Zobacz pełną wersję : 35/1.8 bf...
Cześć!
Kupiłem niedawno ten nieszczęsny obiektyw :P...
Mam BF, teraz pytanie...czy bez problemu zrobią mi to w ramach gwarancji...w sklepie sprawdzałem ale tak na prawdę wyszło w praniu....BF jest spory i na prawdę przeszkadza... Kiedyś jak reklamowałem 50/1.8 canona to nawet że był na gwarancji to kazali mi płacić za kalibrację...patologia.
Jakieś doświadczenia z kalibrowaniem szkieł w Nikonie?
pozdrawiam
W nikonie robia frei jezeli na gwarancji body i szklo
Wyslano z fotela przy uzyciu palca.
Pare razy opisywana sprawa. Moja 35 pojechała do serwisu i niby ją zrobili ale wróciła z FF. Niby robili ze wzorcowym body no ale... Na d50 nie mogłem pracować. W 300-tce wyregulowałem sobie. Najlepsze rozwiązanie wysłać body + szkło żeby wyregulowali szkło do puszki. 7-14 dni bez aparatu lub samego szkła i bez gwarancji, że zrobią to dobrze. Na gwarancji robią za free ;)
Witam ponownie,
właśnie wróciłem z serwisu Nikona, nie trzeba mieć gwarancji na puszkę żeby skalibrować :) Oddałem same szkło bo stwierdzili, że jak na pozostałych szkłach jest ok to nie ma sensu...na piątek ma być to napisze czy się udało :]
pozdro
Photoartbox
12-10-2010, 18:49
Witam ponownie,
właśnie wróciłem z serwisu Nikona, nie trzeba mieć gwarancji na puszkę żeby skalibrować :) Oddałem same szkło bo stwierdzili, że jak na pozostałych szkłach jest ok to nie ma sensu...na piątek ma być to napisze czy się udało :]
pozdro
Jakie pozostale masz na mysli? Bo jesli 18-105, ktory masz w stopce, to na nim BF/FF nie bedzie nigdy widac chyba, ze bedzie wielkosci lotniska.
czasami w ręce wpada mi 50/1.4 i tam też jest wszystko ok
Marcin Borkowski
12-10-2010, 19:18
bezpłatnie, wysyłasz/zawozisz samo szkło
odebrałem wczoraj szkło z serwisu. Moim zdaniem jest jeszcze gorzej niż było...dzisiaj mam ślub koleżanki to zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce