PDA

Zobacz pełną wersję : Oryginalna Ładowarka do D90

cybermar
06-10-2010, 17:56
witam

Czy wasze ładowarki do d90 podczas ładowania śmierdzą palonym plastykiem? moze to troche śmieszne ale ostatnio boje sie toto na noc zostawić włączone. Nie jest to duży swąd ale dosyć czuć:) Nie wiem czy tak było od początku bo nie zwracałem uwagi . Samo ładowanie jest OK , bateria trzyma itd.

pozdr

ToM78
06-10-2010, 20:24
No właśnie ładuje baterię. Moja ładowarka jak przyłożę nos to czuć takim deko spalonym plastikiem, jak ucho to piszczy tak cichutko i jak policzek to jest ciepła ;-)

Hubercik07
06-10-2010, 20:37
Moja ładowarka nie piszczy, nie śmierdzi(nigdy nie poczułem a wąchać to jej nie wąchałem), ale ciepła to jest:)

BoloSr
06-10-2010, 21:35
witam

Czy wasze ładowarki do d90 podczas ładowania śmierdzą palonym plastykiem? moze to troche śmieszne ale ostatnio boje sie toto na noc zostawić włączone. Nie jest to duży swąd ale dosyć czuć:) Nie wiem czy tak było od początku bo nie zwracałem uwagi . Samo ładowanie jest OK , bateria trzyma itd.

pozdr

nic takiego nie zauwazylem :)
ino jest ciepla nic pozatym :)

Vinci
07-10-2010, 07:28
Mojej też nie czuć plastikiem, choć się lekko grzeje, ale mam też Cameliona "do paluszków" - ta jak ładuje to wystawiam ją za balkon :p bo śmierdzi strasznie (i tak już czwarty roczek)

cybermar
07-10-2010, 10:34
Mojej też nie czuć plastikiem, choć się lekko grzeje, ale mam też Cameliona "do paluszków" - ta jak ładuje to wystawiam ją za balkon :p bo śmierdzi strasznie (i tak już czwarty roczek)

może się dociera ładowarka dopiero :) bodaj 3 czy 4 ładowanie było dopiero. Faktycznie trzeba przylozyc noc zeby to poczuc - ale i tak wydało mi się to dziwne:) - byle nie uległa samozapłonowi:)

barto28
07-10-2010, 10:43
Moja tez troche zachodzi plastikiem podczas ladowania :) a mam ja juz prawie rok , widocznie ten typ tak ma ;)

Oxsis
09-10-2010, 20:01
Moja jest ciepła (nawet bardzo), ale nie śmierdzi. Może wada konstrukcyjna - jakieś nagrzewając się części stykają się z plastikiem.

cervandes
10-10-2010, 10:49
moja ani nie piszczy ani nie śmierdzi

jak się obawiacie o zdrowie i życie - możecie w sklepie modelarskim kupić worek do ładowania pakietów modelarskich - taki antywybuchowy i antypożarowy. Ogniwa np helikopterów wytrzymują obciążenia rzędu 50-100A, w przypadku zwarcia eksplodują jak granaty. Specjalny worek trzyma reakcję w ryzach.

bartlomiejnowak
12-10-2010, 18:24
Moja też się konkretnie nagrzewa, ale zapachu raczej żadnego nie produkuje.

BTW, po co zostawiać na noc, skoro czas ładowania to góra 3h?