PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix L110

pire8
08-10-2010, 12:20
Witam wszystkich,

Od razu przyznam się, że jestem początkującym "młodym" fotografem. Posiadam Nikon Coolpix L110 i chciałbym dokupić do niego jakiś adapter, tulejkę lub inną przejściówkę, żeby móc robić zdjęcia z użyciem filtrów. Obszukałem już cały internet i połowę sklepów w Warszawie i nic szczególnego się nie dowiedziałem. Gdyby ktoś z was mógł mi podać jakieś namiary lub napisać co mogę kupić będę bardzo wdzięczny.

PZDR...

esmeralda7
11-10-2010, 22:04
Witam,
Też jestem świeżo upieczoną posiadaczką NC L110. W powyższej sprawie ci nie pomogę, niestety, ale może Ty coś mi doradzisz w tej sprawie ? http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=160879
Chciałam również spytać, czy masz już torbę do aparatu i czy ewentualnie mógłbys polecic jakąś, która by pasowala idealnie. Chcę coś kupic w necie, bo w sklepach u mnie kiepski wybór i drożyzna, ale jakoś nie mogę sie zdecydować. Nie chciałabym, aby była za duża, ani na wcisk :-D
Pozdrawiam :-D

Antonioo
13-10-2010, 10:56
do L 110 nie ma możliwości zamontowania filtrów,tulejek i innych szpejów....(są gdzieś jakieś gwinty?)

pire8
13-10-2010, 13:57
A czy system Cokin może być?

Antonioo
13-10-2010, 14:09
nie-NIE MA GWINTA

pire8
15-10-2010, 13:41
Znalazłem takie coś o cokinie - · Magnetyczne – dla 3 filtrów, przeznaczone głównie do kompaktów i obiektywów bezgwintowych, mocowany na opasce magnetycznej do przodu obiektywu (wyłącznie system A), Shoe hoder – dla 3 filtrów, przeznaczony właściwie wyłącznie do kompaktów, mocowany do gniazda statywowego (wyłącznie system A) Oprócz standardowych elementów systemu cokina, można jeszcze spotkać elementy dodatkowe:
· Pierścień uniwersalny, montowany na obiektywach (nie gwincie) o średnicach (obiektywu, nie gwintu) do 75mm (system A)
· Adapter A/P który służy do łączenia holdera systemu A z holderem systemu P, nie trzeba wtedy posiadać adapterów dwóch systemów, wystarczy system A.

Może to się uda????