Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Senny krajobraz spacerowy
http://wpk.eltrakon.pl/L1006279%20Senny%20krajobraz%20spacerowy.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1006279%20Senny%20krajobraz%20spacerowy.jpg)
krzysztofz24
12-10-2010, 09:50
Deczko mdlo i blado jest tak ogolnie, a przyzwyczailes do soczystej charakterystycznej zieleni;-). Sam kadr dosyc centralny, nie wiem do konca o co ci chodzilo...ale jesli glownym motywem zdjecia jest ten rower z wozidelkiem dla dziecka i ta nazwijmy to relacja jaka zachodzi miedzy nim a jego pasazerami ginacymi w GO po prawej, to zdecydowanie cialbym tak ze 2-3 cm za jego tylnym blotnikiem i mamy o wiele ciekawiej mz skomponowany kadr gdzie wspomniana relacja jest o wiele bardziej czytelna i widoczna.
A rozmieszczenie glownych elementow zdjecia wypada w okolicach mocnych punktow, tworzacych dobry uklad po przekatnej fotografi.
avenarius
12-10-2010, 10:23
A ja myślę, że dobre i mi się po prostu podoba.
Deczko mdlo i blado jest tak ogolnie, a przyzwyczailes do soczystej charakterystycznej zieleni;-). Sam kadr dosyc centralny, nie wiem do konca o co ci chodzilo...ale jesli glownym motywem zdjecia jest ten rower z wozidelkiem dla dziecka i ta nazwijmy to relacja jaka zachodzi miedzy nim a jego pasazerami ginacymi w GO po prawej, to zdecydowanie cialbym tak ze 2-3 cm za jego tylnym blotnikiem i mamy o wiele ciekawiej mz skomponowany kadr gdzie wspomniana relacja jest o wiele bardziej czytelna i widoczna.
A rozmieszczenie glownych elementow zdjecia wypada w okolicach mocnych punktow, tworzacych dobry uklad po przekatnej fotografi.
Krzyśku, dziękuję za wnikliwą analizę. :)
Bawiąc się tym zdjęciem przerobiłem wszystko, o czym piszesz. Ale nie wszystko i nie zawsze musi być kontrastowe i jaskrawe. Mdło i blado było i to zbudowało taki senny klimat odrealnienia. Spodobało mi się to podkreślić, zamiast iść w przeciwną stronę. I zauważ, że rower wcale nie jest aż taki mdły i blady, jak reszta... ;)
A co do kadru, to w końcu przywróciłem do całości, bo tak bardziej robi nastrój lekkości i przypadkowości, takiej "fotki od niechcenia", bez mocnych punktów w mocnych punktach...
Oczywiście to moje czysto subiektywne wrażenie i być może zdecydowanie zbyt dużo o tym zdjęciu napisaliśmy. Ktoś inny stwierdziłby po prostu "przypadkowy pstryk, zdjęcie o niczym... do kosza". :)
Sebastianito
12-10-2010, 10:30
To jest najlepsze twoje zdjecie z dotychczas tu wystawianych... takie moje zdanie.
jacekz40
12-10-2010, 12:33
Sorki tym razem to nie dla mnie :( nic mi nie leży w tym zdjęciu.
Lubie pozartowac, ale zeby aż tak? To zdjecie zwyczajnie nie jest dobre. Nie ma w nim ani pastiszu, ani oryginału. Ani maestrii ani warsztatu.
Jest tak, że człowiek ma pomysł, natomiast audytorium nie łapie tematu. Tym razem to ja jestem takie audytorium.
Podsumowując, audytorium jest za, a nawet przeciw. :mrgreen:
Dziękuję za komentarze. :D