Zobacz pełną wersję : D300s i problem z akumulatorem
Kristoff81
08-10-2010, 21:47
dziś miałem problem z akumulatorem, tzn gdy robiłem zdjęcia dość sporo, nagle aparat pokazał mi ze akumulator jest pusty, choć był naładowany, oczywiście wyjąłem akumulator i włożyłem jeszcze raz i działa dalej, czym jest spowodowane takie zjawisko?
Może niskimi temperaturami na dworzu ?
cervandes
08-10-2010, 22:28
to są niskie temperatury? Moim D80 pstrykałem przy -20 i wytrzymał godzinny spacer w takich warunkach a poziom akku się nie zmienił. Myślę, że tutaj ewidentnie coś jest uszkodzone.
Kristoff81
09-10-2010, 09:41
Myślę, że tutaj ewidentnie coś jest uszkodzone.
raczej wątpię, bo wtedy by ogóle nie działał aparat lub akumulator, patrzyłem wersję oprogramowania ale jest najnowsza w aparacie, więc nie mam pojęcia dlaczego tak się stało, może miał ktoś podobny problem.
A dzieje się tak również na innym akumulatorze , czy nie sprawdzałeś?
Kristoff81
09-10-2010, 10:08
A dzieje się tak również na innym akumulatorze , czy nie sprawdzałeś?
zdarzyło to mi się raz na 5000 zdjęć, zobaczę jak dalej będzie, akurat drugiego akumulatora nie mam.
"zdarzyło to mi się raz na 5000 zdjęć"...chłopie olej to, jak by się to częściej powtarzało to zaczniesz się martwić...ja tak miałem ze dwa razy, ale wyłączenie puszki pomogło... w D80 też tak miałem kilkakrotnie na 45000 zdjęć...robić zdjęcia i się cieszyć z ładnej pogody!
zdarzyło to mi się raz na 5000 zdjęć, zobaczę jak dalej będzie, akurat drugiego akumulatora nie mam.
Myślałem że to jakiś częstrza przypadłość , miałem też coś takiego raz ale tak jak u przedmówcy pomogło tylko wyłączenie i włączenie aparatu, olej to i cisz się robieniem zdjęć.
Kristoff81
09-10-2010, 22:30
właśnie tak dokładnie robię, aparat to tylko [...], które przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć ;)
Ciekawe,czy to oryginalny akumulator tak fixuje?
Kristoff81
13-10-2010, 19:30
tak oryginalny.