Zobacz pełną wersję : Czerwony monitor
Witam w tym roku za nabyłem lcd Eizo. Następnie został skalibrowany profil umieszczony w odpowiednim miejscu itd. Wszystko świetnie współpracowało do czasu aż musiałem z powodu padniętego dysku na nowo postawić system W7. Od tej poru przeglądarki czy to opera czy to lisek wyświetlają mi strasznie głęboko nieziemsko nasycone kolory aż oczy bolą. Jak temu zaradzić?
strzelam - skalibrowac ponownie o ile nie miales zapisanych gdzies pliczkow z profilami
W W7 to normalne, mialem tak kilkakrotnie po aktualizacji sterownikow. Mam Nvidie, nie wiem jak z ATI, ale u mnie bywalo tak przy niektorych driverach, zainstaluj starsze sterowniki i problem powinien zniknac;)
Kalibracja nie pomoze;)
W lisku w about zmieniłem colour ...z 2 na 1 :-) dzięki pomocy pewnego Pana z firmy Mastif i wszystko oki.
W lisku w about zmieniłem colour ...z 2 na 1 :-) dzięki pomocy pewnego Pana z firmy Mastif i wszystko oki.
Mozesz dokladniej przyblizyc jak to zrobiles?! Warto wiedziec na przyszlosc;)
Narazie nadaje z lapa ale jutro rano dokładnie napisze o co mi chodziło.
Mozesz dokladniej przyblizyc jak to zrobiles?! Warto wiedziec na przyszlosc;)
1. wpisujesz w pasku adresu: about:config i ENTER
2. klikasz, ze "zachowasz ostroznosc"
3. w filtrze wpisujesz: gfx.color_management.mode
4. klikasz dwa razy i zmieniasz wartosc na 1.
Jasnowidz? w samej rzeczy własnie tak zrobiłem i z totalnie czerwonych kolorów mam nareszcie normalnie stonowane.
Jasnowidz? w samej rzeczy własnie tak zrobiłem i z totalnie czerwonych kolorów mam nareszcie normalnie stonowane.
No baaa. Chcesz nr-y totka na jutro?
Podaj mi na jutro i na wtorek wystarczy na piątki. Dokupię sobie marka drugiego z trzydziestką piątką i ze światłem jeden cztery ;-)
Podaj mi na jutro i na wtorek wystarczy na piątki. Dokupię sobie marka drugiego z trzydziestką piątką i ze światłem jeden cztery ;-)
1,2,3,4,5,6 ;)
na wtorek
5,6,7,8,9,10