PDA

Zobacz pełną wersję : akumulatory do Nikon Coolpix L110

esmeralda7
11-10-2010, 21:53
Witam,
Wybralam ten aparat, bo zależało mi na prostym w obsłudze kompakcie, którym moglabym amatorsko robić ładne fotki swoim kotom. Gdzie mu do lustrzanek, ale w porownaniu z moim starym Olympusem C725UZ, wydaje mi się super. Mam go dopiero od tygodnia, ale martwi mnie sprawa akumulatorów. Na razie chodzi na bateriach litowych, ktore dostałam w zestawie, ale w koncu trzeba bedzie je wymienić. W instrukcji i wszedzie w necie pisze, że można do niego używać akumulatorów NE-MH2, których niestety nigdzie nie znalazłam. Aparat kupilam w necie, a facet w normalnym sklepie powiedział mi, że oni zawsze tak piszą i że spokojnie mogę używać Ni MH. Mimo wszystko obawiam się, czy nic się nie stanie i jeszcze nie próbowałam. Podobny problem był z NC L100, ale jest już jakies oprogramowanie, dzieki któremu można w nim używać zwykłych akumulatorów. W sprawie NC L110 nic takiego nie znalazłam. Będę wdzięczna za jakąś opinię, czy radę.
Pozdrawiam wszystkich Nikoniarzy :)

Antonioo
13-10-2010, 10:55
kup eneloopy

cervandes
13-10-2010, 19:54
nic tylko eneloopy jak Antonioo napisał. A jak szastasz kasą to ładowarkę porządną kup też, np bc-700.

esmeralda7
14-10-2010, 21:53
kasą nie szastam ;) ale dzięki za odpowiedź :smile: pozdrawiam

cervandes
15-10-2010, 09:58
chodzi o to, że porządna ładowarka to inwestycja, bo raz że działa sprawniej i dłużej niż jakaś tania chińszczyzna, dodatkowo dokładniej się obchodzi z akumulatorkami które zużywają się o wiele wolniej.