PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] nie nudzą was te ligowe relacje ? poziom coraz marniejszy, nikt nie komentuje...

krzysztof jot
04-10-2010, 10:58
Pokazujecie tu zdjęcia zupełnie zapominając, że to miało być tak - jest zdjęcie i jest dyskusja o nim.

Ja przestaje pomału odwiedzać to forum, albo zaglądam tylko do cafe. Przestałem już dawno pokazywać tu swoje zdjęcia, przestałem komentować - bo sensu nie ma - o czy tu gadać ? O meczu ? o lidze ? o fotografiach ?
Dziwie się, że mimo iż komentarzy jest 1, 3 albo zero to tydzień w tydzień kilometry relacji z uporem godnym maniaka, z tej naszej marnej jak by nie było ligi. Nie reaguje już nikt. Nie nudzi to, ani "pokazywaczy" a inni forumowicze już nie protestują - poziom fotografii jest coraz marniejszy i nikt nie wyciąga z tego wniosków.

Adam Polak
04-10-2010, 11:29
To może ja się odniosę do tych zarzutów, bo mnie to chyba najbardziej dotyczy. Wrzucam po każdym meczu.

1. Poziom coraz marniejszy -krytykę przyjmuję z pokorą, ale wydaje mi się, że kilkaset wejść w praktycznie każdy topik o meczu (przeważnie wrzucam od kilku do max kilkunastu zdjęć) świadczy o tym, że te "coraz marniejsze sety" są jednak oglądane.

2. Zdjęcia z meczów pokazują tu zarówno ludzie zajmujący się tym zawodowo jak również ci, którzy dopiero się uczą. Wydaje mi się, że to fajna sprawa wiesz? Oglądasz prace innych, wymieniasz doświadczenia.

3. Podsumowując, bo to jest coś czego w Twoim wpisie zupełnie nie rozumiem - dlaczego po prostu nie olewasz naszych postów? ZAWSZE są wyraźnie opisane! Nie chcesz - nie wchodzisz. Wiele osób wrzuca tu również zdjęcia z innych dyscyplin i nie przeszkadza im piłka i relacje z "marnej ligi".

I na koniec... Piszesz, że liga jest marna. Masz racje. Marna, czasami wręcz żenująca. Tylko jak to się ma do zdjęć? Jak umiesz, to zrobisz świetne zdjęcia i na meczu ligi okręgowej. A jak ktoś jest dupą to i na meczu Real - Barcelona się zbłaźni.

Pozdrawiam

lacha
04-10-2010, 12:14
poziom fotografii coraz marniejszy? chyba faktycznie nie zagladasz juz do watkow...

krzysztof jot
04-10-2010, 15:10
To może ja się odniosę do tych zarzutów, bo mnie to chyba najbardziej dotyczy. Wrzucam po każdym meczu.

2. Zdjęcia z meczów pokazują tu zarówno ludzie zajmujący się tym zawodowo jak również ci, którzy dopiero się uczą. Wydaje mi się, że to fajna sprawa wiesz? Oglądasz prace innych, wymieniasz doświadczenia.

3. Podsumowując, bo to jest coś czego w Twoim wpisie zupełnie nie rozumiem - dlaczego po prostu nie olewasz naszych postów? ZAWSZE są wyraźnie opisane! Nie chcesz - nie wchodzisz. Wiele osób wrzuca tu również zdjęcia z innych dyscyplin i nie przeszkadza im piłka i relacje z "marnej ligi".

I na koniec... Piszesz, że liga jest marna. Masz racje. Marna, czasami wręcz żenująca. Tylko jak to się ma do zdjęć? Jak umiesz, to zrobisz świetne zdjęcia i na meczu ligi okręgowej. A jak ktoś jest dupą to i na meczu Real - Barcelona się zbłaźni.

Pozdrawiam

no absolutnie nikogo personalnie nie miałem na myśli, tak ogólnie sport - od lekkiej atletyki po szachy a prawie tylko piłka, czasem jakieś hopki na rowerze... ogólnie oczywiście
1. sa oglądane... hmmm bardziej cieszyłaby mnie ta ogladalność "mojej" (Twojej) www a nie forum, często przypadkowo
2. wymiany doswiadczeń nie uświadczyłem jakoś :)
3. nie w tym rzecz aby nie wchodzić - ja bym chciał wejść i zobaczyć jedno zdjęcie, takie "przykładowo" na pierwsza stronę PS

No właśnie o tym temat - mogą byc trampkarze z Wólki - byle w obrazku było "coś" o czym chetnie pogadałbym... i wiem, że raczej wiesz jakie fotki mam na myśli.

lacha no nie mów, w tym dziale ? no, chyba że moje oczekiwania są wygórowane... ale od takich pro reporterów bedacych na każdym meczu chce coś co zapamiętam, warsztat jakis podpatrzeć itp..., to zrozumiałe :)

projacek
04-10-2010, 19:52
Pokazujecie tu zdjęcia zupełnie zapominając, że to miało być tak - jest zdjęcie i jest dyskusja o nim.

Ja przestaje pomału odwiedzać to forum, albo zaglądam tylko do cafe. Przestałem już dawno pokazywać tu swoje zdjęcia, przestałem komentować - bo sensu nie ma - o czy tu gadać ? O meczu ? o lidze ? o fotografiach ?
Dziwie się, że mimo iż komentarzy jest 1, 3 albo zero to tydzień w tydzień kilometry relacji z uporem godnym maniaka, z tej naszej marnej jak by nie było ligi. Nie reaguje już nikt. Nie nudzi to, ani "pokazywaczy" a inni forumowicze już nie protestują - poziom fotografii jest coraz marniejszy i nikt nie wyciąga z tego wniosków.

Zgadzam się z tym że mało mamy tutaj zdjęć z innych dyscyplin niż piłka nożna, sam chęnie bym obejrzał więcej zdjęć z innych ciekawszych do fotografowania dyscyplin sportowych, ale czy mam z tego powodu płakać i wypominać innym, że wrzucają tylko zdjęcia z kopanej. Lubią to, fotografują to niech pokazują, ich wybór, nie musisz tego oglądać.

Liga tak jak napisał Adam jest marna, nawet bardzo marna to fakt, ale żyjemy w takim kraju że w prasie, ogólnie w mediach ten temat się najlepiej sprzedaje, więc nie dziw się jak ktoś kto zawodowo zajmuje się fotografią ma do wyboru wyjazd na zawody kolarskie(co osobiście sam bym wolał zawsze wybierać ;-) ) a mecz kopanej wybierze kopaną. Z czegoś trzeba żyć, a wiadomo że najlepiej sprzedaje się piłka.
A jeżeli chodzi o osoby, które fotografują amatorsko, to wiadomo że mimo wszystko piłka nożna była i będzie u nas sportem dla wielu ludzi najciekawszym, więc niema się co dziwić że ludzie biorą się za fotografowanie piłki ;-)

Jak byś trochę się przyjrzał zdjęciom które poszczególne osoby tutaj wstawiały powiedzmy rok czy dwa lata temu zobaczyłbyś jak rozwinęły swój warsztat i swój udział w tym po części miało to forum. Takie "głupie" komentarze typu: "za ciasno/szeroko skadrowane", "ten koleś po prawo jest tutaj zupełnie niepotrzebny" na prawdę dużo dają.

Kiedyś mi powiedziano że żadne forum internetowe nigdy nie zastąpi rozmowy o zdjęciach twarzą w twarz, nie ważne czy w dyskusji uczestniczą 2 czy 10 osób, rozmowa o fotografi na żywo jest dużo bardziej wartościowa niż wymiana zdań na forum internetowym. Zgadzam się z tym w 100 %. Można na forum fajnie porozmawiać, powymieniać zdania, wrażenia o zdjęciach, ale nie należy po forum internetowym oczekiwać aż takiej wartościowej dyskusji jak ma to miejsce rozmawiając na żywo.

wel
04-10-2010, 22:09
Jak by nie było wątek rozruszał dział forum :).

Czy relacje nudzą? Osobiście z uznaniem i ciekawością oglądam poczynania ludzi umieszczających tutaj zdjęcia i cieszę się, że to robią i mam nadzieję że nie przestaną. Może kwestia Twojego @krzysztof jot obycia z tematem i że zbyt dużą ilością oglądniętych tego typu zdjęć, nie wiem, ale na pewno są osoby, które z niecierpliwością czekają na zdjęcia nawet z 1 ligi.

Robię fotorelacje ze spotkań 1 ligi od tamtego sezonu, zaczynałem z N70-300 i D70s - zestaw który tutaj można obśmiać i wyszydzić jako nie nadający się do sportu. Może i zgoda. Ale uczciwie starałem się wyciągnąć z tego co mogłem najwięcej. Efekt? Wiele maili w sezonie od osób zwłaszcza z poza kraju, którzy serdecznie i z uznaniem dziękowali za super zdjęcia, bo dla nich to jedyna okazja na oglądanie zdjęć swojego zespołu. To motywuje bardziej niż nawet wypłaty za tą prace. Owszem zdjęcia wrzucałem na forum sportowe, a nie Nikona... :)

Parę dni temu wrzuciłem tutaj galerię zdjęć z meczu 1 ligi, która było nie było, odstaje od tych ekstra klasowych czy pucharów europejskich, zdaje sobie z tego sprawę, wrzuciłem, bo po ponad sezonie pracy na stadionie pierwsza z której jestem solidnie zadowolony :) (a później zdjęcia pojawiły się w jednej z ogólnopolskich gazet). Spodziewałem się co najwyżej krytyki, nie było.

Następnym razem wrzucę jak zauważę postęp u siebie, a komuś się tutaj spodoba - jeszcze lepiej :). Szanuje tutaj ludzi, nie będę epatować zdjęciami z każdego spotkania, bo jeszcze nie dysponuje sprzętem i umiejętnościami pozwalającym konkurować na równi z najlepszymi :)

Mateusz.

Ps. @Beson, @Adam Polak, @qooba i inni z tematu, cieszę się, że mogę za darmo oglądać prace sportowe takiego poziomu jak prezentujecie, dziękuję.

screem
04-10-2010, 22:40
Ps. @Beson, @Adam Polak, @qooba i inni z tematu, cieszę się, że mogę za darmo oglądać prace sportowe takiego poziomu jak prezentujecie, dziękuję.

podpisuje się pod tym

Endryou
04-10-2010, 23:09
Fakt, kopanej trochę ostatnio dużo się tu u nas zrobiło. Ale co się dziwić , liga się rozpoczęła :) Niedługo ruszy liga basketu to trochę się na pewno urozmaici :D Na poziom bym aż tak nie narzekał. Chłopaki co żyją z cykania fotek i raczą nas tutaj swoimi pracami, uważam że robią kawał dobrej roboty i nie ukrywam, że cały czas coś tam u nich podglądam. Sam hobbystycznie fotografuję sport różnego rodzaju i w przeciwieństwie do tego co napisał Jacek nie brałem się jeszcze za kopaną :) Staram się też jak mogę i jak czas pozwala, urozmaicać ten nasz dział forum trochę odmiennymi dyscyplinami :) A takich osób jest na pewno więcej.

Jak byś trochę się przyjrzał zdjęciom które poszczególne osoby tutaj wstawiały powiedzmy rok czy dwa lata temu zobaczyłbyś jak rozwinęły swój warsztat i swój udział w tym po części miało to forum. Takie "głupie" komentarze typu: "za ciasno/szeroko skadrowane", "ten koleś po prawo jest tutaj zupełnie niepotrzebny" na prawdę dużo dają.

Święto prowda :D Sam z nich korzystałem :) Ale nie mnie oceniać, czy mój warsztat poszedł do przodu.

Pzdr

skrzypol
05-10-2010, 08:50
Jak by nie było wątek rozruszał dział forum :).

Ja również, systematycznie oglądam prace w/w fotografów i próbuję zagarnąć choćby odrobinę ich warsztatu dla siebie. Dzięki.

Boleczek
09-10-2010, 13:39
No to teraz ja...
- Piłki kopanej w naszej rodzimej wersji nie znoszę - nie oglądam w TV ani na żywo, ale... ZDJĘCIA NA FORUM Z KOPANEJ UWIELBIAM bo tu to wygląda na klasę światową...
- Fakt - ruch jest tu mały. W "krajobrazie" wrzucasz jedną (byle przyzwoitą) fotę*i masz 20 postów z komentarzem. Czyja to wina - nie wiem. Inna kwestia mi raczej wychodzi sport, a reszta mniej :) :) :) :)
- Dyscyplin im więcej tym lepiej. Ja się*dołoże koszem w wersji M i K, ręczną plus nieregularne strzały z innych dyscyplin.
I tyle... nie wyobrażam sobie codziennego internetu bez FORUM
PA