PDA

Zobacz pełną wersję : Ania na plaży - ślubny plener

Paweł 77
12-10-2010, 02:39
Witam,

zamieszczam jedno zdjęcie z wakacyjnego pleneru. Jeśli ktoś by się chciał podzielić swoimi spostrzeżeniami zapraszam do komentowania.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img28.imageshack.us/img28/2383/dsc0076forum.jpg)

Pozdrawiam
Paweł

aikidudi
12-10-2010, 03:17
jeśli miałbym mieć takie ślubne zdjęcie to straciłbyś zęby ;) Tak powaznie to masakra. plazą i morze wygląda jak wklejka. Za mocno błyskane i kadr mi nie lezy.
Co się stało z nogą i stopami? Stopy obcięte a noga wygląda niekorzystnie i w dodatku brudno . Chciałbym miec nadzieje, że to nie jest prawdziwa panna młoda tylko modelka i że nie spieprzyłeś komuś pamiątki.

Pimps
12-10-2010, 06:04
A mnie się wydaje że to jest prowokacja - nikt by takiej fotki nie pokazał na tym forum na poważnie.

fumio
12-10-2010, 06:38
Jeśli to nie jest prowokacja to żal młodych jak zobaczą pracę ich "fotografa"!!

Piotrek 77
12-10-2010, 07:26
przeciez napisal by podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Poza pierwszym komentarzem następne sa bez sensu. Przecież też sie kiedys uczyliście.
Dla mnie szkoda ucietych nóg, kadr jak juz ktos powiedział nijaki, kolory piasku i morza troche dziwne. Jeszcze to przekżywienie kadru wydaje mi sie nie na miejscu. Moze zdjecie byłoby lepsze gdyby było robione z większej odległości. I dopracowany horyzont i kolory.

mswilk
12-10-2010, 09:00
jeśli miałbym mieć takie ślubne zdjęcie to straciłbyś zęby ;) Tak powaznie to masakra. plazą i morze wygląda jak wklejka. Za mocno błyskane i kadr mi nie lezy.
Co się stało z nogą i stopami? Stopy obcięte a noga wygląda niekorzystnie i w dodatku brudno . Chciałbym miec nadzieje, że to nie jest prawdziwa panna młoda tylko modelka i że nie spieprzyłeś komuś pamiątki.

j.w.

durom
12-10-2010, 09:17
Przecież to wygląda jak trzaśnięte kompaktem. Masakra.

Johan P
12-10-2010, 09:23
przepalone no i zgadzam sie z kolega aikidudi stopa obcieta wali po oczach

Paweł 77
12-10-2010, 09:32
No dobra, to jak wirtuozi lustrzanek skomponowali by takie ujęcie? Jak należałoby pstryknąć by było przyzwoicie?

Piotrek 77
12-10-2010, 20:21
wirtuozem nie jestem. Jestem takim samym amatorem jak ty - moze mniej odwaznym bo nie daje swoich zdjec.
Ale przedewszystkim skomponowałym to tak by widac bylo stopy, oraz cała suknie. Błysk przez jakas parasolke - nie na wprost. Albo tylko zastane

charin
12-10-2010, 20:45
Na początku myślałem, że to jakieś rozdwojenie jaźni - człowiek sam komentuje swoje zdjęcie - ale po chwili zauważyłem, że jednak jest różnica między Piotrek 77 a Paweł 77 :)

Odnośnie zdjęcia - w pełni zgadzam się z Piotrkiem, a Ty Paweł nie oburzaj się, tylko wyciągaj wnioski na przyszłość.

Paweł 77
12-10-2010, 21:03
Nie oburzam się, tylko komentarze w stylu 'masakra' 'prowokacja' raczej nie nastrajają optymistycznie ;) Wartościowe są komentarze gdzie ktoś pisze co jest nie tak i co by zmienił. Na krytykę jestem gotowy bo po to właśnie wystawiłem zdjęcie na forum. A tak btw błyskane było nie ma wprost, tylko z boku i przez parasolkę ;)

Dzięki tym którzy wypowiedzieli się nieco więcej niż tylko 'masakra', 'prowokacja',' kicha' itp....