PDA

Zobacz pełną wersję : Ktoś używa?Sigma 18-125 mm f/3.8-5.6 DC OS HSM

arkadiuszarek
03-10-2010, 14:09
Witam , mam prośbę do użytkowników tej sigmy , aby podzielili się szczerą opinią o tym szkle, dzięki z góry.Szkło ma pracować z D90.

czarekk
03-10-2010, 16:31
Mam i to nawet na sprzedaż :)

arkadiuszarek
03-10-2010, 18:46
aha, to teraz mi napiszesz to co chciałbym usłyszeć tak? ha,ha,ha , a tak na poważnie to interesuje mnie to czy to szkło jest ostre, czy można ostrość porównać np. z nikonem 16-85 , bo właśnie na tego nikona zbieram kasę , a pytam się o sigmę ponieważ jest dwa razy tańsza i ma dobre oceny na optyczne.pl więc powiedz szczerze co Ty byś wybrał na moim miejscu? nikon jest ok, lecz kasa czasami też się liczy, ale jak mam później klnąć na tą sigmę to poczekam na nikona, pozdrawiam.

stachmuszel
03-10-2010, 18:58
Miałem i byłem zadowolony. Ostre od pełnej dziury, AF i OS działały bardzo dobrze. Wykonanie zdecydowanie solidniejsze niż N18-105VR. Trzeba tylko przyzwyczaić się do szumu stabilizacji i trochę zwiększonego poboru prądu z akumulatora. Jako wypadowe szkło b.dobre. Gdyby nie parcie na FX zostawiłbym na wyjazdy.
Pozdr.

arkadiuszarek
03-10-2010, 19:05
hej , Czarek a Twoje szkło jest ok, czy coś mu dolega , no i ile za nie chcesz? , jeżeli chcesz pogadać na priva to proszę [email protected] , czy bedę musiał tą sigmę kalibrować z D90?

stachmuszel
07-10-2010, 14:23
To szkło jak wszystkie superzoomy ze względu na swoją "ciemnotę" nie sprawiają problemów z FF/BF. Miałem kilka i nie było z tym problemów.
Pozdr.

Mecyja
29-10-2010, 16:34
Witam. Planuje wymienić d40 na d90 i też zamierzam zakupić ten obiektyw skuszona testem na optyczne.pl, dobrze wypadł w porównaniu z obiektywami o dłuższej ogniskowej. Na cyfrowe.pl widziałam go w zaskakująco niskiej cenie 846zł. I jest to DC OS HSM z mocowaniem Nikon. Choć podejrzewałam, że to może być ta poprzednia wersja no ale zdjęcie i opis się zgadza.