PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jego "pięć minut"

pszetak
06-10-2010, 22:10
Witam wszystkich.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img683.imageshack.us/img683/7283/dsc0013mayostr85winie.jpg)

Dziękuję za odwiedziny.

Zachęcam do oglądania wieczorową porą(koniecznie na czarnym tle-choć nie wyobrazam sobie by ktoś oglądał forum nikona na białym)

darek_d
06-10-2010, 22:46
Kurcze ma charakter, ciemny, tajemniczy. Może podział inny bym widział, mniej nieba. Podoba się, inne, ciekawe.

Sylvester
06-10-2010, 22:56
bardzo fajnie wyszło mi podział kadru sie podoba i jeszcze bardzie mroczna stylizacja

Sebastianito
06-10-2010, 23:29
Szumi dolem malo kontrastu gora... ale i tak jest za...iste. Zaiste mi sie podoba!

wypass
06-10-2010, 23:34
no...mocne wejście:)
witamy, ja osobiście czekam na więcej, bo świetny kadr, klimat i obróbka! :)

maniak666
06-10-2010, 23:39
no...mocne wejście:)
witamy
:?::?::?:
Przeca kolego mocno wszedł był w okolicach kwietnia.

A fota klimatycznie ciężka. Co absolutnie nie oznacza że zła. Podoba się, choć może nieba nieco wiele.

harb
06-10-2010, 23:39
widać ze wypracowałeś sobie swój styl, fotografie które prezentujesz sa coraz ciekawsze i tak jest i tym razem :)

wingeo
06-10-2010, 23:40
..... jako miłośnik małokontrastowych fotek, ... kupuję

pszetak
06-10-2010, 23:48
Dzięki panowie.
Fakt,dół szumi.Będę niepopularny i powiem że ja ciągle jpg młucę-jakoś nie mam na tyle komputerowej głowy by posprzątać cały bałagan na kompie,który sam zrobiłem i przez który tak jest a nie inaczej)Ale,pal to licho stwierdziłem że wyjdzie mi to na dobre,no bo trza sie przyłożyć do zadanie z wiekszą starannością podejść,pomyśleć(a nie działać tak jak to kiedyś ktoś tu powiedział-"Taki kadr chcę zaprezentować-obrobiony 10 min przed wyjściem do pracy")...czasem zrezygnować z pewnych posunięć i cofnąć sporo itp by jako tako wyglądało coś, co naświetla się kilkanaście sekund,grubo po zmroku.To na mnie działa kreatywnie.Nie chciałem więc przedobrzyć z blrowaniem,a myślę że z pewnej odległości ten szum jest "nieszkodliwy"dla odbioru.
Kontrastu można było deczko podrzucić w górę deczko-fakt,albo i nie hehe.
Dzięki raz jeszcze koledzy.

ps.Może dodam jescze wyjaśnienie odnośnie tytułu by póżniej nie odświerzać sztucznie wątku,gdyby niespodziewanie dyrastycznie spadła oglądalność:-).Poprostu głaz ten raczej rzadko widuje światło bezpośrednie,teraz ma szanse gdyż zbiornik ciągle sie napełnia po letniej suszy(był już kadr z tego miejsca-inne światło,czas i klimat,ale był)

Nemeth
06-10-2010, 23:52
Piękna praca.

pszetak
07-10-2010, 00:06
:?::?::?:
Przeca kolego mocno wszedł był w okolicach kwietnia.

A fota klimatycznie ciężka. Co absolutnie nie oznacza że zła. Podoba się, choć może nieba nieco wiele.

Mocne(niezamierzone i spontaniczne)wejście miałem trochę wcześniej:-)(bez prezentacjii foto że tak to ujmę).

Kolega wypass nie muśi wcale kojarzyć mojego nika,a zmylić mogło go moje powitanie dziś które może sugerować fakt że jest to "mój pierwszy raz".

...czyli nie tylko słodycze lubisz.
dzięki.

Hoobie
07-10-2010, 02:37
Ta praca ma cos w sobie...
... a przez to mi sie podoba :D

dominikpl72
07-10-2010, 09:19
nie wyobrazam sobie by ktoś oglądał forum nikona na białym

Ja tylko w kwestii formalnej - przeglądam forum w czytniku RSS. Tak jest wygodniej - można śledzić wszystkie działy naraz... I w czytniku mam białe tło - więc założenie "z góry", że wszyscy przeglądają forum na czarnym tle wcale nie jest takie oczywiste :)

Co do zdjęcia - mroczne, ale OK (i rzeczywiście lepiej się prezentuje na czarnym tle) :)

pszetak
07-10-2010, 09:56
Ja tylko w kwestii formalnej - przeglądam forum w czytniku RSS. Tak jest wygodniej - można śledzić wszystkie działy naraz... I w czytniku mam białe tło - więc założenie "z góry", że wszyscy przeglądają forum na czarnym tle wcale nie jest takie oczywiste :)

Co do zdjęcia - mroczne, ale OK (i rzeczywiście lepiej się prezentuje na czarnym tle) :)

Nie,ja tego nie zakładam(brak uśmieszku myli może),jedynie uważam że czarno-żółty "podkład" to dodatkowy element który podkreśla charakter forum,no i mnie odsobiście o wiele bardziej konfortowo sie na wszystko patrzy.
Dzięki za opinie "nowi"panowie :-)

look
07-10-2010, 10:03
rewelacyjne zdjęcie, wszystko mi w nim odpowiada, łącznie z szumami :) gratulacje świetnie pokazany klimat

krzysztofz24
07-10-2010, 12:38
Mi sie podoba, dosyc ciezki i przytlumiony klimat w odbiorze, ale chyba o to ci raczej chodzilo;-).

Nikonozaur
07-10-2010, 12:48
Ciemnica, ale w bardzo dobrym wykonaniu - wciągam.

pszetak
07-10-2010, 13:33
Ciemnica, ale w bardzo dobrym wykonaniu - wciągam.

Wpadnij raz jeszcze wieczorem,naprawdę fota zyskuje,nieskromnie powiem.

Dzięki Wszystkim raz jeszcze.

Nikonozaur
07-10-2010, 13:36
Wpadnij raz jeszcze wieczorem,naprawdę fota zyskuje,nieskromnie powiem. [...]
Byłem wieczorem i postanowiłem zerknąć z rana, fota jest bardzo dobra. ;)

pszetak
07-10-2010, 13:38
Byłem wieczorem i postanowiłem zerknąć z rana, fota jest bardzo dobra. ;)

Miło mi.

dem
07-10-2010, 15:32
Mrocznie. I to mi się podoba.

MarianS
07-10-2010, 18:23
Ciekawie pokazane.Pozdrawiam

pszetak
08-10-2010, 00:52
ps.Może dodam jescze wyjaśnienie odnośnie tytułu by póżniej nie odświerzać sztucznie wątku,gdyby niespodziewanie dyrastycznie spadła oglądalność:-).Poprostu głaz ten raczej rzadko widuje światło bezpośrednie,teraz ma szanse gdyż zbiornik ciągle sie napełnia po letniej suszy(był już kadr z tego miejsca-inne światło,czas i klimat,ale był)

hehehe

Strus
08-10-2010, 01:09
JAk dla mnie jest za ciemno na podlodze. Kompozycja mi pasi

Klarens
08-10-2010, 01:14
Mimo ,ze jest ciemno jest w tym jakas moc , mi wszystko pasuje , oprócz tych szumow , ktore bardzo wpadaja mi w oko ...znakomicie.