PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Senny krajobraz spacerowy

wpkx
12-10-2010, 00:27
http://wpk.eltrakon.pl/L1006279%20Senny%20krajobraz%20spacerowy.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1006279%20Senny%20krajobraz%20spacerowy.jpg)

krzysztofz24
12-10-2010, 09:50
Deczko mdlo i blado jest tak ogolnie, a przyzwyczailes do soczystej charakterystycznej zieleni;-). Sam kadr dosyc centralny, nie wiem do konca o co ci chodzilo...ale jesli glownym motywem zdjecia jest ten rower z wozidelkiem dla dziecka i ta nazwijmy to relacja jaka zachodzi miedzy nim a jego pasazerami ginacymi w GO po prawej, to zdecydowanie cialbym tak ze 2-3 cm za jego tylnym blotnikiem i mamy o wiele ciekawiej mz skomponowany kadr gdzie wspomniana relacja jest o wiele bardziej czytelna i widoczna.
A rozmieszczenie glownych elementow zdjecia wypada w okolicach mocnych punktow, tworzacych dobry uklad po przekatnej fotografi.

avenarius
12-10-2010, 10:23
A ja myślę, że dobre i mi się po prostu podoba.

wpkx
12-10-2010, 10:27
Deczko mdlo i blado jest tak ogolnie, a przyzwyczailes do soczystej charakterystycznej zieleni;-). Sam kadr dosyc centralny, nie wiem do konca o co ci chodzilo...ale jesli glownym motywem zdjecia jest ten rower z wozidelkiem dla dziecka i ta nazwijmy to relacja jaka zachodzi miedzy nim a jego pasazerami ginacymi w GO po prawej, to zdecydowanie cialbym tak ze 2-3 cm za jego tylnym blotnikiem i mamy o wiele ciekawiej mz skomponowany kadr gdzie wspomniana relacja jest o wiele bardziej czytelna i widoczna.
A rozmieszczenie glownych elementow zdjecia wypada w okolicach mocnych punktow, tworzacych dobry uklad po przekatnej fotografi.

Krzyśku, dziękuję za wnikliwą analizę. :)
Bawiąc się tym zdjęciem przerobiłem wszystko, o czym piszesz. Ale nie wszystko i nie zawsze musi być kontrastowe i jaskrawe. Mdło i blado było i to zbudowało taki senny klimat odrealnienia. Spodobało mi się to podkreślić, zamiast iść w przeciwną stronę. I zauważ, że rower wcale nie jest aż taki mdły i blady, jak reszta... ;)
A co do kadru, to w końcu przywróciłem do całości, bo tak bardziej robi nastrój lekkości i przypadkowości, takiej "fotki od niechcenia", bez mocnych punktów w mocnych punktach...
Oczywiście to moje czysto subiektywne wrażenie i być może zdecydowanie zbyt dużo o tym zdjęciu napisaliśmy. Ktoś inny stwierdziłby po prostu "przypadkowy pstryk, zdjęcie o niczym... do kosza". :)

Sebastianito
12-10-2010, 10:30
To jest najlepsze twoje zdjecie z dotychczas tu wystawianych... takie moje zdanie.

jacekz40
12-10-2010, 12:33
Sorki tym razem to nie dla mnie :( nic mi nie leży w tym zdjęciu.

tromek7
12-10-2010, 12:39
Lubie pozartowac, ale zeby aż tak? To zdjecie zwyczajnie nie jest dobre. Nie ma w nim ani pastiszu, ani oryginału. Ani maestrii ani warsztatu.
Jest tak, że człowiek ma pomysł, natomiast audytorium nie łapie tematu. Tym razem to ja jestem takie audytorium.

wpkx
12-10-2010, 14:27
Podsumowując, audytorium jest za, a nawet przeciw. :mrgreen:

Dziękuję za komentarze. :D