PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D80 utworzyn nowy folder i zapisywac w nim zdjecia

ryszarDZIK
31-12-2006, 17:42
Jak w Nikonie D80 utworzyć nowy folder i zapisywać w nim zdjęcia?

nie wiem czy mozna??

ale pewnie tak jak mozna stworzyn nowy folder??

czy jest jakis szybki i sprytny sposon jak np w nikonie d200
"Aby w Nikonie D200 utworzyć nowy folder i zapisywać w nim zdjęcia, wystarczy podczas uruchamiania aparatu przytrzymać wciśnięty przycisk "?" "

Brachson
31-12-2006, 17:47
a IU użytkownika ma? jak ma to niech poczyta bo tam wiele pożytecznych informacji jest...a jak niema to można zciągnać z sieci...naprawde warto!

w menu jest opcja foldery...

CynowaKonefka
31-12-2006, 18:15
Moja myśleć twoja do białych kartek nie zaglądać a tam być wszystko i o folderach też być. Nasza uważać że wasza nie uznać biała kartka to nasza przyjść i spalić wasza wioska i wasza krowa i kura zniewolić i wykorzystać

Pozdrawiać

grzegorzant
31-12-2006, 18:41
Moja myśleć twoja do białych kartek nie zaglądać a tam być wszystko i o folderach też być. Nasza uważać że wasza nie uznać biała kartka to nasza przyjść i spalić wasza wioska i wasza krowa i kura zniewolić i wykorzystać

Pozdrawiać

:) :) :)

urad
31-12-2006, 19:02
biedna być ta kura.... :-)

Valwit
01-01-2007, 06:48
ten przycisk "?" to ma tez inna fajna funkcje: wcisnij to zobaczysz, jak juz nie chcesz manuala czytac

Seeker
01-01-2007, 12:20
Kolejny NEO-costam?!

Lo matko, zaraz sie zacznie...

"Moj cudowny D80 jest chyba wadliwy, bo nie dziala prognoza pogody i GPS. POMOCY!!!"
I pomyslec, ze tyle kosztowal...

ale wtedy, to juz sie chyba pofatyguje osobscie z toporkiem ;) (celowo niedoostrzonym)

"Jak w Nikonie D80 utworzyć nowy folder"
Normalnie! Zgodnie z instrukcja.

"i zapisywać w nim zdjęcia?"
To wymaga jakichs dodatkowych czynnosci?

"nie wiem czy mozna??"
Ja tym bardziej nie wiem, czy ty nie wiesz. Odpowiedz sobie sam.

"ale pewnie tak jak mozna stworzyn nowy folder??"
Niezupelnie. Nowy katalog manualnie, a zapis fotek juz automatycznie.

"czy jest jakis szybki i sprytny sposon jak np w nikonie d200"
Szybkosc moze byc efektem sprawnosci manualnej (aczkolwiek nie musi, jak widac na zalaczonym obrazku...), natomiast sprytnym sposobem jest przeczytanie instrukcji, zamiast robienia z siebie ofiary.

Zalozenie nowego katalogu moze wygladac n.p. tak:

Menu/ustawienia/foldery/nowy (i tam trzeba odpowiednie guziczki umiejetnie ponaciskac).

Serdecznie pozdrawiam, i zycze, aby w nowym roku wszystko bylo latwiejsze i radosc fotografowania odczuwala sie automatycznie ;)

ryszarDZIK
01-01-2007, 13:57
ksiazeczka mi gdzies wsiakla,
dzieki, za cenne i zlosliwe uwagi:-P
nowy folder zostal zalozony
pozdrawiam

Seeker
01-01-2007, 14:17
"ksiazeczka mi gdzies wsiakla,"

Gdybys od tego zaczal, sporo bysmy sobie wszyscy zaoszczedzili ;)

a swoja droga, "nie ma tego zlego" i juz wiemy wszyscy, "zes nie cudak jakis".

Pozdro

TomK
01-01-2007, 14:37
a tak swoja droga to w D80 jest bodajze polskie menu wiec przeszukanie menu i znalezienie odpowiedniej funkcji chyba nie powinno byc az takie trudne...