Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] love
street photo
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img707.imageshack.us/img707/6052/dsc01852d.jpg)
Foto jest ale nie ma streetu :(
LordYoghurt
08-10-2010, 22:36
Kadr przeładowany kwestiami nieistotnymi, główny temat nieostry, zacieniony, bury i w złym punkcie kadru. Poczytaj, przemyśl, poćwicz.
Ale gdzie tu love... ? ;)
a nie lepiej było strzelić od tyłu...?mi by się tak widziało...
Ale gdzie tu love... ? ;)
krzewy w kształcie serca
pomysł niezły, wykonie słabe, najbardziej razi niedoświetlony główny temat zdjęcia
Zrobilem zdjecie z przodu, poniewaz bardziej podobalo mi sie swiatlo. Glowny temat jest w cieniu. Nie jest on az tak zeby szczegolow nie bylo widac.
Moim zdaniem główny temat jest za bardzo oświetlony, a tyle światło jest ok
Jak masz rawa to zmodyfikuj trochę
Moim zdaniem główny temat jest za bardzo oświetlony, a tyle światło jest ok
Jak masz rawa to zmodyfikuj trochę
Z ta opinia najbardziej sie zgodze, dzieki :)
trzeba było obrysować krzewy sprayem w paincie to praca byłaby godna uboota
krzewy w kształcie serca
..nie wiem o jakim Ty sercu myślisz, bo to które ja znam wygląda nieco inaczej ;)
trzeba było obrysować krzewy sprayem w paincie to praca byłaby godna uboota
Niestety nie dorownuje wam obu kreatywnoscia.
Zastanawiałem się gdzie można doszukać się na zdjęciu tematu LOVE.
Patrząc na siedzącą parę niestety miłości nie widać. Mężczyzna gdyby patrzył na kobietę to może jakoś by to wyglądało, a tak odwrócona głowa w drugą stronę jakby rozglądał się za innymi niewiastami;)
Wewnętrzny zarys krzewów troszkę przypomina serce to może TO, ale nie do końca.
Także tytuł według mnie nie trafiony.
Technicznie zdjęcie też nie najwyższych lotów. Główny plan zacieniony i bardzo centralny.
Pozdrawiam:)
Moze rzeczywiscie jestem zbyt malo romantyczny :] Nie spodobalo sie, trudno.
marcinc
zgadza się "zdjęcie też nie najwyższych lotów"
stąd nasza dyskusja inaczej byłyby tylko pochwały
Ale ja dostrzegłem love i serce - możne mam zbyt bujną wyobraźnię :).
Na pewno widać więź i spokój. Trochę za bardzo jesteśmy przyzwyczajeni do obrazków zapatrzonych w siebie nowożeńców nazywając to uczuciem. Statystyki rozwodowe brutalnie to korygują. Ta para siedzi blisko siebie (mając prawdopodobnie lata związku za sobą) wspólnie przeżywając chwilę - czy to nie jest urocze?
oczywiście można było to lepiej technicznie przedstawić
marcinc
zgadza się "zdjęcie też nie najwyższych lotów"
stąd nasza dyskusja inaczej byłyby tylko pochwały
I właśnie o to chodzi, aby wyrażać swoją opinię na temat zamieszczanych zdjęć.
Jednym dane zdjęcie się podoba, a innym nie. Przecież gdyby wszyscy chcąc być miłym pisali nieprawdę, że zdjęcie się podoba i jest cacy to jaki miało by to sens?
Mam nadzieję, że autor zdjęcia nie czuje się urażony moim komentarzem;)
Nie czuje sie urazony ;) Po to zamiescilem zdjecie zeby sprowokowac do dyskusji. Nie chcialem wiele tlumaczyc, zeby niepotrzebnie narzucac swoja interpretacje.
Jak zauwazyl Max_im, nie mozna szukac szalonego mlodego romantyzmu od starszych osob. Sama scena ma swoj spokojny uroczy klimat.
Nie jestem zwolennikiem centralnych kadrow, niemniej jednak, tutaj mi on nie przeszkadzal :P