Zobacz pełną wersję : SB900 nie pali pelna moca z sanek
Sebastianito
10-10-2010, 23:36
gdzie moze byc przyczyna? Najperw myslalem, ze palnik spalilo... ale po 1000 strzalow?? Lampa nowa, nie upuszczona... kurde co jest mysle, postawilem obok i CLS blysk... Pali na pelna moc... na sanki i juz nie chce palic... ktos moze mi pomoc?
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Ludzie we wsi powiadaja, ze styki
Sebastianito
11-10-2010, 01:43
Ludzie we wsi powiadaja, ze styki
A najstarsi górale?
A najstarsi górale radzą sprawdzić czy nie masz ustawionej kompensacji błysku w puszce bo skoro w CLS-e pali a na puszce nie to muszą być jakieś ustawienia puszki.
Jak zakładasz lampę na puszkę to jaki tryb pracy masz ustawiony na lampie?
Sebastianito
11-10-2010, 09:37
Manual na pelna moc.
bright_orange
11-10-2010, 10:47
w swojej 900 miałem podobnie, czasem nie łączyła, czasem zamiast pełnej mocy waliła mniejszą. Oddałem lampę do znajomego i w stopce jakieś przewody miałem poprzypalane, podobno się to dzieje od szybkiego pstrykania..
a ostatnio na ślubie mi padła 900.. pstrykała co 8-12 raz i w clsie nie działała, pomogło przeinstalowanie softu :)
pozdrawiam
Sebastianito
11-10-2010, 11:17
i w stopce jakieś przewody miałem poprzypalane,
O kurka... Ciekawe czy gwarancja obejmuje?
bright_orange
11-10-2010, 12:05
szczerze nie wiem, potrzebowałem lampę mieć w maks tydzień, serwis by mi tego nie zrobił w takim czasie.
Manual na pelna moc.
Może w body masz ustawioną kompensację błysku na (-), albo kompensację ekspozycji i błysku (drabinka przesunięta w kierunku (-).
Nie wierzę żeby to była lampa, bo jak piszesz w CLS-ie działa prawidłowo, więc potrafi wyzwolić pełną moc.
Posprawdzaj dokładnie czy nie masz gdzieś ustawionej ujemnej kompensacji w body i lampie.
A w TTL-u odpali pełną mocą?
Sebastianito
12-10-2010, 11:27
Problem rozwiazany. Chodzilo o styki w sankach. Ostatnio jak fotografowalem nad morzem fala mi przykryla aparat i stopka zasniedziala wiec nie bylo stycznosci... papier scierny zrobil swoje... :) Jak tak dalej pojdzie bede musial wymienic aparat.
Dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam.