Zobacz pełną wersję : D80 - zablokowana karta pamięci.
Witam. Mam ze swoim D80 problem jak w temacie.
Chciałem wczoraj włożyć kartę pamięci do slotu ale zablokowała się w położeniu środkowym. Tzn karta rusza się slocie w górę i w dół odrobinę, ale nie mogę jej wyciągnąć. Nie mogę jej też włożyć do końca.
Czy ktoś miał kiedyś taki problem i poradził sobie sam, czy czekają mnie serwisy?
Jeśli ktoś z Krakowa lub okolic, to czy wiecie może czy serwis na Czapskich albo na Krakowskiej sobie radzi z takimi rzeczami czy może muszę wysyłać do Warszawy?
A nie wepchnąłeś jej odwrotnie (nie do góry nogami)?
A nie wepchnąłeś jej odwrotnie (nie do góry nogami)?
a da się?? ;p
Nie, nie wepchnąłem. Karta sterczy na zewnątrz slotu właściwą stroną... Po kilku próbach nie ruszałem później kartą. Nic na siłę.
Jakieś inne pomysły? :)
Może karta się rozleciała? Mi się tak Pretec rozpadł na pół na szczęście udało mi się go wyjąć z aparatu, teraz siedzi na stałe w czytniku jak nośnik.
Rzeczywiście biorę pod uwagę możliwość, że jakaś część karty się odkształciła, nie mniej wyjąć się jej nie da. Przynajmniej nie bez użycia "ciężkiego" sprzętu a tego próbować nie chcę. No nic, spaceruję jutro do serwisu, może wspomogą. Jak nie to wysyłka na postępu :(
Antonioo
10-10-2010, 17:17
mam czasem podobne przypadki, że karta zblokowana jest w środku, a dzieje się to najczęściej wtedy jak ktoś komuś podebrał aparat, i się na tym nie zna.....
-szarpał kartę na chama, zamiast lekko wcisnąć aż wyskoczy,
-wpychał złą stroną/odwrotnie/do góry nogami...
powiem więcej niedawno trafiła się pani która wepchnęła akumulator stykami do góry-odwrotnie....a jak go zmasakrowała próbując wyciągnąć, nie mówiąc już o aparacie.
zrobiłbym wywiad, czy ktoś bez Twojej wiedzy nie podprowadził Ci aparatu i porobił zdjęcia, no i potem nie mógł sobie poradzić z kartą ;)
taka moja mała teoria spiskowa;).....
to co blokuje kartę, to takie małe wcięcie po prawej...patrząc z góry....próbowałbym pensetą...
Antonioo naskrobałem PW :)