Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zmierzchowe pola
http://wpk.eltrakon.pl/L1000425%20Zmierzchowe%20pola.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1000425%20Zmierzchowe%20pola.jpg)
Kadr mi się podoba i taka duża głębia ostrości jak na Twoje zdjęcia.
Paablitos
03-10-2010, 22:31
Kadr mi się podoba i taka duża głębia ostrości jak na Twoje zdjęcia.
Dokladnie tak samo pomyslalem.
Pozdrawiam, Paweł
Bardzo fajne, tylko zielonej podlogi mozna nieco ujac, zeby tych "smieci" na dole nie bylo.
bardzo ładnie kadrowo, mniej ładnie kolorystycznie :)
Dziękuję za komentarze. :)
Wróciłbym tam , ale o innej porze (być może dnia, a być może roku)
Jak na zmierzch - troszkę za niebiesko.
Chyba, że zmierzchowe odnosiło się do pięknego krajobrazu :)
Sam przekładaniec przedni - tylko brak światłocienia aby go uwypuklić.
Czepiacie się kolorów. ;)
Robione było po zachodzie. Zachmurzenie całkowite, nawet kawałka ciepłej łuny nad horyzontem. Więc było bardzo zimnoniebiesko.
Żeby nie było wątpliwości - zdjęcie jest po korekcie WB. ;)
Kadr jest bardzo ciekawy. Natomiast kolory mi nie za bardzo podchodzą. Myślę, że warto by ocieplić nieco WB.
grunia99
04-10-2010, 13:04
Kadr bardzo fajny, szczególnie układ linii w centralnej części - może mogło by być więcej po prawej - tak dla symetrii i wyważenia. Niestety jak dla mnie, to niebiesko-zielona tonacja zupełnie nie pasuje. Rozumiem, że takie było światło o tej porze, ale nie zmienia to faktu, że taka tonacja nie pasuje.
Zachmurzenie całkowite, nawet kawałka ciepłej łuny nad horyzontem. Więc było bardzo zimnoniebiesko.
W przypadku fotografii analogowej byłoby trudniej - trzeba by użyć filtrów korekcyjnych, w przypadku cyfry ustawienie WB na puszcze lub późniejsza korekcja nie powinna przysparzać problemów.
Nikonozaur
04-10-2010, 13:20
Chłopaki dobrze mówią, a Ty Wojtku masz ciągoty do niebieskości, co nie zawsze wychodzi na dobre. Suwaczek popchnięty lekko w prawo mógłby rozwiązać tę kwestię. ;)
"w przypadku cyfry ustawienie WB na puszcze lub późniejsza korekcja"
To jakis wypasiony aparacik musi byc, moze D7000...?
U mnie jest tylko sloneczko, chmurka, piorunek, domek i kelviny.
Puszczy, lasu, czy chociazby zagajnika nie widze.
Chłopaki dobrze mówią, a Ty Wojtku masz ciągoty do niebieskości, co nie zawsze wychodzi na dobre. Suwaczek popchnięty lekko w prawo mógłby rozwiązać tę kwestię. ;)
Żeby nie było wątpliwości - zdjęcie jest po korekcie WB. ;)
Korekta polegała właśnie na "popchnięciu lekko w prawo". Nie w lewo. :D
Według mnie tak, aby było zgodnie z zapamiętanym wrażeniem... Według Was za mało.
Kadr - jak dla mnie oczywiscie - jest ok, natomiast ta atramentowa zielen nie jest tu ani nowatorska - gdyby było takie zamierzenie - ani ładna.
Nikonozaur
04-10-2010, 15:13
Korekta polegała właśnie na "popchnięciu lekko w prawo".
Może za lekko... :shock:
\wojtku, a ja uwazam ze powinienes tam wrocic bo temat bardzo ciekawy a kolor, noooo za niebiesko...