Zobacz pełną wersję : Czy ktoś był w Ojcowie w ostatnich dniach?
nightbird
09-10-2010, 22:55
Cześć,
zastanawiam się czy warto zrywać się o świcie do Ojcowa - czy drzewa są bardzo kolorowe, czy raczej szarość plus kilka pożółkłych?
Blasius.G
11-10-2010, 17:32
Cudow nie oczekuj. Jest jak wszedzie. Niestety ostatnie nocne mrozy pozbawiaja niektore gatunki nawet i zielonych lisci. Taka niezbyt zlota teraz jesien. Troche po czasie odpisuje:)
nightbird
13-10-2010, 20:16
Dzięki za odpowiedź - nie zdecydowałem się na wyjazd. Kolega był i z jego opisu potwierdza się, że jeszcze za wcześnie, choć później mogą być same badyle :/ W ten weekend potestuję Pieniny - mam nadzieję, że pogoda dopisze. Do Ojcowa mam blisko - może początkiem listopada spróbuję.
Blasius.G
17-10-2010, 23:42
Mysle, ze juz mozesz startowac. Bylem dzis w Jurze (w sercu Jury) i pomijajac pogode lasy prezentuja sie ladnie. Sadze, ze w ojcowskiej czesci Jury bedzie podobnie. Dzis znaczy 17 pazdz.
Przy okazji. Niezle Bobolice odpicowali. Zamek jak sie patrzy. Jednak nie polecam jeszcze zwiedzania wnetrza bo 5zl za nic pobieraja. Mikrodziedziniec, ladne schody (z nieciekawym widokiem na gorze) i mikromuzeum (taki pokoik, ktory nazywaja muzeum) z kopiami czego popadnie (3 zbroje, kilka obrazow, krzesel i dwa topory na stole. Niemniej zarowno zamek jak i otoczenie zyskuja coraz lepszy wyglad. Nawet restauracje buduja w stylu karczmy. Pozniej sie chyba wlasciciel za Mirow wezmie. To jakis senator ma.