, ale nie pisz z łaski swojej, ze pokazujac to zdjecie nie szanuje tego forum.
Daruj sobie tez teksty o wazelinie i Twoim podziwie dla kolegow, ktorzy dostrzegli urok tego zdjecia. Swoja droga, byc moze z czasem zaczniesz rowniez dostrzegac to, co oni widza juz teraz;)

Z ciekawosci, w czym pomoglby mi statyw przy tym ujeciu, poza kwestia starannego kadrowania (a wierz mi, przykladam sie do tego)? Pozdrawiam!

malasana
14-10-2010, 18:06
Jeszcze jeden kwadrat z tego samego miejsca:

2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img841.imageshack.us/img841/2201/arkadia05small.jpg)