Zobacz pełną wersję : SB-900 i jaki dyfuzor do tego?
Grizzzly
05-10-2010, 17:26
Zastanawiam się nad takim dyfuzorem : http://allegro.pl/pd5-dyfuzor-430ex-580ex-sb-600-sb-900-58-af-1-w-wa-i1251932709.html
niestety, kupiłem swoją lampę bez nikonowskiego dyfuzora, a na koncerty i imprezy w klubach by mi się takowy przydał.
pozdrawiam
jak masz coś kupować to tylko LIGHTSPHERE CLOUD II
Jeśli zastanawiasz się, jaki dyfuzor kupić, to znaczy, że jeszcze nie umiesz używać zewnętrznej lampy błyskowej :-) Na pocieszenie dodam, że też to kiedyś przerabiałem. Widzę, że jeszcze nie znalazłeś "mojego" poradnika w sieci ;-)
santiago_78
05-10-2010, 20:50
Jeśli zastanawiasz się, jaki dyfuzor kupić, to znaczy, że jeszcze nie umiesz używać zewnętrznej lampy błyskowej :-) Na pocieszenie dodam, że też to kiedyś przerabiałem. Widzę, że jeszcze nie znalazłeś "mojego" poradnika w sieci ;-)
Witam i ja się podepnę. Przyznaję się bez bicia że jeśli chodzi o błyskanie to raczkuję więc o jakim poradniku mówiecie? Może jakiś link???
zależy czy chcecie błyskać z lampą na aparacie czy błyskać CLS'em - to naprawdę wiele zmienia co do podejścia i wyboru modyfikatora światła ;) jak lampa na szynach to jak pisałem wyżej
Endriu2XL
06-10-2010, 17:35
Pewnie chodzi o ten poradnik http://foto.jasiu.pl/
jak lampa na szynach to jak pisałem wyżej
No właśnie nie. Dyfuzor dołączony do lampy, otrzymany od kolegi czy w jakikolwiek inny sposób nabyty, należy od razu wyrzucić, a najlepiej sprzedać, żeby zarobić.
santiago_78
07-10-2010, 16:38
Jak na razie to lampa na sankach bo na imprezach nie ma jak rozstawiać parasoli:) więc co radzisz?
santiago_78
07-10-2010, 16:39
zależy czy chcecie błyskać z lampą na aparacie czy błyskać CLS'em - to naprawdę wiele zmienia co do podejścia i wyboru modyfikatora światła ;) jak lampa na szynach to jak pisałem wyżej
Jak na razie to lampa na sankach bo na imprezach nie ma jak rozstawiać parasoli więc co radzisz?
lampa jest super. Nie używam nikonowskiego dyfuzora bo wyłącza zmiany ogniskowej. Zrobiłem sam z białego kartonu odblaśnik zakładany na lampę ale to bez sensu - przy odległościach ponad 3 metry światło siada. Polecam kartonik wyciągany przy szybce rozpraszającej. A poza tym - odbicia od ścian i sufitów. Zobacz moje foty na www.warsbrydz.pl - Mistrzostwa Mazowsza. W dzień pracowałem błyskiem na wprost bo w oknach było słońce, wieczorem - błysk od góry. No i ISO automatyczne.