PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Szpalery

kezoj40
04-10-2010, 20:22
Pomimo braku na niebie jakiejkolwiek chmurki postanowiłem dzisiejsze popołudnie spędzić w plenerze.Proszę o komentarze i uwagi

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img837.imageshack.us/img837/838/szpalery.jpg)
dziękuję.

Borbet
04-10-2010, 21:23
dziękuję.

Masz za co :) Minimalizm pełną gębą i do mnie to trafia :)

harb
04-10-2010, 21:56
ja mam zastrzeżenie do kadrowania, za duzo góry lub za mało dołu, bo na niebie nic się nie dzieje a wiecej dołu z jego ładnym rytmem mogłoby uczynic to zdjęcie dobrym, a tak bardzo mocno razi taka proporcja kadru :)

kezoj40
05-10-2010, 07:34
ja mam zastrzeżenie do kadrowania, za duzo góry lub za mało dołu, bo na niebie nic się nie dzieje a wiecej dołu z jego ładnym rytmem mogłoby uczynic to zdjęcie dobrym, a tak bardzo mocno razi taka proporcja kadru :)
Niżej nie dało się,a gdybym uciął górę straciłbym większość poświaty.

Szuwar
05-10-2010, 08:35

Janku, masz rację :)

Niżej nie dało się,a gdybym uciął górę straciłbym większość poświaty.

I Ty też masz rację :)

Pod warunkiem wprowadzenia elementu w kadr: człowiek sam na wzgórku, traktor, większy kamień itd, itd.

Na podłodze dałbym nieco większy kontrast aby uwypuklić strukturę - jest świetna.

Ale spojrzenie dobre.

darko
05-10-2010, 08:39

Janku, masz rację :)

I Ty też masz rację :)

Pod warunkiem wprowadzenia elementu w kadr: człowiek sam na wzgórku, traktor, większy kamień itd, itd.

Na podłodze dałbym nieco większy kontrast aby uwypuklić strukturę - jest świetna.

Ale spojrzenie dobre.
Dobrze prawicie koledzy

Hoobie
05-10-2010, 11:52

Zgadzam sie z ta wypowiedzia :)

kezoj40
05-10-2010, 12:22
Dzięki za cenne uwagi i podpowiedzi które z pewnością wykorzystam.